Cursus

Ben je geïnteresseerd in alternatieve geneeskunde? Wil je cliënten helpen om blokkades op te heffen aan de hand van de Meridianen en de Vijf Elementen? Dan is deze cursus waar jij naar op zoek bent!

In ons lichaam is er een systeem van energiebanen die met elkaar in verbinding staan en invloed hebben op onze gezondheid en meer specifiek op onze organen: de Meridianen. Op dat netwerk van Meridianen zijn er specifieke punten die zorgen voor energie. Tijdens de lessen leer je deze kennen en weet je waar op het lichaam ze zich bevinden.

Wanneer deze punten geblokkeerd zijn, kunnen er vervelende kwaaltjes opduiken (spijsverteringsklachten, rug- en nekklachten, ademhalingsproblemen,...). Je ontdekt in deze cursus hoe je deze problemen gericht kan behandelen. Doordat de Meridianen aan de oppervlakte liggen, kunnen deze blokkades immers door middel van een professionele massage op de energiepunten terug vrij gemaakt worden en zullen je cliënten gelukkiger en vrijer door het leven gaan.

Naast de Meridianen, hebben ook de Vijf Elementen een interactie en invloed op onze lichamelijke en mentale gezondheid. Het gaat om Hout, Vuur, Aarde, Metaal en Water. Tijdens de lessen leer je hoe je in volledige harmonie met deze elementen kan leven en je blijer en energieker zal voelen!

meridiaan, vijf elementenleer, alternatieve therapie, gezondheidsconsulent, energiebanen, energiepunten

Lessenverloop

De opleiding Workshop Meridiaan- en Vijf Elementenleer bestaat uit 1 lessen. Elke les duurt 6 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Workshop Meridiaan- en Vijf Elementenleer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 130.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend certificaat via de post thuis gestuurd.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

130.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 1 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat zijn Meridianen?
 • Hoe werk ik met Meridianen?
 • Waar liggen de energiepunten?
 • Welke behandelwijzen zijn er mogelijk?
 • Welke interactie is er met de Vijf Elementen?

Wat je zal kunnen:

 • De Meridianen en energiepunten op het lichaam kunnen situeren en herkennen
 • Eventuele blokkades weer vrij kunnen maken door specifieke massagetechnieken toe te passen
 • De 5 Elementen kunnen aanwenden om gelukkiger en blijer door het leven te gaan 

meridiaan, vijf elementenleer, alternatieve therapie, gezondheidsconsulent, energiebanen, energiepunten

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

Tijdens deze dagopleiding word je permanent geëvalueerd. Wanneer je slaagt, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Meridiaan- en vijf elementenleer?

Voor de les neem je mee:

- Pen & papier

- Lunchpakket

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig he ...bt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Workshop Meridiaan- en Vijf Elementenleer?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Workshop Meridiaan- en Vijf Elementenleer inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina ra ...adplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Workshop Meridiaan- en Vijf Elementenleer waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Workshop Meridiaan- en Vijf Elementenleer. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak ... het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Workshop Meridiaan- en Vijf ElementenleerZon12/11/201712/11/2017Antwerpen10u00 - 16u00
Workshop Meridiaan- en Vijf ElementenleerZon10/12/201710/12/2017Gent10u00 - 16u00
Workshop Meridiaan- en Vijf ElementenleerZon08/04/201808/04/2018Hasselt10u00 - 16u00
Workshop Meridiaan- en Vijf ElementenleerZon15/04/201815/04/2018Gent10u00 - 16u00
Workshop Meridiaan- en Vijf ElementenleerZon22/04/201822/04/2018Antwerpen10u00 - 16u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!