Desserten

Ben jij ook gek op desserts? Je hebt gelijk! Een dessert is de finishing touch van een heerlijke maaltijd. De wereld draait steeds sneller, waardoor er steeds minder tijd is voor een rustmoment. Consumenten verwachten een assortiment snelle, maar daarom niet minder verrassende zoete lekkernijen en desserten om tijdens de dag toch een moment voor zichzelf te hebben of om tussendoor schaamteloos even te 'cheaten'. Met de skills en kennis die je tijdens deze opleidingen onder de knie krijgt, tover je de meest originele en delicieuze desserts uit je mouw!

Ontdek snel de opleidingen van dit subthema!

volg les in jouw buurt

behaal een waardevol diploma

combineer theorie en praktijk

bereid een smaakvol dessert

leer over desserts

krijg les van experten

ontdek nieuwe desserts

studeer op eigen tempo

word expert in desserts

start als zelfstandige


allCoursesWithinSubtheme Desserten

Bakker, cpProfessionWithFuture

Behaal je Diploma Bakker en ga professioneel aan de slag.

availableVia

Desserten

Bakker - Cupcakes

Bakker - Cupcakes, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Cupcakes en word een krak in je vak als Patissier.

availableVia

Barista, cpProfessionWithFuture

Leer alles over aroma's, smaken, zetmethodes & latte art. Dé opleiding voor professionals.

availableVia

Desserten

Kaasmeester

Kaasmeester, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Kaasmeester en word een krak in je vak als Kaaskenner.

availableVia

Sommelier, cpProfessionWithFuture

Schrijf je in voor de opleiding Wijnkennis en start meteen als Wijnconsulent.

Desserten

Taarten Maken

Taarten Maken, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Taarten Maken en word een krak in je vak als Patissier.

availableVia

Desserten

Theesommelier

Theesommelier, cpProfessionWithFuture

Volg de opleiding Theesommelier en word een krak in je vak als Theesommelier.

availableVia


beSureOfYourFuture

Je leert alle nieuwe technieken toepassen om heerlijke desserten te creëren. Je leert nieuwe producten en toestellen kennen waarmee je zowel klassieke als hedendaagse desserten mee op je bord kan toveren. Je maakt kennis met verschillende texturen. Jij kan gegarandeerd aan de slag in élke keukenbrigade en je maakt de meest lekkere desserten met een leuke twist om gasten culinair te verwennen.

Als bakker ben ik 100% gepassioneerd door mijn job en sta ik elke dag met ontzettend veel plezier op. Voor mijn zaak was ik recent op zoek naar een nieuwe collega met veel ambitie, engagement, enthousiasme en goesting, maar ook iemand die ontzettend gepassioneerd is door desserten. De markt wordt steeds gevarieerder en ook met de desserten die ik aanbied, wil ik steeds meer kanten uit kunnen gaan. Het toevoegen van een heerlijk aanbod van desserten is heel goed voor de reputatie. Nu heb ik iemand aangeworven die heel wat weet van nieuwe producten en toestellen om de meest hippe desserten te maken met een leuke twist. Ik ben ervan overtuigd dat er ook steeds meer vraag is naar mensen met unieke skills op het vlak van desserten. - employerSpeaks

Desserten

trendsCapitalized

Hou je zelf enorm veel van zoete lekkernijen? Dessertjes maken zit tegenwoordig enorm in de lift. Dankzij de brede markt en de verschillende doelgroepen kan je er enorm veel kanten mee uit. Je kan bijvoorbeeld volop inzetten op de vegan markt en de meest verrassende natuurlijke en plantaardige desserten uit je mouw schudden. Je kan ook besluiten om zelfstandig aan de slag te gaan en in bijberoep je heerlijke desserten aan de man te brengen via een webshop of in een eigen zaak. Ook dat wordt tegenwoordig enorm veel gedaan. Let wel: Bij regelmatige verkoop moet je zelfstandige worden en een btw-nummer aanvragen, maar er zijn ook een aantal vrijstellingsregelingen.

Desserten, hundredPercentOfTheTime

Ook in de wereld van desserten staat de technologie niet stil. Je leert de nieuwste technieken en toepassingen. Met steeds meer nieuwe producten en toestellen kan je steeds meer speciale texturen creëren om hoogstaande gerechtjes te maken. Denk bijvoorbeeld aan de hippe 'hybrid desserten'. Nieuwe apparaten kunnen bestaande dessertjes mengen tot nieuwe hoogstaande 'fusion desserten'. Een mix van nieuwe smaken. Steeds meer keukenbrigades zijn op zoek naar die ene hippe kok die specialere desserten kan maken met een leuke twist.

Ik ben nu een jaar zelfstandige in bijberoep en ik maak professionele desserten voor evenementen en feesten. Zelf doe ik het ontzettend graag, mijn motto is dan ook "baked with love, served with joy". Na mijn opleiding ben ik zelf uitgebreid artisanale desserten gaan maken. Meestal zijn het ontzettend lekkere en zoete lekkernijen die ik in mijn aanbod breng. Aan elk dessert geef ik mijn eigen touch en zo zorg ik voor een unieke eyecatcher op elk evenement. Het is heerlijk om te doen! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De klant wil tegenwoordig steeds meer. Ook op het vlak van desserten verwacht men tegenwoordig veel meer dan een klassieke chocolademousse. Er groeit bij de mensen ook steeds een grotere bewustwording van wat er in zo een dessert allemaal in zit. Met deze opleiding leer je voor iedereen het geschikte dessert creëren en weet je er altijd iets extra aan toe te voegen! Onze docenten brengen je met veel plezier nieuwe skills bij!

niceToKnowHeader

  • Wist je dat er na een maaltijd altijd plaats is voor een dessert? De meest logische verklaring voor het feit dat je altijd trek hebt in iets zoets (of een dessert) na het eten is omdat je zintuigen verzadigd zijn van het ene soort voedsel. Je avondeten is waarschijnlijk hartig. Je eet je bord leeg, maar eigenlijk hebben je zintuigen na een paar happen alweer zin in een nieuwe prikkel.
  • Wist je dat pannekoeken, bananenbrood en tiramisu de meest populaire desserten zijn?
  • Zoet blijft langer in het geheugen van onze smaakpupillen zitten dan andere smaken. Een nagerecht vermindert het volle gevoel na een zware maaltijd.
  • Biologische desserten zijn niet altijd per se beter voor de lijn.