Toerisme & Recreatie

Toerisme & Recreatie

Een opleiding in het thema Toerisme & Recreatie, dat is een baan in een boeiende wereld waar elke dag anders is. Of je nu mensen adviseert op jouw reisbureau, bij de receptie van een hotel werkt of rondleidingen organiseert in een boeiende stad: jouw carrière neemt elke keer een nieuwe wending die jou met veel plezier doet werken!

Met onze professionele en praktijkgerichte cursussen leer je alle nuttige kennis en vaardigheden die van jou een echte expert in je vakgebied maken. Zo ben je klaar voor een fantastische reis in deze boeiende beroepswereld.

Kies uit onze boeiende groepslessen, virtual classes én thuiscursussen jouw favoriete studiegebied en ga meteen aan de slag. Zo ontdek je alle tips en tricks die je nodig hebt voor een bloeiende carrière en stippel je zo jouw route uit om in deze uitdagende en fascinerende wereld aan de slag te gaan!


allSubthemesWithinTheme Toerisme & Recreatie

Cultuur

Cultuur

3 homestudies

Horeca

Horeca

6 homestudies, 3 fgroupcourses, 3 cpvirtualclasses

Management

Management

4 homestudies, 3 fgroupcourses, 3 cpvirtualclasses

Reizen

Reizen

5 homestudies, 2 fgroupcourses, 2 cpvirtualclasses

Wereldtalen

Wereldtalen

8 homestudies, 4 fgroupcourses, 4 cpvirtualclasses


beSureOfYourFuture

Toerisme brengt mensen samen. Het creëert welvaart en draagt bij tot de uitstraling van vele landen. Met je diploma ga je aan de slag als reisagent of reisleider en zet je mee die uitstraling in de kijker. Je bent deskundige in kunst-, architectuur- en andere cultuuruitingen, reist de hele wereld rond en deelt je passie met je klanten. Het budget en de wensen van je reisgezelschap nemen ook jaar na jaar toe. Hierdoor heb je een grotere speling in de planning en de mogelijkheden. Met een opleiding uit ons aanbod zit je zeker goed voor een vliegende start!

Steeds meer mensen hebben de middelen om op reis te gaan. Daarbij leggen ze graag een groter budget op tafel voor een unieke ervaring. De sector van toerisme en recreatie is een ontzettend boeiende sector met enorm veel variatie, mogelijkheden, voldoening en een mooie toekomst. Je leert hoe de wereld in elkaar zit, ontdekt het prachtige erfgoed dat onze planeet te bieden heeft en je maakt kennis met de verschillende sectoren die toerismerijk zijn. Je vindt gegarandeerd je roeping! - employerSpeaks

Toerisme & Recreatie

trendsCapitalized

Mensen ontdekken momenteel opnieuw hun eigen land om er te fietsen, te wandelen of musea te bezoeken. Velen reizen ook dicht bij huis in nabijgelegen landen en regio´s om hun blik zo te verruimen. `Underpromise, but overdeliver´ is een trend die zich steeds vaker voordoet. Een locatie of een verblijf moet iets uniek te bieden hebben. Steeds meer mensen kiezen ervoor om de lokale cultuur te ontdekken in al haar authenticiteit. Dat is de uitdaging van de reisleiders van nu.

Toerisme & Recreatie, hundredPercentOfTheTime

Virtual reality kent een grote opkomst. Een 3D-omgeving door computers en een speciale VR-headset laten je een nieuwe wereld ervaren, vrij van verplaatsing. De technologie laat bijvoorbeeld al toe om virtueel door je hotel te wandelen of iconische monumenten vanop afstand te bezoeken.

Toerisme studeren is super! Je bent op wereldreis vanuit het klaslokaal. Ik heb me via jullie school nog verder gespecialiseerd in Duits en Spaans, omdat ik baat had bij meer kennis van die talen. Alle lessen waren duidelijk en gestructureerd opgebouwd. In enkele weken tijd heb ik de basis vlot onder de knie gekregen. - exStudentSpeaking

Thomas Verlinden
Thomas Verlinden

Opleidingsadviseur

Als je geboeid bent door reizen, andere landen en culturen en toerisme, dan ben jij geknipt voor de job van vakantiemaker! Word geprikkeld door de uitdagingen en kansen van een wereldstad en organiseer de meest boeiende reizen voor je klanten. Toerisme is ook breder dan reizen alleen. Je hebt in de sector ook zeker de kans je bezig te houden met marketing, sales, data-analyse en andere managementfuncties. Je bepaalt dat volledig zelf.

niceToKnowHeader

  • In 2000 waren in Antwerpen in totaal 15.821 personen tewerkgesteld in de toeristische sector. Goed voor 6,6 procent van de totale stedelijke tewerkstelling.
  • Frankrijk is het meest bezochte land ter wereld.
  • De stad met de meeste hotels ter wereld is Las Vegas.
  • Amerikanen krijgen gemiddeld 13 dagen vakantie per jaar; de Zweden gemiddeld 36.