Beroep barista booming: inschrijvingen voor opleiding lopen storm

24/12/2018

Dat koffie de derde meest populaire drank ter wereld is om te drinken, na thee en water, wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat de vraag naar barista’s een exponentiële stijging kent? Barista is het Italiaanse woord voor barkeeper, ofwel dé koffiespecialist. Een barista zet niet alleen perfect alle verschillende koffies, maar heeft ook kennis over het malen en doseren van koffiebonen, het gebruik van een tamper en portafilter en over onder- en overextractie. Barista’s zijn booming en na het volgen van onze opleiding ben je onmiddellijk zeker van een succesvolle carrière!

De kunst van het koffie maken

Finland staat bekend als het land met de grootste koffiedrinkers ter wereld, maar België moet zeker niet onderdoen met zijn achtste plaats op de rangschikking. De kunst van koffie maken is nog nooit zo populair geweest en mensen zijn meer dan eens bereid goed geld neer te tellen voor het perfecte kopje koffie. Een goede barista heeft de juiste opleiding gevolgd en kennis opgedaan. Laat dat nu net zijn waar wij gespecialiseerd in zijn. Bij ons leer je:

  • Je eigen koffiebar starten: tips & tricks
  • De koffieplant: origine- en variëteitsleer, pluk en verwerking
  • Geuren en smaken van koffie: initiatie cupping
  • Espresso: theorie en praktijk. Leren werken met professionele apparaten
  • Melk: theorie en praktijk. Latte art training
  • Diverse koffiedrankjes leren onderscheiden en bereiden
  • Slow coffee? Cold Brew? Ontdek de trends in koffieland
  • De toekomst van de koffie-industrie

Doorgroeien als barista doe je door de opleiding Barista bij ons te komen volgen, koffiebeurzen te bezoeken, deel te nemen aan wedstrijden om uiteindelijk je eigen koffiezaak uit te bouwen. We bereiden je tijdens de opleiding ook voor op dat laatste doordat onze docenten professionele ondernemers in het vak zijn. Heel wat studenten barista worden tijdens hun opleiding bij ons al gerekruteerd doordat de opleiding bekend staat om perfecte barista’s af te leveren. Je wordt barista op de werkvloer zelf en je lessen worden zelfs gegeven in een hippe koffiebar. Omdat je maar 8 lessen moet volgen van telkens 3 uur ben je binnen no-time de beste barista van jouw buurt!

Wist je dat...

#Koffie eigenlijk van een rode vrucht komt? De pit van deze rode vrucht is de koffieboon die iedereen kent

#Er in Turkije vroeger een wet bestond waarin werd gezegd dat als een man zijn vrouw niet van voldoende koffie zou voorzien, zij ze echtscheiding kon aanvragen

#Koffie het tweede meest verhandelde product is na aardolie

#Het wereldrecord koffie drinken staat op 82 kopjes in 7 uur

#De duurste koffie ter wereld heet ‘Black Ivory’ en kost bijna 900 euro per kilo doordat de koffiebonen 15 tot 70 uur verteren in een olifantenmaag vooraleer ze klaar zijn voor consumptie

#Koffie wordt het meest gedronken in Noordelijke landen zoals Finland, Noorwegen en Ijsland

#De eerste espressomachine is uitgevonden door een Fransman. Later hebben Italianen deze machine verbeterd en gemarkeerd als hun eigen uitvinding


cpSkillsAndSkills

  • Professionele apparatuur? Jij weet ze probleemloos en correct te hanteren
  • Je zet verschillende soorten koffie, zoals espresso, cappuccino, latte...
  • Je selecteert koffiesoorten én stelt ze samen
  • Met prachtige latte art zorg je voor de perfecte finishing touch


Barista, aProfession

cpLiPracticalInfo

  • Diploma
  • courseTypeG2
  • 8 cpCourseTypeDurationLesson cpLessonsPer 3 cpHoursPerClass
  • €799€599.25

cContent

  • Je eigen koffiebar starten: tips & tricks
  • De koffieplant: origine- en variëteitsleer, pluk en verwerking
  • Geuren en smaken van koffie: initiatie cupping
  • Espresso: theorie en praktijk. Leren werken met professionele apparaten
  • Melk: theorie en praktijk. Latte art training
  • Diverse koffiedrankjes leren onderscheiden en bereiden
  • Slow coffee? Cold Brew? Ontdek de trends in koffieland
  • De toekomst van de koffie-industrie

blogAvailable


relatedBlogs

Romantische Rozen in je haar

Docente in de kijker: Melanie Eloy

Old = New



previousLabel

Meer vrouwen aan de top(sport)!

nextLabel

Meer dan ooit nood aan gezonde voeding: wordt vandaag nog voedingsdeskundige!

relatedCourses


Barista

studyCategories


Koken & Bakken

Retail & Detailhandel

Horeca & Hospitality

blogTags


KoffieEspressoCappuccinoLatteLungoAmericanoBaristaKoffiebarKoffie zettenKoffiemachineLatte artKoffiezaakKoffiehuisSlow coffeeOrigin coffeeKoffiebonenKoffiefilterOpleidingCursusTrainingVolwassenenonderwijsAvondschoolSchoolHorecaCVAVGroepsopleidingAvondlesLesOpleidingenCentrumvooravondonderwijsCaféKoffiespecialist

mostRead


Laat je baas je opleiding betalen!

21/02/2019

Werken in de vastgoedsector

22/11/2019

VDAB publiceert knelpuntberoepen voor 2019

28/03/2019

blogShare


fCompareCourses

fCompareMax3Courses

-
0