Ga voor de beste bruidsmake-up: do’s en dont’s


@
| 2019-04-12

Jurk, sieraden, bloemstukken, romantische muziek en natuurlijk de liefde van je leven aan je zij. Een bruiloft is een dag om nooit te vergeten. Daarom wil elke bruid haar beste beentje voor zetten, ook als het op maquillage aankomt. En terecht! Ontdek hier een aantal do’s en dont’s voor de perfecte bruidsmake-up.

DO: Ga voor een geheel

Een eenvoudige jurk en een klassiek kapsel? Hou de make-up dan simpel en stijlvol. Een jurk met glitter en glamour? Kies in dat geval voor een iets uitbundigere maquillage. Zorg er in elk geval voor dat je de make-up afstemt op kleding, kapsel en sieraden. Ga voor een samenhangend geheel!

DO: Repeteer, repeteer, repeteer

Breng de bruidsmake-up enkele weken voor het huwelijk al eens aan, bij voorkeur als de bruid ook haar jurk draagt. Zo krijg je op voorhand al een beeld van de look en komt de bruid niet voor verrassingen te staan. Beschouw dit als een generale repetitie waarop je nog enkele aanpassingen kan doen om de look helemaal te perfectioneren.

DO: Kies voor waterproof

Een traantje van geluk? Op een trouwfeest is het snel gebeurd. Kies daarom voor waterproof mascara en make-up. Zo ben je zeker dat de bruid er de hele dag lang stralend bijloopt.

DON’T: Lichte make-up

Kies nooit voor heel lichte make-up. In combinatie met een sneeuwwitte trouwjurk zorgt dat voor een flou en bleek effect. Dat zou jammer zijn.

DON’T: Decolleté

Breng liefst geen, of in elk geval maar heel weinig, poeder aan op de décolleté. De kans dat je vlekken maakt op de randen van de jurk is hierdoor groot. En dat is natuurlijk geen zicht.

DON’T: Crèmes met SPF

Vermijd crèmes met SPF. Op huwelijksfoto’s wil je namelijk geen glans of schijn op het gezicht van de bruid. En dat is net wat SPF doet. Je gebruikt dus beter alternatieve dagcrèmes om een onderlaag aan te brengen.