Cursus

Heb je de opleiding Voetreflexologie (Basis) succesvol afgerond en wil je je verder verdiepen in dit vakgebied? Of heb je al ervaring met Voetreflexologie en wil je je skills aanscherpen? Dan is deze lessenreeks exact waar jij naar op zoek bent!
Tijdens deze specialisatiecursus ga je je kennis over de verschillende vormen en standen van de tenen uitbreiden, zodat je jouw cliënten nog beter advies kan geven en behandelen. Vervolgens ben je klaar voor het Tenen Lezen. Op basis van de stand en de vorm van elke teen op zich, zal je de karaktereigenschappen en gedragingen van een persoon kunnen bepalen. Als Tenenlezer kijk je in iemands ziel en kan je de ander een spiegel voorhouden. Dit kan bij je cliënt voor een "Aha-moment" zorgen en de aanzet geven om dingen te veranderen in hun leven.
Klaar om deze unieke methode zelf aan te leren? Schrijf je dan in voor deze boeiende opleiding!

reflexologie, reflexoloog, voetmassage, drukpunten, reflexpunten, energiestromen, voet, voeten, voetreflexologie, voetreflexoloog, voetmassage, voetmasseur, reflexzonemassage, voetreflexmassage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Voetreflexologie Gevorderden bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Voetreflexologie Gevorderden vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 290.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Voetreflexologie Gevorderden . Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

290.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Hoe stel ik een goede diagnose van de voet?
 • Hoe herken ik de verschillende vormen en standen van de tenen?
 • Hoe kan ik professioneel Tenen Lezen?
 • Hoe leg ik mijn bevindingen op een goede manier uit aan mijn cliënten?

Wat je zal kunnen:

 • Rechthoekige tenen, samengedrukte tenen, ribbelige teennagels,... Jij kan de verschillende vormen en standen van de tenen (en hun betekenis) vlot herkennen
 • Op een professionele manier Tenen Lezen, Jij draait er je hand niet voor om
 • Je bevindingen glashelder aan je cliënten kunnen uitleggen

reflexologie, reflexoloog, voetmassage, drukpunten, reflexpunten, energiestromen, voet, voeten, voetreflexologie, voetreflexoloog, voetmassage, voetmasseur, reflexzonemassage, voetreflexmassage, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?

Er wordt verondersteld dat je de basiskennis al onder de knie hebt.

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Wanneer start de volgende opleiding Voetreflexologie Gevorderden ?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Voetreflexologie Gevorderden inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het j ...ezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Voetreflexologie Gevorderden waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Voetreflexologie Gevorderden . Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf ...gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Voetreflexologie Gevorderden . Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfsta ...ndige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Voetreflexologie Gevorderden ?

Voor deze opleiding heb je nodig:

- drie badhanddoeken

- massageolie

witte kledij, schort en slippers

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ...ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Voetreflexologie Gevorderden Don11/01/201808/02/2018Hasselt18u30 - 21u30
Voetreflexologie Gevorderden Woe21/02/201821/03/2018Gent18u30 - 21u30
Voetreflexologie Gevorderden Don17/05/201814/06/2018Antwerpen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!