Cursus

Iedereen kent ongetwijfeld wel eens drukke periodes waarin je veel stress kan ervaren. Yoga helpt je om dan je innerlijke rust terug te vinden. Je leert je lichaam, geest en gevoel beheersen zodat je je kan ontspannen en op die manier je gezondheid positief beïnvloedt.

Tijdens deze praktijkgerichte opleiding verwerf je eerst en vooral inzicht in de achtergrond van Yoga. Je leert kort over de geschiedenis en het ontstaan van Yoga en gaat nadien de theorie meteen in de praktijk omzetten! Zo maak je kennis met de belangrijkste Yoga-oefeningen en ontdek je de do’s & dont's. 

Verder kom je ook alles te weten over de vele voordelen van Yoga en hoe meditatie en Yoga samengaan. Je leert bovendien ook de verschillende verschijningsvormen van yoga kennen en hoe je het lichaam op diverse manieren kunt stimuleren.

Met het erkend diploma kan je aan de slag als Yoga-instructeur. Wil je de cursus echter liever volgen als vrijetijdsbesteding? Ook dan is deze cursus ideaal. De lessen zijn immers ontwikkeld voor iedereen die gepassioneerd is door Yoga. Of je je nu als liefhebber of als professional wil verdiepen in de Yoga-leer: je zal enorm veel voordeel uit deze opleiding halen!

yogha, hatha yoga, raja yoga, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Yoga Instructeur bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Yoga Instructeur vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 490.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Yoga Instructeur. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

490.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is Yoga?
 • Het ontstaan van Yoga
 • Yoga als leer van harmonie
 • Yoga in al haar verschijningen
 • De vele voordelen van Yoga
 • Wie mag er allemaal aan Yoga doen?
 • Yoga en meditatie bij stress
 • Adem, zuurstof en prana is levenskracht
 • Het belang van ontspanning
 • Overal energie!
 • Hoe begin je eraan?
 • Starten als zelfstandig instructeur Yoga

Wat je zal kunnen:

 • De verschillende Yogastromingen en -stijlen? Jij jongleert er vlot mee
 • Innerlijke spanningen verminderen door simpelweg bewust adem te halen
 • Je eigen Yogaweg uitstippelen en volgen
 • De Yogamicrobe actief verspreiden en ontspannende lessen geven 

yogha, hatha yoga, raja yoga, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Is deze opleiding erkend door specifieke federaties?

Deze opleiding is niet erkend door de Yoga Federatie maar wél door de Wellnessfederatie. Deze beroepsvereniging – erkend door de Hoge Raad van Middenstand – wordt gerund voor en door mensen uit de Wellness- en Beautysector. De federatie verdedigt de belangen van haar leden.

Wanneer start de volgende opleiding Yoga Instructeur?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Yoga Instructeur inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Yoga Instructeur waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Yoga Instructeur. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk e ...n meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Yoga Instructeur. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoof ...d- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Yoga Instructeur?

Voor deze les heb je volgende materialen nodig:

- schrijfgerief

- yogamatje

- dekentje

...

Eventueel kan er gevraagd worden om vanaf de tweede les extra materiaal mee te brengen zoals een yogabolster, prop en belt. Best dat je dit tijdens de eerste les even aftoetst bij de docent. Dit hoef je dus niet op voorhand te voorzien. 

Zorg ervoor dat je comfortabele kledij draagt. 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Yoga InstructeurMaa06/11/201705/02/2018Gent18u30 - 21u30
Yoga InstructeurZat07/04/201823/06/2018Hasselt10u00 - 13u00
Yoga InstructeurMaa16/04/201802/07/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Yoga InstructeurDon19/04/201805/07/2018Gent18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!