Evenementen & Organisatie

Evenementen & Organisatie

Huwelijksfeesten organiseren, kinderfeestje op poten zetten of professionele events tot in de puntjes verzorgen; dát is jouw carrière in Evenementen & Organisatie. Het is jouw beste keuze voor een spetterende toekomst!

Leer met onze praktijkgerichte opleidingen hoe je jouw organisatorisch talent aanscherpt en op verschillende manieren inzet om zo een expert in jouw vak te worden. Elk van onze cursussen biedt een specifiek inzicht in een bepaalde sector en leert je alle geheimen om een geslaagd event af te leveren!

Kies jouw favoriet uit ons aanbod van interessante groepsopleidingen, virtual classes en thuiscursussen. Zo stoom je jezelf op een intensieve en professionele manier klaar om in deze fantastische sector aan de slag te gaan.

allSubthemesWithinTheme Evenementen & Organisatie

beSureOfYourFuture

Heel wat bedrijven zetten in op communicatie en events om hun merk of producten in de kijker te zetten. Ze beseffen dat een origineel idee en een uitstekende organisatie noodzakelijk is voor het imago. Als expert in evenementen zet jij een professioneel feest op poten, van A tot Z! Elk bedrijf heeft zo baat bij jouw skills.  

Een succesrijk event zet steeds meer in op het aspect van beleving. Er moet iets speciaals of extra gekoppeld zijn aan het evenement om jouw gasten te intrigeren. Dat maakt werken in deze sector zo uitdagend en boeiend. Door je regelmatig bij te scholen, heb je meer skills en kennis en sta je sterker in je schoenen bij het afhandelen van projecten en het organiseren. Het houdt je geboeid! - employerSpeaks

Evenementen & Organisatie

trendsCapitalized

Elk jaar doen er zich weer heel wat nieuwe trends voor in de wereld van de evenementen. Sommige trends zetten zich voort, anderen zijn weer helemaal nieuw. Kennis van de meest populaire trends helpen met het beïnvloeden en vormen van je evenementen, om ze nog gedenkwaardiger te maken voor jou en je gasten. Tegenwoordig wordt er bijvoorbeeld veel gebruik gemaakt van game changers. Bij deze trend pas je gametechnieken toe in andere omgevingen. Een bingo tijdens je vergaderingen, een quiz tijdens je congres, een spaaractie om iets te winnen tijdens je festival, … Denk ruim en denk innovatief!

Evenementen & Organisatie, hundredPercentOfTheTime

De eventindustrie is enorm innovatief. Mensen willen continu verwonderd en verrast worden. Als eventplanner werk je geregeld met de laatste, spannende eventtechnologie. Zo is virtual reality sinds enkele jaren serieus in opmars omwille van de unieke ervaring die het de gebruikers geeft. Zo kan je bijvoorbeeld een event van op elke locatie intens beleven. Ook de Frequency Identification-techniek kent een boost. Met behulp van een chip in naamkaartjes of polsbandjes kan je heel wat info verzamelen over je gasten en het verloop van je event. Die data analyse zorgt dan weer voor waardevolle inzichten naar toekomstige evenementen toe.

Ik herinner mij nog steeds mijn eerste event-kick, als kersvers commercieel directeur. Werken in de eventsector is meer dan een job, het is een passie. Ik geniet van zoveel afwisseling en ik leer zoveel geweldige mensen kennen. Stuk voor stuk zijn het gepassioneerde en getalenteerde mensen. Ik ben er graag één van! - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

De vraag voor een opleiding tot eventmanager blijft enorm groot. Events zullen ook in de toekomst een essentieel instrument blijven in de communicatie tussen bedrijven en hun klanten. Binnen onze opleidingen draait alles rond originaliteit en creativiteit. We hebben al enorm veel studenten opgeleid met ontzettend veel goesting en passie. Dit maakt hun profiel ook zo uniek op de arbeidsmarkt.

niceToKnowHeader

  • In de wereld van evenementen heb je enorm veel variatie: Op één dag ben je bezig met het zoeken van een locatie, het opdoen van inspiratie, een meeting met een klant bijwonene en brainstormen over een nieuwe evenement. Afwisseling is wat het leven boeiend maakt en eventplanning doet dat zeker!
  • Eventplanning laat je mogelijks de hele wereld zien. Van een evenement in je eigen stad, of een evenement in een ander land, je komt steeds weer op spannende en interessante locaties en bestemmingen.
  • Zij die zich creatief uitdrukken, hebben een prettiger leven en hebben vaak een meer gebalanceerd leven.
  • Eventplanning heeft enorm veel flexibiliteit: je kunt je werk eigenlijk altijd overal verrichten.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0