Creativiteit/Knutselen

Knutselen

Voel je je vingers kriebelen en wil je starten met knutselen? Dan hebben wij de ideale cursussen en workshops voor jou! Onze docenten leggen je stap voor stap uit hoe je je creativiteit omzet in superleuke en originele werkjes. Leuk als cadeautje of lekker voor jezelf!

leuke knutselideeën

originele job

ook voor beginners

handig voor in de klas

job in het onderwijs

carrière in de entertainment

met hoogwaardig materiaal

creatief en handig

knutselen voor iedereen

leuk als bijverdienste


allCoursesWithinSubtheme Knutselen

knutselen

Glazen tuintjes maken

Glazen tuintjes maken, maak je eigen minituin

Studeren is leuk, en daarnaast is het ook direct werken aan je toekomst.

availableVia

knutselen

Mozaïeken met glassteentjes

Mozaïeken met glassteentjes, voor een kleurrijke hobby

Is het tijd om te beginnen met iets wat je écht leuk vindt? Dit is je kans.

availableVia


beSureOfYourFuture

Ambachtelijke en lokaal geproduceerde spullen verkopen steeds beter. Als je beslist om van je hobby je beroep te maken, is er dus zeker een markt om een succesvolle verkoop op gang te trekken. Er zijn ook altijd andere creatievelingen die een workshop willen volgen bij jou.

Als pottenbakker en keramiekschilder merk ik een toenemende interesse in mijn werk. Ik geef bezoekers aan mijn atelier telkens met plezier een woordje uitleg over het creatieproces en de gebruikte materialen. Heel wat klanten tonen tonen bovendien interesse om zelf aan de slag te gaan met klei. Workshops geef ik niet, maar er is dus duidelijk een markt voor! - employerSpeaks

knutselen

trendsCapitalized

Steeds meer mensen kopen lokaal en bewust, en ze zijn bereid om daar een heel aantal euro’s meer voor neer te tellen. Zelfgemaakte juwelen bijvoorbeeld zijn hipper dan hip, uniek én helemaal op jouw maat. Hetzelfde geldt voor interieurdecoratie, wenskaartjes, keramiek... We laten de ketens alsmaar vaker links liggen en shoppen om de hoek. Daar kunnen we makkelijker achterhalen hoe producten geproduceerd worden, waar de grondstoffen vandaan komen en wie eraan gewerkt heeft.

Knutselen, hundredPercentOfTheTime

Het vaak artisanale aspect van homemade spullen staat al lang niet meer in schril contrast met online verkoop. Via websites als Etsy vind je producenten van over de hele wereld terug die hun originele creaties tentoonstellen en te koop aanbieden. Zo bereiken ze een breder doelpubliek en geven ze hun verkoop een boost.

Ik volgde vorig jaar de cursus glazen tuintjes maken, puur uit interesse. Het was een heel leuke workshop met een fantastische docent. Ik ging er thuis verder mee aan de slag en ik gaf tientallen zelfgemaakte bokaaltjes cadeau aan vrienden en familie. Mijn beste vriendin bracht me zelfs op het idee om ze online te verkopen. Ik volgde haar goede raad op en intussen kan ik de vraag naar glazen tuintjes amper bijhouden! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Deze DIY-cursussen worden steeds populairder; de motivatie om zelf dingen te creëren is groot! De meeste cursisten zien het als een leuke hobby die ze thuis kunnen verderzetten. Toch zien we ook een groeiend aandeel mensen die er de kost mee willen verdienen en er hun beroep van willen maken. Dat is zeker mogelijk!

niceToKnowHeader

  • Wie iets koopt bij een doe-het-zelver weet aan wie hij/zij geld uitgeeft. Je zal geen geld pompen in de grote multinationals, maar je steunt eerlijke, harde werkers.
  • Elk stuk dat je koopt, is uniek. Geen grote fabrieken die massaproductie afleveren!
  • Je kan bij elk stuk meer uitleg krijgen van de maker zelf. Je koopt spullen met een verhaal.
  • Op zoek naar iets dat gemaakt is om lang mee te gaan? Dan zoek je best niet in de grote ketens. Lokale producenten maken spullen van oerdegelijk materiaal en bieden vaak zelfs gratis hersteldiensten aan.