Kunst & Cultuur

Kunst & Cultuur

Aan de slag in kunst en cultuur, dan kies jij bijvoorbeeld voor portretfotografie, scenario’s schrijven of muziek producen. Volg een van onze boeiende opleidingen die draaien rond Kunst en Cultuur en laat de échte art lover in jezelf helemaal los!

Elk van onze praktijkgeïnspireerde cursussen bieden jou een inkijk in de specifieke kennis over kunst en cultuur. Zo ontdek je al snel de meest populaire stromingen, technieken en vaardigheden die je in een professionele carrière gebruikt. Onze opleidingen geven jou een stevig duwtje in de rug om eindelijk jouw droomjob te bemachtigen.

Ontdek onze verschillende thuislessen, virtual classes en groepsopleidingen en kies jouw favoriete opleiding. Zo ga je meteen aan de slag met jouw studiemateriaal en start je nadien in deze bruisende en creatieve sector.


allSubthemesWithinTheme Kunst & Cultuur

Fashion

Fashion

3 fgroupcourses, 1 virtualclass

Fotografie

Fotografie

7 fgroupcourses, 4 cpvirtualclasses

Geschiedenis

Geschiedenis

4 homestudies

Literatuur

Literatuur

1 homestudy, 3 fgroupcourses, 3 cpvirtualclasses

Podiumkunsten en Media

Podiumkunsten en Media

2 homestudies, 4 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses


beSureOfYourFuture

De kunst- en cultuursector in ons land is wereldberoemd en geliefd. Duizenden mensen zetten zich dagelijks in om muziek, fotografie, tekst en schilderwerken tot in jouw hart te brengen. En dat inspireert dagelijks miljoenen wereldwijd! Een diploma aan onze school verhoogt jouw kansen op de arbeidsmarkt aanzienlijk. Je gaat er bovendien ook makkelijk zelfstandig mee aan de slag. We geven jou alle tools om van je passie en talent je beroep te maken.

De aanwerving in ons cultuurhuis nemen we heel serieus. Onze goede naam rust op de kennis en expertise van al onze medewerkers, achter en voor de schermen. Onze bezoekers verwachten dat ook. Door een gerichte opleiding te volgen, krijg je een pak zelfvertrouwen, je weet waarover je spreekt en je bent een aanwinst voor een bedrijf dat dagelijks met cultuur te maken heeft. - employerSpeaks

Opleidingen Kunst en Cultuur

trendsCapitalized

Cultuur wordt steeds meer deelbaar en interactiever. Wat in onze musea vandaag domineert, is toegankelijke content, toegankelijke foto’s en kunst die er online mooi uitziet. We zien daarbij cultuurinfluencers opkomen. Ook artiesten slagen erin om op deze golf mee te surfen. Ze maken kunst voor Instagram of gekke beats die via sociale media makkelijk hun weg naar de massa vinden.

Kunst & Cultuur, hundredPercentOfTheTime

In de fotografiewereld is er de laatste jaren enorm veel veranderd. In een sneltempo zijn we van zwart-wit naar kleurenfoto's gegaan en van analoge naar digitale fotografie. De evolutie draait op volle toeren. Smartphones lijken steeds meer de spiegelreflexcamera te vervangen en fotobewerking wordt veel meer gebruikt. Alles is toegankelijk.

Als fotograaf is het enorm belangrijk dat je je foto's achteraf kwaliteitsvol bewerkt. Ik volgde daarom Lightroom aan jullie school. Dat hielp enorm en mijn foto's zien er nu een pak beter uit. Binnenkort wil ik nog een opleiding Social Media Marketing volgen om mijn foto's online de boost te geven die ze nu wel verdienen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De jobs in de cultuursector zijn felbegeerd. Je hebt heel wat aanzien en bent dagelijks creatief bezig. Als je solliciteert is de kans dus groot dat je tegen heel wat talent opbotst. Net daarom is een diploma van onze school belangrijk. Het zet je talenten extra in de kijker en toont dat je over een stevige kennis beschikt. En net die expertise zoeken onze cultuurhuizen. Dus, als je interesse hebt in werken met kunst en cultuur, rest er je nog maar één ding: schrijf je zo snel mogelijk in voor een van deze opleidingen.

niceToKnowHeader

  • Kafka werkte zijn boeken slechts half af. Een van zijn beste vrienden vervolledigde ze na zijn dood.
  • Het eerste fotopapier bestond uit asfalt.
  • Volgens onderzoek schilderen mensen al 30.000 jaar!
  • Kunst was vroeger zelfs een Olympische sport.