Creativiteit/Fotograferen

Fotograferen

Wil jij prachtige foto's maken van natuurtaferelen of van mensen? Of wil je iconische evenementen op beeld vastleggen? Zorg er dan voor dat je dat op een mooie manier doet. Tijdens deze opleidingen leer je fotograferen als een echte pro!

les van ervaren fotografen

kwalitatief en creatief

voor prachtige foto's

met camera of je smartphone

beeldende expressie

alles over fotobewerking

elke gebeurtenis op beeld

met nieuwste cameratypes

van beginner tot topfotograaf

inzicht in perfecte compositie


allCoursesWithinSubtheme Fotograferen

fotograferen

Digitale Fotografie Basis

Digitale Fotografie Basis, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de avondcursus Digitale Fotografie Basis en word veelzijdig Fotograaf.

fotograferen

Fotografie smartphone

Fotografie smartphone, maak de mooiste beelden met je smartphone

Wil je een praktijkgerichte cursus volgen bij een professionele, bevlogen docent?

availableVia


beSureOfYourFuture

Met een opleiding fotografie kan je ontzettend veel kanten uit. Je kan aan de slag als zelfstandig fotograaf, werken als fotograaf bij een krant, magazine, pers- of communicatiebureau of misschien wel als freelancer die zijn klanten overtuigt met trefzekere beelden? Ook in de ruimere creatieve sector kan je aan de slag: verschillende reclamebureaus doen beroep op de professionele diensten van onze afgestudeerden. De keuze is aan jou!

Door de betere camera's op smartphones denkt iedereen tegenwoordig fotograaf te zijn, maar om professioneel aan de slag te gaan als fotograaf heb je wel wat meer nodig. Een opleiding in avond- of afstandsonderwijs zorgt ervoor dat je alles kan wat een professionele fotograaf moet kunnen om het te maken. Deze opleidingen bieden je ook voldoende praktijk aan om te ontdekken welk aspect van de fotografie je het meeste ligt. Dit kan je goed gebruiken in je carrière om te werken met beeldtaal. Je kan foto's laten spreken. - employerSpeaks

fotograferen

trendsCapitalized

In de wereld van de fotografie doen zich voortdurend nieuwe trends voor als je wil inspelen op commerciële doeleinden. Een van de grote trends in fotografie op dit moment is de focus op echtheid. Wat voor fotografie je ook doet, het is belangrijk dat je het leven afbeeldt zoals het is. Voorbeelden daarvan zijn het afbeelden van sociaal activisme, authentieke foto's van trouwfeesten, raw beelden en atypische schoonheid. Een andere trend is dan weer de verticale foto: de laatste jaren zie je steeds meer foto’s die verticaal geschoten zijn. Door de toename aan smartphone fotografie is het bijna vanzelfsprekend om de foto met portretstand te nemen. Bijna op elk social media platform zie je een verticale foto.

Fotograferen, hundredPercentOfTheTime

Drones zijn al een tijdje beschikbaar voor het brede publiek, dat steeds minder diep in de buidel moet tasten: terwijl ze vroeger vrij duur waren, zijn ze nu veel betaalbaarder en van betere kwaliteit. Als professionele fotograaf is het zeker de moeite om je te verdiepen in drones, zodat je prachtige beelden vanuit de lucht kan maken.

Ik volgde de cursus fotografie eerder uit interesse; ik wilde op vakantie gewoon mooie foto’s maken. Maar na een tijdje kreeg ik het idee om een reisblog te starten en mensen warm te maken voor mijn bestemmingen. Ik kreeg veel positieve reacties op mijn werk en sta al te popelen om weer te kunnen vertrekken met mijn camera. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Je moet geen topfotograaf te zijn om deze cursussen te volgen, maar dankzij deze opleidingen word je er wel een! Iedereen is welkom, zelfs als je nog nooit een digitale camera in handen hebt gehad. Als student sta jij natuurlijk centraal. Je mag rekenen op intense begeleiding van onze topdocenten. Er is voldoende evenwicht om het leerproces ook zelf in handen te nemen.

niceToKnowHeader

  • Wist je dat fotografie letterlijk ‘schrijven met licht’ wil zeggen? Het komt uit het Grieks, foto = licht en grafein = schrijven.
  • Wist je dat fotorolletjes langer meegaan wanneer je ze in de koelkast bewaart?
  • Elk jaar delen ongeveer 822 miljard mensen hun foto's op sociale media.
  • Wist je dat je vroeger ongeveer 10 minuten moest stilzitten voor een foto?