Catering

Zin om met je scherpe neus voor smaak geld te gaan verdienen? Iemand die garantie wilt voor lekker eten voor eender welke gelegenheid, doet beroep op een cateraar. Aangezien we allemaal graag eten en feesten, blijft catering een big business. Sta jij ook al te popelen om die te gaan ontdekken? Ontdek snel de opleidingen uit dit subthema.

Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

Zin om met je scherpe neus voor smaak geld te gaan verdienen? Iemand die garantie wilt voor lekker eten voor eender welke gelegenheid, doet beroep op een cateraar. Aangezien we allemaal graag eten en feesten blijft catering een big business. Sta jij ook al te popelen om die te gaan ontdekken? Ontdek snel de opleidingen uit dit subthema.

unieke leslocaties

flexibele opleidingen

behaal een waardevol diploma

krijg les van experten

volg les in jouw buurt

studeer waar en wanneer je wil

leer alles van catering

krijg tips & tricks

persoonlijke begeleiding

flexibel en praktijkgericht


allCoursesWithinSubtheme Catering

Barista, cpProfessionWithFuture

Leer alles over aroma's, smaken, zetmethodes & latte art. Dé opleiding voor professionals.

availableVia

Catering

Barista Advanced

Barista Advanced, stoom je klaar tot expert

Behaal je diploma Barista Advanced en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Catering

BBQ chef

BBQ chef, cpProfessionWithFuture

Volg de up-to-date thuisstudie BBQ chef en studeer op je eigen tempo.

availableVia

Biersommelier, een bruisende toekomst

Volg de opleiding Biersommelier en word een krak in je vak als Zytholoog.

Catering

Cateraar

Cateraar, cpProfessionWithFuture

Behaal je Diploma Catering en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Catering

Dieetkok Gluten- Lactosevrij

Dieetkok Gluten- Lactosevrij, cpProfessionWithFuture

Leer alles over voedselintoleranties en ga aan de slag met lekkere en gezonde recepten.

Catering

Foodpairing

Foodpairing, cpProfessionWithFuture

Volg de cursus Foodpairing en studeer waar en wanneer je wil.

availableVia

Catering

Kaasmeester

Kaasmeester, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Kaasmeester en word een krak in je vak als Kaaskenner.

availableVia

Theesommelier, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Theesommelier en word een krak in je vak als Theesommelier.


beSureOfYourFuture

Een opleiding als cateraar is hét opstapje naar een glanscarrière in de horeca. De cateringsector boomt en hoe kan het ook anders? In België (en ook in andere landen) feesten en eten we enorm graag. Daarbij geven we het liefst zoveel mogelijk uit handen om ten volle te kunnen genieten want time is money. Iemand die garantie wilt voor lekker eten op een feestje doet beroep op een cateraar. Het blijft dan ook een ontzettend succesvolle business. De vraag van bedrijven en particulieren swingt de pan uit. Spring mee op de kar richting werk! Met je kennis kan je meteen alle kanten op. De werkopties zijn uitgebreid. Je kan je handen meteen uit de mouwen steken bij een cateringdienst, in een restaurant of hotel, als kok-aan-huis of wat denk je van een eigen foodtruck?

We merken dat de sector en vooral de vrijetijdssector enorm veel nood heeft aan dynamische profielen. Een zaak zonder gemotiveerde werkkrachten met oog voor detail en commerciële feeling heeft in deze uitdagende tijden niet veel kans om te overleven. Bovendien bloeit de sector enorm: de vraag van bedrijven en particulieren blijft stijgen. Als je jouw culinair en organisatorisch talent wilt gaan vertalen in een volwaardige job, dan is deze sector jouw op het lijf geschreven! - employerSpeaks

Catering

trendsCapitalized

Tegenwoordig duiken er in de wereld van catering steeds meer trends op. Om succesvol en relevant te blijven, is het dan ook goed om deze trends op te volgen. Er is bijvoorbeeld steeds meer aandacht en geloof in het bereiden van producten op een duurzame en circulaire manier. De gast heeft ook steeds meer nood aan verhalen achter de verschillende producten. Waar komt het vandaan? Is het duurzaam? Vandaar dat live-cooking ook steeds meer op gang komt: het live bereiden van maaltijden, drankjes, desserts. Met een opleiding in catering spelen we kort op de bal met al deze trends en bereiden we je zo goed mogelijk voor op het werkveld. Specialisaties en stages tillen jouw skills naar een hoger niveau dan de rest. Van werknemers tot zelfstandigen, van beginners tot semi-professionelen: bij ons leer je de kneepjes van het vak.

Catering, hundredPercentOfTheTime

Innovatie op het gebied van catering wordt steeds zichtbaarder. Er wordt bijvoorbeeld al gebruik gemaakt van een foodprinter of een robotarm voor drankjes. Deze techniek kan enorm functioneel zijn, waardoor de gastheer of gastvrouw nog meer tijd kan vrijmaken voor iedereen. 

Ik heb eerst een aantal jaren in de hotelsector gewerkt. Daarna werd de drang om een eigen zaak op te starten enorm groot. Intussen heb ik een eigen cateringbedrijf opgericht en ben ik uitgegroeid tot een culinair begrip in Antwerpen. Dankzij de opleiding kreeg ik de nodige knowhow en ervaring om een eigen zaak uit de grond te stampen. Ik leerde bijvoorbeeld zelf een bedrijfsplan uitwerken, marktonderzoek doen, investeerders zoeken... Dit zijn allemaal factoren die wel eens onderschat worden. Het is broodnodig om kennis van zaken te hebben. De job biedt me écht veel uitdaging en voldoening! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Waarom wij een opleiding aanraden die je voorbereidt op de cateringsector is heel simpel: de opleidingen bieden veel meer dan enkel technische skills. Je leert strategische bedrijfsplannen uitwerken en de nodige administratie verzorgen. Na een opleiding binnen het subthema Catering heb je echt àlles in pacht om jouw culinaire finesse te laten renderen en de ene na de andere boeking te scoren!

niceToKnowHeader

  • In de catering telt men maar liefst 61 775 bedrijven. In een gemiddeld bedrijf zijn ongeveer 250 personen werkzaam.
  • De cateringsector evolueert constant: De laatste jaren is er een enorm interessante evolutie rond 'local globalisation': De internationale product- en smaakkennis van gasten wordt groter, terwijl lokale ingrediënten en leveranciers uit de buurt belangrijker worden voor opdrachtgevers. Er moet zoveel mogelijk worden gekookt met lokale en seizoensgebonden producten.
  • Wist je dat het woord 'catering' afkomstig is uit de Engelse taal waar 'to cater' staat voor 'voorzien' of  'leveren aan'?
  • Ook in uitdagende tijden bloeit de sector van catering volop: mensen laten massaal catering aan huis komen.