Cursus

Lessenverloop

De opleiding Weekendcursus Bedrijfsbeheer bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 4 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Weekendcursus Bedrijfsbeheer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 169.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Weekendcursus Bedrijfsbeheer. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Praktische info

169.00 euro

  • All-in cursusgeld
  • Erkend diploma
  • Duur: 5 lessen
  • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

Wat je zal kunnen:

bedrijfsbeheer, starten als selfstandige, eenmanszaak, vennootschap, NV, BVBA, EBVBA, ondernemen, onderneming, vestigingsattest, centrale examencommissie, balans, bekwaamheidsbewijs, beroepskennis, weekendcursus, resultatenrekening, BTW aangifte, handelsr

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik al enige kennis hebben van bedrijfsbeheer?

Alle leerstof die je moet kennen om het examen succesvol af te leggen, bekijk je tijdens de opleiding.

Kan ik snel het attest bedrijfsbeheer halen?

Ja. Wij bieden als school de snelste manier aan om je attest te behalen. Je kan elke maand wel ergens in Vlaanderen of Brussel onze weekendopleiding bedrijfsbeheer volgen. Je kan je afspraak om examen af te leggen al vastleggen tijdens de opleiding zelf. Wanneer je slaagt voor het examen, ...krijg je onmiddellijk het attest bedrijfsbeheer mee naar huis.

Kan ik een vrijstelling krijgen voor bedrijfsbeheer?

Je kan je kennis van bedrijfsbeheer enkel bewijzen als je een getuigschrift basiskennis van het bedrijfsbeheer hebt of een diploma van hoger onderwijs of een universiteit. De volgende diploma’s volstaan ook, als je ze hebt behaald vóór 30 september 2000: Het getuigschrift hoger alge ...meen, kunst- of technisch secundair onderwijs of het getuigschrift hoger BSO afdeling handel, boekhouding of verkoop.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Je legt examen af bij de Centrale Examencommissie van de overheid, waarna je je erkende attest ontvangt. Onze cursus vormt de perfecte voorbereiding op dit examen, je moet geen bijkomende zaken studeren. Het slagingspercentage van onze cursisten is ook het hoogste in België.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Bedrijfsbeheer (Weekendcursus)?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje ... met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Weekendcursus Bedrijfsbeheer?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Weekendcursus Bedrijfsbeheer inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maa ...k het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Weekendcursus Bedrijfsbeheer waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Weekendcursus Bedrijfsbeheer. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf g ...emakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Follow-up cursussen

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!