Animatie

Droom jij ervan om animator te worden en wil je je begeleidersvaardigheden nog verder uitwerken? Wil je specifieker werken met mensen en groepen? Ideaal! De vrijetijdseconomie blijft sterk groeien. De vraag naar competente begeleiders stijgt dan ook enorm. Word een animator en ontwikkel je begeleidersvaardigheden op een avontuurlijke manier! Ontdek snel de opleidingen uit dit subthema.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

combineer theorie en praktijk

behaal een waardevol diploma

volg les in jouw buurt

krijg les van experten

leer alles over animatie

word een echte animator

volg praktijkgerichte lessen

verleg je grenzen

ontdek alle tips & tricks

studeer op eigen tempo


allCoursesWithinSubtheme Animatie

Eventmanager, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Eventmanager en word een krak in je vak als Eventmanager.

Weddingplanner, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Weddingplanner en word een krak in je vak als weddingplanner.


beSureOfYourFuture

De vrijetijdseconomie blijft enorm groeien. De vraag naar competente begeleiders stijgt dan ook elk jaar opnieuw. Als animator beschik je over een klare kijk op je krachten en zwaktes als begeleider. Je ondervindt aan den lijve de kracht van ervaringsleren in combinatie met groepsontwikkeling. Je gaat specifiek en effectiever aan de slag met verschillende groepen. Als animator bied je jongeren de kans om zich in groep te ontwikkelen en ook op persoonlijk gebied enorm te groeien. Je biedt een uitdagend klimaat dat uitnodigt tot verkennen en het verleggen van grenzen.

Het leuke aan een job in deze sector is dat het om veel meer gaat dan enkel  'animeren'. Je levert echt een positieve bijdrage aan de maatschappij. Je zet jezelf in voor anderen. Bovendien breid je ook écht je horizon uit. Doordat je in contact komt met zoveel verschillende soorten mensen leer je allerlei culturen en mentaliteiten kennen. Vaak kom je terecht in internationale projecten. Je doet ervaringen en skills op voor het leven. - employerSpeaks

Animator

trendsCapitalized

De vraag naar een opleiding als animator neemt enorm toe. Heel vaak kiezen mensen deze opleiding ook om zichzelf meer te ontwikkelen en hun horizon te gaan verbreden. Je ontwikkelt een klare kijk op jezelf en anderen en je doet heel wat mensenkennis op. Met een opleiding als animator help je anderen groeien en ontwikkelen op een ontzettend leuke manier, maar je doet jezelf er dus ook een heel groot plezier mee!

Animatie, hundredPercentOfTheTime

De vrijetijdsecononomie blijft enorm groeien. De vraag naar competente begeleiders neemt dan ook sterk toe. Ook de overheid wil steeds meer middelen gaan inzetten om die groei te stimuleren en zo de mobiliteit en de werkmogelijkheid van animators te bevorderen. De sector zit volledig in de lift.

Leren omgaan met conflicten, een groep motiveren, een planning opstellen of flexibel omspringen met onvoorziene omstandigheden … Als animator heb ik zoveel vaardigheden bijgeleerd die een enorme meerwaarde hebben op de arbeidsmarkt. Ik doe het nu ongeveer een jaar en ik heb er nog geen seconde spijt van gehad. Ik raad de opleidingen zeker aan! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

We merken dat de vraag naar een opleiding als animator heel hard stijgt. Je zet jezelf in voor anderen, ongeacht hun sociale, financiële en persoonlijke achtergrond. Leren omgaan met conflicten, een groep motiveren, een planning opstellen of flexibel omspringen met onvoorziene omstandigheden … Het zijn stuk voor stuk waardevolle skills waar je gedurende je loopbaan heel veel mee bent! Onze docenten zijn ook stuk voor stuk vakexperten die je deze vaardigheden met plezier bijbrengen.

niceToKnowHeader

  • Als animator groei je zelf enorm. Je gaat enorm veel nieuwe uitdagingen aan, draagt verantwoordelijkheid en doet constant nieuwe ervaringen op.
  • Je leert omgaan met alle soorten mensen en je doet dus ook heel wat 'social skills' op. Die staan erg goed op je cv!
  • Je creativiteit wordt eindeloos gestimuleerd. Door te improviseren en te vertrouwen op je eigen kunnen, leer je heel snel en flexibel in te spelen op complexe situaties.
  • Je verlegt je eigen grenzen. Als animator kom je soms in internationale projecten en leg je contacten met externe partners. Zo doe je ook ervaring op in het buitenland.