Food

We eten allemaal enorm graag. Niet iedereen heeft tijd om zich in alle details rond voeding te specialiseren. Mensen, van jong tot oud, zoeken daarom steeds vaker naar deskundig voedingsadvies. Heb jij interesse in voeding, economie, duurzaamheid, design en technologie? En wil jij alles te weten komen over voeding en gezondheid? Grijp dan nu je kans om een échte food-professional te worden!

Je leert alles over voeding. Onze docenten helpen je om alles tot in de puntjes te begrijpen zodat je ook echt in de praktijk aan de slag kan met jouw kennis. De cursussen zitten vol tips & tricks, oefeningen en extra lesmateriaal, zodat jij alles hebt wat je nodig hebt om een expert te worden.

unieke leslocaties

krijg les van experten

studeer op eigen tempo

behaal een waardevol diploma

krijg tips & tricks

flexibele opleidingen

ontdek alles van food

verbreed je kennis

volg les in je buurt

leer alles van voeding


allCoursesWithinSubtheme Food

Bakker, cpProfessionWithFuture

Behaal je Diploma Bakker en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Food

Bakker - Cupcakes

Bakker - Cupcakes, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Cupcakes en word een krak in je vak als Patissier.

availableVia

Food

BBQ chef

BBQ chef, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de cursus BBQ chef en leer alles wat je wil weten!

availableVia

Food

Cateraar

Cateraar, cpProfessionWithFuture

Behaal je Diploma Catering en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Food

Dieetkok Gluten- Lactosevrij

Dieetkok Gluten- Lactosevrij, cpProfessionWithFuture

Leer alles over voedselintoleranties en ga aan de slag met lekkere en gezonde recepten.

Food

Food- en Beveragefotografie

Food- en Beveragefotografie, cpProfessionWithFuture

Volg een praktijkgerichte cursus Foodfotografie in jouw buurt.

availableVia

Food

Foodpairing

Foodpairing, cpProfessionWithFuture

Kies voor de cursus Foodpairing en studeer op je eigen tempo, waar je wil.

availableVia

Food

Kaasmeester

Kaasmeester, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Kaasmeester en word een krak in je vak als Kaaskenner.

availableVia

Food

Taarten Maken

Taarten Maken, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Taarten Maken en word een krak in je vak als Patissier.

availableVia


beSureOfYourFuture

Als je klaar bent met dergelijke opleiding, dan weet jij alles over voeding. Je bent technoloog, kwaliteitspecialist en voorlichter binnen de foodbranche. Je toekomst ziet er bovendien erg smakelijk uit: de sector schreeuwt om goed opgeleide mensen. Als foodmanager kan je in principe alle managementposities van een foodbedrijf bekleden. Bovendien biedt de sector je enorm wat uitdaging. Met een opleiding rond voeding kan je ontzettend veel kanten uit. Word bijvoorbeeld voedingsadviseur in een gezondheidscentrum of fitnessclub. Natuurlijk kan je ook zelfstandig aan de slag als voedingsdeskundige. Alles is mogelijk!

We merken dat de sector toch op zoek is naar werkkrachten die het verschil maken. Daarnaast blijft het belangrijk om naast je kennis van voeding ook kennis te nemen van businessgerelateerde zaken als management, marketing & sales, logistiek en conceptontwikkeling. Zo help je bedrijven hun verhaal beter te vertellen of kan je zelf aan de slag gaan met je eigen concept. - employerSpeaks

Food

trendsCapitalized

De wereld van food staat niet stil en trends blijven zich steeds ontwikkelen. Om succevol en relevant te blijven, is het altijd een slim idee om daar dan ook op in te spelen. Sociale media zorgen er de laatste jaren voor dat er erg veel aandacht besteed moet worden aan 'eten voor het uiterlijk'. Gerechtjes moeten tegenwoordig hip en trendy worden geserveerd. Sommige ondernemers hebben er zelfs een business van gemaakt om eigen, exclusieve gerechtjes te serveren die online viraal gaan. Storytelling wint ook steeds meer aan belang. Steeds meer consumenten willen de herkomst weten van verschillende ingrediënten en willen echt het verhaal achter de verschillende gerechtjes te weten komen. Storytelling wordt cruciaal voor succes. In de wereld van food moet je voortdurend op die trends blijven inspelen en evolueren. Dat maakt een job in deze sector net zo boeiend!

Food, hundredPercentOfTheTime

Ook innovatie op het gebied van food wordt steeds zichtbaarder en wordt alom gebruikt. De sector blijft voortdurend in ontwikkeling en speelt in op de omgeving. Dit geeft ontzettend veel mogelijkheden. De sector draait dus zeker niet enkel rond potten en pannen en het bereiden van voedsel. Er wordt bijvoorbeeld al gebruik gemaakt van een foodprinter of een robotarm. Onder andere om drankjes te serveren. Deze techniek kan enorm functioneel zijn, waardoor de gastheer of gastvrouw nog meer tijd kan vrijmaken voor de gasten. Tegenwoordig spreekt men ook over 'rise of the machines'. Apparaten die slechts 20% van de manuele bereidingstijd nodig hebben en tegelijkertijd zorgen voor een mooie structuur en lekkere smaak. Dit lost soms het tekort aan chef-koks op.

Ik werk momenteel in een restaurant en ik merk hoe ontzettend belangrijk het is dat ik me voortduren blijf bijscholen. Mijn drukke job vergt ook enorm veel flexibiliteit. Ik had de keuze om deze opleiding ook virtueel of via afstandsonderwijs te volgen. Ik kon zo makkelijk mijn werk, gezin en studie combineren. Op die manier houd ik mijn geest scherp en mijn cv aantrekkelijk voor mijn huidige en toekomstige werkgevers. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De meeste zaken die draaien rond voeding willen een eerlijk en transparant verhaal gaan vertellen rond de herkomst en inspiratie van hun gerechten of creaties rond food. Daarbij is het noodzakelijk dat je kennis van zaken hebt. Je speelt in op de groeiende vraag naar professioneel voedingsadvies. Met je kennis verbeter je het eetpatroon van jezelf en dat van je klanten. Bovendien doe je ook alle nodige skills op om zelfstandig aan de slag te gaan.

niceToKnowHeader

  • Wist je dat als je een ei in een glas water legt en het zinkt, dat het dan nog goed is? Als het komt bovendrijven dan eet je het best niet meer op.
  • Wist je dat er tegenwoordig sprake is van 'seacuterie'? Het is zoals het woord het zegt: charcuterie gemaakt van vis in plaats van vlees.
  • De Noord-Afrikaanse keuken is tegenwoordig enorm hot: Marrokaans, Tunesisch, Turks, Libanees... Het zijn stuk voor stuk fantastische keukens die we eigenlijk nog niet heel goed kennen.
  • Hyperlokaal is tegenwoordig het van het! Lokale ingrediënten en bereidingen consumeren en lokaal kopen zijn heel populair!