Dierenverzorging/Alternatieve dierenverzorging

Alternatieve dierenverzorging

Verdiep je in de alternatieve dierenverzorging en krijg helende technieken in de vingers. Onze ervaren docenten leggen je stap voor stap uit hoe je eraan begint en een professionele carrière uitbouwt. Kies voor een thuisstudie op je eigen tempo of ga voor een leerrijke groepsopleiding!

natuurlijk gezonde dieren

diverse therapieën voor dieren

helende kracht van de natuur

een beestige carrière

stage als dierentherapeut

praktijkgerichte cursussen

les van ervaren therapeuten

dieren onder je vleugels nemen

superfoods voor superpets

dieren alternatief helpen


allCoursesWithinSubtheme Alternatieve dierenverzorging

alternatieve dierenverzorging

Alternatief Dierentherapeut

Alternatief Dierentherapeut, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Alternatief Dierentherapeut en bouw je expertise uit.

availableVia

alternatieve dierenverzorging

Paardenverzorging

Paardenverzorging, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding natural horsemanship en start meteen als Paardengenezer.

availableVia


beSureOfYourFuture

Om in de alternatieve dierenverzorging te starten, is een diploma onontbeerlijk. Je toont er jouw kennis mee aan en biedt je klanten zekerheid en kwaliteit. Dankzij de stijgende populariteit van alternatieve behandelingen zal je al snel je eerste klanten binnenhalen en blijf je gegarandeerd aan de slag.

De sector heeft zeker nood aan meer professionals die exact weten hoe de vork aan de steel zit. Een diploma is hier echt wel een must, of je nu solliciteert of als zelfstandige begint. We merken dat er steeds meer vraag is naar onze diensten en dat meer en meer ongeschoolde mensen zich op de markt begeven. Die vormen een wezenlijk gevaar voor de dieren die behandeld worden. Een opleiding aan deze school geeft je ruim voldoende kennis om te starten en na een succesvolle stage stap je onmiddellijk in het werkveld. - employerSpeaks

alternatieve dierenverzorging

trendsCapitalized

Superfoods zijn niet alleen voor mensen een trend. Ook honden hebben baat bij de voedingswaarden van gojibessen, quinoa, zilvervliesrijst, gedroogde erwten, gist, zalmolie en andere superfoods. Katten houden dan weer meer van een rauw stukje vis, niet-gekruid vlees of een smakelijk eitje. Er zijn zelfs baasjes die hun dier een vegetarische of veganistische levensstijl aanmeten. Let daarbij wel op dat je alle essentiële voedingsstoffen voorziet en bespreek het zeker met je dierenarts. Daartegenover staat dan weer de raw food trend. Geef je dier dagelijks een lekker rauw stukje vis of vlees en het zal zich meer als een natuurlijk dier gedragen dan als knuffelbeest.

Alternatieve dierenverzorging, hundredPercentOfTheTime

Oeroude technieken worden aangevuld met moderne technologie en handige gadgets. Zo bestaan er diffusers voor aromatherapie die je vanop afstand kan bedienen. Handig als jij op je werk bent en je je hond een kalmerend moment wil geven. Ook camera’s om even te facetimen met je huisdier liggen goed in de markt. Zo hebben ze minder last van verlatingsangst en verveling en dus ook van stress. Daarnaast kan je ook een luchtzuiveringstoestel in huis halen en het vlak boven de grond bevestigen. Het toestel filtert onder andere huisstofmijt uit de lucht en is dé oplossing tegen ademhalingsproblemen bij bepaalde diersoorten.

Ik volgde de opleiding alternatief therapeut voor dieren eigenlijk gewoon uit interesse. Maar de docent wakkerde ook de ondernemer in mij aan en ik opende al snel mijn eigen praktijk voor dieren. Ik heb gemerkt dat mijn diploma echt wel een goede referentie is bij klanten; zij zijn zeker dat hun dier bij mij in goede handen is en dat ik een uitgebreide kennis heb. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Veel huisdiereigenaars of professionele dierenverzorgers gaan op zoek naar een natuurlijke manier om dieren te behandelen. Met een opleiding in de alternatieve dierenzorg hebben ze goud in handen! Je krijgt verschillende technieken aangeleerd dankzij onze ervaren topdocenten. Ze geven je niet alleen de nodige theorie mee, maar zorgen er ook voor dat je voldoende praktijkervaring opdoet.

niceToKnowHeader

  • Af en toe een stukje fruit, zoals een schijfje appel, is erg gezond voor je hond. Vermijd echter druiven, kersen en tomaten.
  • Extract van de yuccaplant heeft een positief effect op de spijsvertering van je hond. Het wordt dan ook vaak in dierenvoeding verwerkt.
  • Een hondenmassage werkt niet alleen ontspannend en verbindend, maar heeft ook een positieve invloed op de spieren, de hormonen, de doorbloeding en het lymfestelsel.