Cursus

Vastgoedstyling is een bekende marketingtechniek binnen de vastgoedbranche. Momenteel wordt deze methode wereldwijd met succes toegepast om woningen erg snel verkoopklaar te maken en tegen de beste marktprijs te verkopen!

Tijdens deze opleiding leer je in de eerste plaats om je creativiteit de vrije loop te laten. Je maakt kennis met tal van verschillende stijlen en zorgt voor een aantrekkelijk interieur. Jij matcht de look van het pand aan potentiële kopers. Verder ontdek je ook hoe je kleine herstellingen en renovaties moet uitvoeren. Op die manier werk je de slechte punten van de woning snel weg.

Vervolgens ga ja de sterke punten van de woning extra in de verf zetten met enkele verfrissende touches. Je krijgt tal van tips en tricks mee om het volledige gebouw in geen tijd op te knappen en een ruim publiek van potentiële kopers aan te trekken!

Klaar om de uitdaging aan te gaan? Schrijf je dan in voor deze praktijkgerichte cursus.

vastgoedstylist, homestaging, huizendokter, vastgoedbranche, immobiliën, creatief, creativiteit, woning, huis, inrichten, decoratie, herstellingen, renoveren, verkoopsklare woning, vastgoedmakelaar, interieurstylist, groepslessen, thuisstudie, volwassenen

Lessenverloop

De opleiding Vastgoedstyling (Homestaging) bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Vastgoedstyling (Homestaging) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 264.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je ontvangt een attest op basis van aanwezigheden voor deze cursus.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Vastgoedstyling (Homestaging). Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

264.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 3 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Het concept Vastgoedstyling
 • Een huis verkoopbaar maken
 • Het verschil tussen Vastgoedstyling en interieurdesign
 • Voorbereidingen en uitvoeren van een Vastgoedstyling
 • Omgaan met rommel
 • Blikvangers en aandachtspunten
 • De verschillende kamers onder handen nemen
 • Leegstaande woningen transformeren
 • Decoratieve elementen
 • Werken met geuren en kleuren
 • Alles proper en netjes maken
 • Kleine en grote reparaties
 • Verschillende interieurstijlen
 • Werken volgens de Feng Shui
 • Belangrijke wettelijke documenten
 • Je onderneming promoten
 • Professioneel communiceren met je klanten

Wat je zal kunnen:

 • Een waaier aan technieken kunnen toepassen om een woning tegen de beste prijs te kunnen verkopen
 • De sterke punten van een woning in de verf kunnen zetten en de slechte kunnen verdoezelen
 • Reparaties kunnen uitvoeren en decoraties in uiteenlopende stijlen kunnen aanbrengen

vastgoedstylist, homestaging, huizendokter, vastgoedbranche, immobiliën, creatief, creativiteit, woning, huis, inrichten, decoratie, herstellingen, renoveren, verkoopsklare woning, vastgoedmakelaar, interieurstylist, groepslessen, thuisstudie, volwassenen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Vastgoedstyling. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd ...- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Vastgoedstyling?

Bij de start van de eerste les ontvang je het cursusboek. We vragen je volgende zaken mee te brengen naar de lessen: schrijfgerief, cursusblok (ruitjes), tablet of laptop, 2 of 3 interieurtijdschriften, schaar, potlood, stevig papier.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Vastgoedstyling (Homestaging)?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Vastgoedstyling (Homestaging) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het j ...ezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Vastgoedstyling (Homestaging) waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Vastgoedstyling (Homestaging). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf ...gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Vastgoedstyling (Homestaging)Maa06/11/201720/11/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Vastgoedstyling (Homestaging)Woe06/12/201720/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Vastgoedstyling (Homestaging)Maa22/01/201805/02/2018Brussels-City18u30 - 21u30
Vastgoedstyling (Homestaging)Din13/02/201827/02/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Vastgoedstyling (Homestaging)Din20/02/201806/03/2018Gent18u30 - 21u30
Vastgoedstyling (Homestaging)Din27/02/201813/03/2018Hasselt18u30 - 21u30
Vastgoedstyling (Homestaging)Maa07/05/201821/05/2018Gent18u30 - 21u30
Vastgoedstyling (Homestaging)Din29/05/201812/06/2018Leuven18u30 - 21u30
Vastgoedstyling (Homestaging)Don06/09/201820/09/2018Brugge18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!