Schrijven

Schrijven

Tover je graag met woorden of wil je leren hoe je dat het beste doet? Lijkt het je geweldig om filmscenario's te leren schrijven of jezelf een expert in content marketing te noemen? Volg dan een van onze fascinerende schrijfopleidingen en laat jouw creatieve woordenstromen maar komen!

Aan de hand van onze praktijkgerichte opleidingen voeg jij binnenkort een nieuw hoofdstuk aan jouw carrière toe of pak je jouw hobby net dat tikkeltje professioneler aan. Dankzij de technieken en tips die je van experts uit hun vak leert, ben je in ieder geval klaar om jouw schrijfkunsten naar een hoger niveau te tillen.

Kies uit onze waaier aan groeplessen, virtuele lessen én thuiscursussen jouw favoriete opleiding en ga meteen aan de slag. Zo beleef je zelf meer plezier aan je teksten, maar laat je ook anderen ten volle genieten van jouw creatieve en boeiende schrijfsels.


allSubthemesWithinTheme Schrijven

Blogs

Blogs

5 homestudies, 4 fgroupcourses, 3 cpvirtualclasses

Commercieel

Commercieel

4 homestudies, 2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Copy en content

Copy en content

4 homestudies, 2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Fictie

Fictie

6 homestudies, 2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Kinderboeken

Kinderboeken

5 homestudies, 2 fgroupcourses, 1 virtualclass

Literatuur

Literatuur

8 homestudies, 3 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Redactie

Redactie

7 homestudies, 2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Schrijfvaardigheden

Schrijfvaardigheden

10 homestudies, 5 fgroupcourses, 4 cpvirtualclasses

Verhalen

Verhalen

10 homestudies, 4 fgroupcourses, 3 cpvirtualclasses


beSureOfYourFuture

Goede schrijvers en aantrekkelijke content zijn cruciaal. Voor tal van jobs is het dus een enorm pluspunt als je in staat bent goed met woorden om te gaan. Binnenkort schrijf je voor bedrijven, begin je een eigen blog of breng je een roman uit. Laat de creatieve schrijver in je los!

"Als reisbureau zoeken we schrijvers met reiskriebels die boeiende verhalen neerpennen. Zo'n tekst zet andere reizigers aan om hun koffer te pakken en op reis te vertrekken. Opleidingen zoals deze leiden goede reisbloggers op. Meteen na hun opleiding zijn ze klaar om hun pen het grote werk te laten doen." - employerSpeaks

Schrijven

trendsCapitalized

Steeds meer mensen willen leren schrijven. Het is dan ook een leuk vak; je bent er snel mee weg en je leeft je er creatief mee uit. En als blijkt dat je een echt schrijftalent hebt, maak je er makkelijk je beroep van! Ook schrijven evolueert met de tijd mee. Zo is het steeds belangrijker geworden om in spreektaal te schrijven. Een vlotte toon wordt gewaardeerd en met informeel schrijven volg je nog steeds de spelling- en grammaticaregels.

Schrijven, hundredPercentOfTheTime

Er zijn tegenwoordig uitstekende apps die alle schrijffouten uit je tekst halen en daarbovenop ook schrijftips geven om je tekst vlotter te maken. Zeer handig voor iedereen die vaak teksten schrijft! Er bestaan ook tal van apps waar je jouw creatieve teksten in de meest hippe of retro lettertypes vervormt, bijvoorbeeld voor een eigen Instagrampagina of blog. Het aanbod is enorm!

"Ik wou al jaren zelf een boek schrijven, maar ik vond het een uitdaging om verder te geraken dan de eerste paar pagina's. Daarom volgde ik de cursus Verhalen Schrijven aan jullie school. Ik leerde hoe je het professioneel aanpakt en ontdekte allerlei tips & tricks die het schrijfproces makkelijker maken. Zo slaagde ik erin eindelijk een boek te schrijven!" - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Goed schrijven is voor veel jobs een must. Iedereen schrijft af en toe wel een langere mail of maakt een rapport op. Wie een schrijfcursus volgt, heeft een veel beter oog voor hoe je eender welke informatie vlot en doeltreffend naar je ontvanger(s) communiceert.

niceToKnowHeader

  • Aantrekkelijke content schrijven is 20% goede ideeën en 80% goed schrijven.
  • Uitdagende gebeurtenissen wakkeren vaak creativiteit aan.
  • Om een goede schrijver te worden, is genoeg lezen cruciaal. Zo krijg je een uitgebreide woordenschat.
  • Als je inspiratie zoekt, is het best om te beginnen schrijven. Zo komen de ingevingen vanzelf.