Nieuws

Helpdesk

Studente Melody maakt haar droom waar

Sinds kort is oud-studente Melody Aben de trotse eigenares van haar eigen bloemenzaak ‘Flowers by M’. Ze volgde de opleiding Florist aan het Centrum Voor Avondonderwijs en maakte van haar passie haar beroep. Lees hieronder haar boeiende verhaal!

“Ik ben opgegroeid met een passie voor bloemen. Mijn oma’s hadden een mooie bloementuin en leerden me al zeer vroeg alles over planten. Voor mij drukken bloemen bovendien gevoelens uit die soms niet te verwoorden zijn. Wat is er dan ook mooier dan een bloemetje te krijgen als bedankje voor de goede zorgen? Of om je liefde voor iemand uit te drukken? Een mooi en uniek boeket krijgen dat speciaal voor jou samengesteld wordt in een pracht aan kleuren, daar worden mensen gelukkig van.”

Om mensen te blijven gelukkig te maken, ging Melody op zoek naar de juiste opleiding op meer uit haar passie te halen. “Al snel merkte ik dat er een heleboel verschillende soorten technieken zijn die ik graag onder de knie wou krijgen. Na even te surfen op het internet was ik algauw volledig overtuigd van het aanbod van het Centrum Voor Avondonderwijs.” In de lessen zelf werd deze goede indruk ook meteen bevestigd: “Wij hadden een zeer toffe en geduldige docente. Ze gaf je steeds opbouwende kritiek waar je altijd iets mee aankon. Van elke les heb ik genoten.”

Toch wandelde Melody de eerste les binnen met een klein hartje. “Mijn eerste les had ik de moed niet om de drempel over te stappen. Ik was al ruim een half uur te laat door het verkeer, maar onze docente verwelkomde me hartelijk en zette alles op mail van die les. Zo kon ik snel inwerken.”

Maar hoe maakte ze nu de stap naar haar eigen zaak ‘Flowers by M’? “Eigenlijk is het allemaal begonnen met een foto op Facebook. Ik was heel fier op mijn eerste bloemenwerkje en deelde het met de wereld. De wereld vond dat dan blijkbaar mooi en is zo uitgegroeid tot een reeks bestellingen. Het is een immense bevestiging van de mensen rondom me en verder. Die erkenning zorgt ervoor dat ik zo gedreven mijn passie verder wil exploiteren.”

“Ondertussen zijn we al uitgegroeid tot een klein team waaronder ikzelf en mijn verloofde Benny. Verder is er ook onze inpakster en verkoopster Monique, onze website en pr-verantwoordelijke Tatiana, onze boekhouder Bert en uiteraard huisadvocaat Ivan. Momenteel hebben we enerzijds een klein winkeltje waar op afspraak gewerkt wordt en anderzijds doen we één keer per maand een opendeurdag gekoppeld aan het evenement van de maand.”

Tot slot vertelt Melody nog graag wat ‘Flowers By M’ nu net zo uniek maakt: “Wij zorgen voor unieke floristkunsten die aangepast zijn aan het hedendaagse en actuele. Het traditionele in een modern kleedje, zeg maar. Je kan bij ons terecht voor een bloemwerk voor op een graf of als geschenk maar ook voor een speciaal evenement zoals trouwerijen. Wij zorgen simpelweg voor bloemen met een wauw-factor en in elk bloemenstuk zit bovendien een stukje van mijn kunstenaarsziel.”

Wil jij graag net als Melody je droom waarmaken en je eigen bloemenwinkel starten? Of ben je gewoon gefascineerd door bloemen en bloemstukken, en wil je er alles over te weten komen? Klik dan hier voor meer informatie over onze boeiende opleiding Florist en schrijf je vandaag nog in!

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!