Secundair Onderwijs

Secundair Onderwijs

Wil je zo snel mogelijk je diploma secundair onderwijs halen, dan studeer je op sneltempo via afstandsonderwijs.

Je bepaalt je diploma op eigen tempo en op je eigen manier, en wij bereiden je perfect voor op de examens bij de Examencommissie. Zo krijg je samen met je studiegenoten of zelfs sneller je diploma secundair onderwijs in handen.

Bekijk de mogelijke BSO- of TSO-studierichtingen of de aparte vakken. Wij helpen je met de voorbereiding voor alle vakken van de derde graad. Voor TSO gaat dit om het 5de en het 6de jaar, voor BSO komt daar ook het 7de jaar bij. Voor elk vak krijg je een volledige cursus én een ervaren coach.


allSubthemesWithinTheme Secundair Onderwijs

BSO-vakken

BSO-vakken

8 homestudies

Studierichtingen BSO

Studierichtingen BSO

2 homestudies

Studierichtingen TSO

Studierichtingen TSO

4 homestudies

TSO-vakken

TSO-vakken

21 homestudies


beSureOfYourFuture

Met een diploma secundair onderwijs toon je jouw toekomstige werkgever dat jij een stevige basiskennis hebt opgedaan. Het opent letterlijk deuren waardoor je voor meer vacatures in aanmerking komt en je sollicitatiekansen verhogen. Daarnaast heb je nu ook de mogelijkheid om verder te studeren indien je dat wilt. Houd dus je opties zo breed mogelijk open en ga voor een succesvolle carrière in de sector die jij wil!

Denken, dromen en doén, dat is het motto waarmee je door het leven moet gaan. Je kan op elk moment in je leven je secundair diploma alsnog behalen. Een diploma opent veel meer mogelijkheden. Hoe hoger je geschoold bent, hoe meer kansen je hebt op de arbeidsmarkt, hoe boeiender de job én hoe meer je gemiddeld verdient. Motivatie genoeg om je vandaag nog in te schrijven voor een beter morgen. - employerSpeaks

Secundair Onderwijs

trendsCapitalized

Steeds meer jongeren beslissen om buiten het traditionele onderwijstraject te treden en hun diploma secundair onderwijs te behalen via de Centrale Examencommissie. Uit het jaarverslag van de Examencommissie blijkt dat maar liefst 938 jongeren hun diploma hebben behaald via een thuisstudie of specifiek opleidingstraject. Dit is goed voor een stijging van maar liefst 38%. Dat veel jongeren zich beter voelen bij een thuisstudietraject waarbij ze op eigen tempo hun middelbaar onderwijs afronden, is logisch. Vorig jaar alleen stapten ruim 8.000 jongeren vroegtijdig van de schoolbanken. Deze tendens werd voornamelijk in stedelijk onderwijs en meer bepaald in het deeltijds beroepsonderwijs vastgesteld. Deze jongeren willen doorgaans nog steeds hun diploma behalen, maar wensen een persoonlijk studietraject met ruimte voor individuele groei en aandacht voor eigen competenties. En dat is net wat wij hen bieden!

Secundair Onderwijs, hundredPercentOfTheTime

Steeds meer mensen hebben minstens een diploma secundair onderwijs. Dat is een vaststelling. Zo'n diploma is en blijft een belangrijke hefboom om werk te vinden. Een diploma opent tal van deuren. Uit de cijfers blijkt daarbovenop dat het de kans op geluk vergroot.

Ik was op zoek naar een opleiding die goed te combineren viel met mijn sport. Ik wilde graag mijn diploma op korte termijn behalen, zodat ik meer tijd kreeg om te tennissen. Zo kwam ik terecht bij de thuisopleiding BSO Kantoor. Het studeren verliep vlot, omdat ik mijn studie-agenda afstemde op mijn andere activiteiten. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Een diploma secundair onderwijs dat je behaalt via het volwassenenonderwijs is gelijkwaardig aan een diploma secundair onderwijs dat leerlingen op school behalen. Aangezien je thuis studeert, ben je helemaal vrij. Zo bepaal jij volledig je eigen tempo en de begeleiding van je coach is zo intensief als jij dat wil. Er zijn massaal veel studenten die de beslissing nemen hun diploma toch nog te behalen. Een wijze keuze!

niceToKnowHeader

  • Voor onze opleidingen secundair onderwijs is er een slaagkans van maar liefst 83%!
  • Je verdient meer wanneer je een diploma hebt. Je loon wordt immers o.a. berekend op basis van je scholingsgraad.
  • Jouw toekomst bij de politie of binnen het leger wordt middels een secundair diploma mogelijk gemaakt. Er gaan dus letterlijk meer deuren voor jou open.
  • Je verdeelt met onze thuisstudies je studietijd zelf over je verschillende vakken.

fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-