Cursus

Wil jij graag leren hoe je cliënten op een professionele manier kan behandelen met Voetreflexologie? Wil je graag kwaaltjes verhelpen of verlichten en mensen zich gelukkiger en meer ontspannen laten voelen? Dan is deze opleiding jou op het lijf geschreven!

Voetreflexologie is een alternatieve geneeswijze die  alle organen en lichaamsdelen in verbinding stelt met bepaalde plaatsen op de voeten. Tijdens deze praktijkgerichte lessenreeks leer je door middel van een nauwgezette massage op één van deze reflexpunten blokkades in het lichaam op te heffen en de energiebanen weer volledig vrij te maken. 

De effecten bij de ontvanger zijn immens: totale ontspanning, een betere bloed- en energiedoorstroming, harmonisatie van het centrale zenuwstelsel, afvoeren van opgehoopte afvalstoffen, betere maag-darmfunctie, herstel van het fysiek en mentaal evenwicht, verhoogde immuniteit en een verbeterd slaappatroon. Je laat jouw cliënten dus met minder pijn en stress en volledig in balans door het leven gaan!

Klaar om de technieken zelf aan te leren? Schrijf je dan in voor deze erkende opleiding.

reflexologie, reflexoloog, voetmassage, drukpunten, reflexpunten, energiestromen, voet, voeten, voetreflexologie, voetreflexoloog, voetmassage, voetmasseur, reflexzonemassage, voetreflexmassage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Voetreflexologie bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Voetreflexologie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 330.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretischdeel van het examen af tijdens de lessen

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Voetreflexologie. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

330.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 8 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is Voetreflexologie?
 • De anatomie van de voeten en het menselijk lichaam
 • Hoe verloopt een professionele Reflexologiesessie?
 • Technieken: basis, drukpunten, reflexpunten
 • Hoe werken de energiestromen van de voet?
 • Organen energetisch stimuleren en behandelen
 • Het immuniteitsstysteem van je cliënten versterken

Wat je zal kunnen:

 • Je behandeling perfect kunnen afstemmen op de kwaaltjes/klachten van je cliënten
 • Energieblokkades kunnen opheffen en de energiebanen weer volledig vrijmaken
 • Je cliënten gelukkig, met minder pijn en volledig in balans door het leven laten gaan

reflexologie, reflexoloog, voetmassage, drukpunten, reflexpunten, energiestromen, voet, voeten, voetreflexologie, voetreflexoloog, voetmassage, voetmasseur, reflexzonemassage, voetreflexmassage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Wanneer start de volgende opleiding Voetreflexologie?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Voetreflexologie inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Voetreflexologie waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Voetreflexologie. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk e ...n meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Voetreflexologie. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoof ...d- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Voetreflexologie?

Voor deze opleiding heb je nodig:

- pen & papier

- drie badhanddoeken

- massage-olie

- slippers

- propere voeten

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor e ...lke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
VoetreflexologieWoe08/11/201710/01/2018Gent18u30 - 21u30
VoetreflexologieWoe17/01/201814/03/2018Brugge18u30 - 21u30
VoetreflexologieDon22/03/201810/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
VoetreflexologieMaa09/04/201828/05/2018Gent18u30 - 21u30
VoetreflexologieWoe18/04/201806/06/2018Hasselt18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!