Cursus

OPLEIDING

Yoga at school

Wil jij...

 1. yoga leren geven aan een klas leerlingen
 2. de flows leren aanpassen aan de leeftijd en het niveau van de deelnemers
 3. asana's uitwerken die energie opwekken of juist rust brengen
 4. ook kinderen aanzetten tot gezond bewegen middels een introductie tot yoga
 5. meer voldoening halen uit je werk als yogadocent

Yoga-instructeur, een beroep met toekomst!

Yoga voor kinderen heeft heel wat voordelen. Niet alleen stimuleert het de allerkleinsten om te bewegen en bouw je zo samen een routine op; het zorgt er ook voor dat een hele klas rustig kan worden, of juist meer energie en creativiteit kan kweken. In deze lessenreeks leer je daarom verschillende gunstige asana's aanpassen aan een kinderniveau, en zelf leuke flows samen te stellen.

Deze opleiding is perfect voor (sport)leerkrachten, kleuterleidsters en onthaalmoeders, sportcoaches die hiermee een sequentie kunnen geven als opwarming of cool down, of voor yogadocenten die het aanbod in hun praktijk graag willen uitbreiden. De mogelijkheden zijn eindeloos en de voordelen ook!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  4 lessen

  3 lesuren

  193.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Yoga at school

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent06/11/202027/11/202018u30 - 21u30Vrij
Hasselt04/02/202125/02/202118u30 - 21u30Don
Antwerpen04/03/202125/03/202118u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

yoga, tieneryoga, yoga voor tieners, kinderyoga, yoga voor kinderen, yoga op school, yoga in het onderwijs, yoga voor juf, yoga voor leerkracht, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenon

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig yoga-instructeur
 • Yoga-instructeur in een wellnesscentrum
 • Yogadocent
 • Bied yogamomenten aan via populaire deeleconomiesites

Vaardigheden en skills

 • Je yogalessen kunnen aanpassen aan het niveau en de leeftijd van je klas
 • Een yogasessie per thema kunnen samenstellen.
 • Je klas middels yoga tot rust kunnen brengen, of energie en creativiteit kunnen opwekken naargelang de opdracht.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De oorsprong van Yoga
 • De verschillende asana's voor schoolyoga
 • Talrijke flows voor verschillende doeleinden
 • Je flows en asana's aanpassen aan de leeftijd en het niveau van de klas
 • Het belang en de vreugde van het bewegen doorgeven aan kinderen
 • Een goede houding en ademhaling stimuleren
 • Starten als zelfstandige

yoga, tieneryoga, yoga voor tieners, kinderyoga, yoga voor kinderen, yoga op school, yoga in het onderwijs, yoga voor juf, yoga voor leerkracht, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenon

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Yoga at school

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Yoga is immens populair. Met deze opleiding surf jij mee op die golf van populariteit. Op korte tijd leer je hoe je zelf yogaworkshops organiseert, een eigen yogastudio uitbouwt of gewoon jouw persoonlijke yogasessies naar een hoger niveau stuwt. Een waaier aan oefeningen en poses komt aan bod. Echt iets voor jou!
Heb ik voor deze opleiding voorkennis nodig?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren yogadocent maakt jou stap voor stap wegwijs.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, de lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo verschillende yogaposes en oefeningen aan te leren. Je leert door te doen. Tijd om je yogamatje uit te rollen!
Hoe start ik als zelfstandig Yoga-instructeur?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, kies bijvoorbeeld voor de cursussen Tieneryoga of Kinderyoga om jezelf verder te verdiepen in de wondere wereld van yoga.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Yoga at school bestaat uit 4 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In de lessen krijg je alle yogatechnieken onder de knie met behulp van praktische oefeningen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Yoga at school vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng een yogamatje en een dekentje mee naar de les. Eventueel kan je docent vragen om vanaf de tweede les ook een bolster, prop of belt mee te nemen. Toets dit tijdens de eerste les even af. Draag bij voorkeur comfortabele kleding zodat je alle oefeningen en poses vlot kan uitvoeren.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt. Om tijdens de lessen makkelijk toegang te hebben tot je eCampus en het lesmateriaal neem je best je tablet of laptop mee.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete yogacentrum in de buurt en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage begeleid je echte klanten tijdens een geslaagde yogasessie. Zo leer je elke dag nog iets nieuws bij over alle poses. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Yoga-instructeur.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Deze moet beëindigd zijn vooraleer je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Voor deze opleiding is er geen examen. Aan de hand van je aanwezigheid in de lessenreeks, krijg je een attest uitgereikt om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

yoga, tieneryoga, yoga voor tieners, kinderyoga, yoga voor kinderen, yoga op school, yoga in het onderwijs, yoga voor juf, yoga voor leerkracht, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenon

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de lessen Yoga at school bedraagt 193.00 euro. Dit bedrag omvat het uitgebreide lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren yogadocent, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je opleiding. Daarnaast krijg je ook toegang tot het online studentenplatform.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
yoga, tieneryoga, yoga voor tieners, kinderyoga, yoga voor kinderen, yoga op school, yoga in het onderwijs, yoga voor juf, yoga voor leerkracht, bewustwording, meditatie, yogameditatie, yogaoefeningen, mindfulness, groepslessen, thuisstudie, volwassenenon
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS