Cursus

Wil jij klantvriendelijke websites ontwerpen, bouwen, implementeren en beheren? Websites die aanzetten tot actie, een organisatie op de juiste wijze profileren en uiteindelijk meer leads en sales genereren? Dan is deze opleiding webdesign voor jou gemaakt.

In deze opleiding word je begeleid door een professionele docent met jaren ervaring als webdesigner. Je leert creatief grafisch vormgeven met CSS en html. Je combineert technische functionaliteiten met gebruiksvriendelijkheid en surfcomfort. Uiteraard is er ook aandacht voor layout en voor het kostenplaatje. Na deze cursus ben je meteen inzetbaar in een bedrijf, of kan je als zelfstandige aan de slag.

Start een creatief beroep met talloze carrièremogelijkheden en volg de cursus Webdesign!

webdesign, webdesigner, digitaal, ontwerp websites, computer, it-sector, website, websites, Content Management Systemen,CMS, XHTML, CSS, grafisch, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Webdesign HTML5 & CSS3 bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Webdesign HTML5 & CSS3 vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 495.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het examen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Webdesign HTML5 & CSS3 . Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

495.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Starten als zelfstandig Webdesigner
 • Professionele website bouwen
 • Correct leren werken met HTML en CSS
 • Creatieve grafische vormgeving d.m.v. HTML en CSS
 • De website testen en zelf problemen oplossen

Wat je zal kunnen:

 • HTML en CSS is geen Chinees meer voor jou! Jij kan er vlot mee coderen en werken 
 • Een volledige website opbouwen en problemen kunnen oplossen
 • Je klant blij maken met een professionele website afgestemd op zijn wensen

webdesign, webdesigner, digitaal, ontwerp websites, computer, it-sector, website, websites, Content Management Systemen,CMS, XHTML, CSS, grafisch, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Webdesign?

Bij de start van de eerste les ontvang je het cursusboek. Tijdens de cursus maak je gebruik van je eigen laptop. Breng ook schrijfgerief en een notitieboekje mee naar de lessen. 
 
...
Tips voor je laptop: je brengt best een recent model mee (2012 of jonger) met een WiFi connectie. Voorzie een volle batterij, de bijhorende lader en eventueel een stekkerdoos om het snoer van je lader te verlengen. 
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Zal ik op het einde van de lessenreeks Webdesign zelf een website kunnen maken?

Ja, dat is het doel van deze opleiding Webdesign. Je zal in staat zijn om een mooie, goed werkende website te maken die zich onderscheidt van andere websites.

Wanneer start de volgende opleiding Webdesign?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Webdesign HTML5 & CSS3 inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het ... jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Webdesign waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Webdesign HTML5 & CSS3 . Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakk ...elijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen/eindwerk af van jouw cursus Webdesign HTML5 & CSS3 . Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelf ...standige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Aan welke vereisten moet mijn laptop voldoen?

Elke laptop met wificonnectie is geschikt voor deze cursus.

Hoe ziet het examen eruit?

Het examen is een eindwerk waarin je het maken van een eigen website voorbereidt.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Webdesign HTML5 & CSS3 Maa16/10/201718/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Webdesign HTML5 & CSS3 Don16/11/201701/02/2018Brugge18u30 - 21u30
Webdesign HTML5 & CSS3 Don01/02/201819/04/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Webdesign HTML5 & CSS3 Don15/03/201807/06/2018Mechelen18u30 - 21u30
Webdesign HTML5 & CSS3 Maa26/03/201818/06/2018Brussels-City18u30 - 21u30
Webdesign HTML5 & CSS3 Din17/04/201826/06/2018Leuven18u30 - 21u30
Webdesign HTML5 & CSS3 Woe18/04/201820/06/2018Gent18u30 - 21u30
Webdesign HTML5 & CSS3 Woe23/05/201826/09/2018Hasselt18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!