Cursus

Wil jij leren hoe je cliënten een professionele Moxa Behandeling kan geven? Dan is dit dé cursus waar jij naar op zoek bent!

Bij Moxa Therapie wordt er gebruik gemaakt van het bijvoetkruid dat gedroogd, fijngestampt en tot Moxastaven gerold wordt. Kenmerkend voor dit kruid is de hoge verbrandingstemperatuur, waardoor er een diepgaande warmte ontstaat. De Moxastaaf verwarmt de huid en acupunctuurpunten met als doel de bloedcirculatie en Qi (onze levensenergie) te stimuleren. Moxa heeft de eigenschap om langzaam en heftig te branden, terwijl het een weldadige infrarode straling afgeeft.

Moxa Therapie wint de laatste jaren erg aan populariteit. De methode werkt pijnstillend, doordat het lichaam  endorfines aanmaakt. Er zal ook een verbeterde immuniteit optreden ten gevolge van een toename van de rode en witte bloedcellen. Deze behandeling is ideaal bij rugproblemen (ischias, lumbago, spierpijn), nek- en schouderpijn, whiplash, hoofdpijn, migraine, hooikoorts, groeipijnen,… Ook bij zwangere vrouwen met de foetus in stuitligging wordt Moxa vaak toegepast.

Tijdens de les leer je een aantal basispunten moxeren in een welbepaalde volgorde. Zo worden de belangrijkste meridianen geharmoniseerd. Dit verhoogt het effect van de behandeling. Nadien pak je de pijnpunten of de punten in functie van de klacht aan. Een moxabehandeling duurt zo’n 30 minuten, eventueel afgesloten met een massage.

Klaar om zelf de technieken aan te leren? Schrijf je dan in voor deze unieke cursus.

moxa, moxastaaf, moxastaven, bijvoetkruid, massage, massagetechniek, alternatieve behandeling, alternatieve therapie, moxabehandeling

Lessenverloop

De opleiding Workshop Moxa Therapie bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 7 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Workshop Moxa Therapie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 125.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

De docent beoordeelt je tijdens de lessen door middel van permanente evaluatie.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Workshop Moxa Therapie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

125.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe is Moxa Therapie ontstaan?
 • Hoe behandel je littekens?
 • Een professionele Moxa Behandeling kunnen geven
 • Wat zijn chakra’s, kundalini’s en meridianen?
 • Je cliënten weer energie geven en klachten aanpakken
 • De effecten van kruiden en warmte

Wat je zal kunnen:

 • De bloedcirculatie en levensenergie stimuleren met een professionele Moxa Behandeling 
 • Specifieke klachten van je cliënten kunnen behandelen door bepaalde acupunctuurpunten te stimuleren
 • Je cliënten weer energie kunnen geven en hen gelukkig en in balans door het leven laten gaan

moxa, moxastaaf, moxastaven, bijvoetkruid, massage, massagetechniek, alternatieve behandeling, alternatieve therapie, moxabehandeling

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

Gedurende deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je geslaagd bent, krijg je het getuigschrift via de post thuis gestuurd.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Moxatherapie?

Voor deze les breng je mee:

- Pen & papier

- Lunchpakket

- 2 badhanddoeken

- Glazen potje met deksel (bijvoorbeeld een leeg confituur- of chocopotje)

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenpr ...ofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Workshop Moxa Therapie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Workshop Moxa Therapie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf g ...emakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Workshop Moxa Therapie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Workshop Moxa Therapie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakke ...lijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Workshop Moxa TherapieZat11/11/201711/11/2017Hasselt10u00 - 17u00
Workshop Moxa TherapieZon03/12/201703/12/2017Antwerpen10u00 - 17u00
Workshop Moxa TherapieZon17/12/201717/12/2017Gent10u00 - 17u00
Workshop Moxa TherapieZon15/04/201815/04/2018Hasselt10u00 - 17u00
Workshop Moxa TherapieZon22/04/201822/04/2018Gent10u00 - 17u00
Workshop Moxa TherapieZon29/04/201829/04/2018Antwerpen10u00 - 17u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!