Cursus

Wil je zelf een succesvolle webshop opstarten en uitbouwen? Droom je ervan je omzet te verhogen met gerichte promoties en online advertising? Of wil je dit graag in opdracht van klanten realiseren? Met deze cursus start je een webwinkel die je eigenhandig stap voor stap opzet en naar het juiste publiek profileert voor een gerichte en optimale verkoop.

De cursus wordt gegeven door een docent gespecialiseerd in het opzetten van een webwinkel. Zo leer je een CMS opzetten via opensource software of Wordpress, koppel je vervolgens je website daaraan met een e-commerce toepassing zoals Woo-commerce of Magento en leer je marketing toe te passen op je producten of diensten om ze beter te verkopen en te promoten. 

uitbater webwinkel, eigen webshop starten, e-commerce, online marketing, e-marketing, e-business, website, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Webshop Starten bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Webshop Starten vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 473.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit een eindopdracht.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Webshop Starten. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

473.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Welke producten kan ik online allemaal aanbieden?
 • Hoe maak ik zelf een webshop?
 • Hoe beheer en onderhoud ik mijn website?
 • Wat moet ik weten op vlak van de wetgeving
 • Hoe behandel ik eventuele klachten?
 • Hoe promoot ik daarnaast mijn webshop?

Wat je zal kunnen:

 • Een webshop van A tot Z zelf kunnen opzetten
 • Technieken/methodes om je webshop te promoten? Jij kent ze én kan ze toepassen
 • Meten is weten! De bezoekersgegevens van je webshop kunnen analyseren én deze data gebruiken om je webshop te optimaliseren

uitbater webwinkel, eigen webshop starten, e-commerce, online marketing, e-marketing, e-business, website, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Webshop Starten?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Webshop Starten inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ...gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Webshop Starten waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Webshop Starten. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ... meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Webshop Starten. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd ...- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Webshop Starten?

Bij de start van de eerste les ontvang je het cursusboek. Tijdens de cursus maak je gebruik van je eigen laptop. Breng ook schrijfgerief en een notitieboekje mee naar de lessen. 
 
...
Tips voor je laptop: je brengt best een recent model mee (2012 of jonger) met een WiFi connectie. Voorzie een volle batterij, de bijhorende lader en eventueel een stekkerdoos om het snoer van je lader te verlengen. 
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Webshop StartenMaa16/04/201825/06/2018Gent18u30 - 21u30
Webshop StartenDon03/05/201812/07/2018Antwerpen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!