Techniek

Techniek

Een badkamer betegelen, een slaapkamer behangen of het plaatsen van glaswerk? Na een van onze technische opleidingen ben jij er helemaal klaar voor.

Ontdek nieuwe technieken, geef je skills een update en leer alle nuttige regelgevingen. Met behulp van een van onze opleidingen stomen vakexperts jou klaar voor een professionele carrière. Zo vergroot je aanzienelijk je kansen op de arbeidsmarkt! Start zo snel mogelijk aan een nieuw hoofdstuk in jouw loopbaan.

Kies uit onze brede waaier aan groepslessen en thuisstudies dé opleiding die jou het meest interesseert en schrijf je snel in!


allSubthemesWithinTheme Techniek

Doe-het-zelf

Doe-het-zelf

10 homestudies, 2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Nieuwbouw

Nieuwbouw

5 homestudies, 1 grouplesson, 1 virtualclass

Renovatie

Renovatie

8 homestudies, 2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Voertuigen

Voertuigen

1 homestudy


beSureOfYourFuture

Met een technisch diploma liggen de jobs voor het rapen. Meerdere sectoren zijn immers specifiek op zoek naar personen met praktijkkennis en zin voor innovatie. Hierdoor kom je steeds terecht in uitdagende omgevingen met veel mogelijkheden. Zo ga je aan de slag in de industrie, zorg, logistiek, vastgoedsector of de land- en tuinbouwsector. Opties genoeg dus, de keuze is aan jou! 

"Ik vind het heel belangrijk om met onze elektrozaak te blijven investeren in toekomstige medewerkers. Dat doe ik zeker als ze een opleiding met stevige basis achter de rug hebben. Recent hebben we nog iemand aangeworven die er een via jullie school gevolgd heeft. Gekwalificeerde werknemers aanwerven is slim investeren in de toekomst." - employerSpeaks

Techniek

trendsCapitalized

Steeds meer studenten kiezen voor een technische opleiding. Het aantal studenten binnen de sector techniek neemt nog steeds fors toe. Dit valt te verklaren omdat er veel vraag is naar technisch geschoolde mensen. Meer dan de helft van de vacatures in België valt binnen de techniek. Elk bedrijf heeft altijd wel een goede technieker nodig. Spring mee op de kar richting werkgelegenheid en volg een opleiding uit het thema techniek!

Techniek, hundredPercentOfTheTime

Automatisering neemt steeds verder toe met behulp van autonome apparaten. Denk maar aan zelfrijdende auto’s, drones en robots. Het ‘gedrag’ van deze apparaten wordt steeds geavanceerder, waardoor het apparaat op een heel natuurlijke manier interactie heeft met de omgeving en de mensen in die omgeving.

"Ik volgde een opleiding in het thema techniek omwille van het technische aspect, maar ook omdat er veel vraag is naar technici op de arbeidsmarkt. Vandaag werk ik bij een bedrijf als elektrotechnicus, maar ik droom ervan om ooit zelfstandig een eigen zaak uit te bouwen. Daarvoor ga ik zeker nog een cursus bijvolgen." - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Gemotiveerde en geschoolde techniekers krijgen de meeste carrièrekansen. Benut je talent optimaal door een opleiding te volgen om je skills nog meer kracht bij te zetten en helemaal wegwijs te geraken in de wereld van techniek.

niceToKnowHeader

 
  • Techniekers scholen zich doorgaans om de drie jaar bij met een extra opleiding. Zo blijven ze op de hoogte van de nieuwste tools en toepassingen. 
  • Steeds meer vrouwen zetten de stap naar een technisch beroep. 
  • Maatschappelijke uitdagingen zoals klimaatverandering houden technische jobs boeiend en vernieuwend.
  • Techniek is de sector waarin het meeste werkgelegenheid is.