Creativiteit/Schrijven

Schrijven

Zit jij boordevol ideeën en kent jouw fantasie geen grenzen? Heb je altijd al je eigen boek willen uitgeven? Schrijf je dan in voor een van deze cursussen en maak werk van je eerste uitgave. Onze docenten leggen je uit welke stappen je moet ondernemen en geven je handige schrijftips op maat!

praktische schrijftips

carrière als schrijver

creatief beroep

les van ervaren auteurs

meteen je eigen teksten

jouw diploma zwart op wit

alles over taal en stijl

bron van inspiratie

voor beginnende schrijvers

jouw eerste stappen als auteur


allCoursesWithinSubtheme Schrijven

schrijfcursus

Boek Uitgeven

Boek Uitgeven, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Boek Uitgeven en word een krak in je vak als Auteur.

availableVia

schrijfcursus

Creatief Schrijven

Creatief Schrijven, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Creatief Schrijven en word veelzijdig Schrijver.

availableVia

schrijfcursus

Kinderverhalen Schrijven

Kinderverhalen Schrijven, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Kinderverhalen schrijven en word een krak in je vak als Auteur.

availableVia

Regie, cpProfessionWithFuture

Volg de cursus Gitaar in je eigen tempo vanop afstand.

availableVia

schrijfcursus

Schrijver Autobiografie

Schrijver Autobiografie, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Autobiografie en word veelzijdig Autobiograaf.

availableVia

schrijfcursus

Sprookjes & Fabels Schrijven

Sprookjes & Fabels Schrijven, dat is jouw droom

Als je nu start met de cursus Sprookjes & Fabels Schrijven, heb je in 6 maanden je diploma op zak.

availableVia

schrijfcursus

Verhalen Schrijven

Verhalen Schrijven, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus Verhalen Schrijven en word veelzijdig Schrijver.

availableVia


beSureOfYourFuture

Onze schrijfopleidingen helpen je perfect op weg om professioneel auteur of blogger te worden. Heb je zin om je eigen reisblog te starten, een boek te schrijven of aan de slag te gaan als regisseur? Met deze creatieve opleidingen neem je een ruime voorsprong en verhoog je je kansen op succes.

Als uitbater van een reisbureau werk ik regelmatig samen met influencers met een reisblog. Eentje daarvan heeft een opleiding reisverhalen schrijven gevolgd aan jullie school en ik kan zeggen dat zij uitstekend werk aflevert. Ik heb al regelmatig klanten over de vloer gehad die via haar blog bij mij terecht zijn gekomen. Met andere woorden: ik ben supertevreden! - employerSpeaks

schrijfcursus

trendsCapitalized

Steeds meer bedrijven werken samen met freelancers om bijvoorbeeld blogs te schrijven. Ze kunnen zich dan volledig focussen op hun taak. E-books winnen nog steeds aan populariteit. Veel mensen vinden het handig om boeken te downloaden op hun smartphone of e-reader, zodat ze altijd een hele bibliotheek bij zich hebben. Ook luisterboeken maken een opmars. Handig terwijl je gaat joggen, of ‘s avonds voor het slapengaan. Je vermoeit er je ogen niet mee en je kan ondertussen andere dingen doen.

Schrijven, hundredPercentOfTheTime

Het internet heeft het voor schrijvers veel makkelijker gemaakt om hun werk te delen met een groter publiek. Via Instagram, YouTube en TikTok worden dagelijks miljoenen foto’s en video’s gedeeld. Als schrijver moet je ook iets van marketing kennen om je boek te verkopen. Kennis van digitale media is dus zeker ook belangrijk!

Ik heb een schrijfopleiding gevolgd aan deze school en geef binnenkort mijn eerste boek uit. De docent gaf me heel wat handige tips om mijn schrijfstijl en verhaallijn op punt te zetten. Mijn creativiteit kreeg een enorme boost en ik bleef maar schrijven. Ik ben heel tevreden met het eindresultaat en kan niet wachten om mijn eerst boek in handen te hebben. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Veel mensen willen een eigen boek uitgeven of een blog starten in een thema dat hen nauw aan het hart ligt. Tijdens onze opleidingen leer stap voor stap werken aan je schrijfstijl en ontdek je hoe je een boek of blog opbouwt. Dankzij de tips van onze docenten ga je meteen aan de slag.

niceToKnowHeader

  • Wie openstaat voor nieuwe ervaringen, is creatiever. Onze hersenen worden flexibeler en onze verbeelding krijgt een boost waardoor we meer ideeën krijgen.
  • Negatieve ervaringen hebben ook een positieve kant. Je creativiteit en originele ideeën schieten de hoogte in. En omgekeerd werkt het ook: door te schrijven, verwerk je trauma’s op een gezonde manier.
  • Dagdromen helpt je om nieuwe inzichten te krijgen. In je onderbewustzijn zal je andere ideeën krijgen en links leggen waar je nog niet aan gedacht had.