Cursus

OPLEIDING

Toerisme- en Recreatiemanagement

Wil jij...

 1. reislustige mensen de trip van hun leven bezorgen
 2. ontspannende of actieve reizen leren samenstellen, helemaal op maat van de klant
 3. jouw liefde voor verre landen en exotische bestemmingen omzetten in een topjob
 4. een positieve carrièreswitch maken door aan de slag te gaan in de toeristische branche
 5. snel starten als zelfstandig reisagent in hoofd- of bijberoep

Reisagent, een beroep met toekomst!

Wil je graag aan de slag in de bruisende toeristische sector? Ben je creatief en hou je van reizen en organiseren? Wil je mensen een onvergetelijke reiservaring bezorgen? Dan is de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement het avontuur dat jij zoekt!

Met onze cursus stomen wij je in sneltempo klaar om in de toeristische wereld aan de slag te gaan. Dankzij deze unieke lessen, ontwikkeld door ervaren topdocenten, leer je alles over deze boeiende sector. Deze professionele opleiding voor enthousiaste durvers is praktijkgericht en speciaal samengesteld om jouw talenten op korte tijd naar een hoog niveau te tillen!

Een reisbureau starten? Werken bij een touroperator? Toeristische events organiseren? Met deze cursus ligt de wereld voor je open!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  12 lessen

  3 lesuren

  589.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Toerisme- en Recreatiemanagement

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Aalst13/10/202026/01/202118u30 - 21u30Din
Bruxelles / Brussel27/10/202002/02/202118u30 - 21u30Din
Hasselt09/11/202008/02/202118u30 - 21u30Maa
Diest19/11/202018/02/202118u30 - 21u30Don
Kortrijk09/02/202118/05/202118u30 - 21u30Din
Antwerpen10/02/202105/05/202118u30 - 21u30Woe
Mechelen10/02/202119/05/202118u30 - 21u30Woe
Roeselare24/02/202126/05/202118u30 - 21u30Woe
Gent08/03/202114/06/202118u30 - 21u30Maa
Turnhout18/03/202124/06/202118u30 - 21u30Don
Leuven31/03/202130/06/202118u30 - 21u30Woe

PROGRAMMA

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Start als zelfstandig reisagent
 • Boekingsagent bij een reiskantoor
 • Reisorganisator bij een touroperator
 • Medewerker toeristische dienst
 • Plan reizen voor anderen via populaire deeleconomiesites

Vaardigheden en skills

 • Jij kan aan de slag in de toeristische sector en weet hoe deze boeiende industrie werkt
 • Een dagtrip of een uitgebreide rondreis plannen? Jij kan je passie hierin uitleven!
 • Bestemmingen, trekpleisters en wensen... jij kent het reisgedrag van de Belg en stelt voor iedereen een reis op maat samen!
 • Je weet hoe je je eerste klanten wint en hoe je ze met een gerust gevoel op reis laat vertrekken
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Structuur van de dynamische reisindustrie
 • Verschillende boeiende soorten toerisme
 • Toeristische trekpleisters in binnen- en buitenland
 • Hotel, cruises,... Ontdek alle soorten van verblijven
 • Leuke dagtrips plannen
 • Hoe organiseer je als reisleider boeiende events
 • Thema's om een reis of uitstap rond te plannen
 • Het reisgedrag van Belgen
 • Individuele reizen en groepsreizen organiseren
 • Hoe verkoop je de ideale reis aan je klanten
 • Hoe ga je aan de slag in het buitenland?

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

Onze Docenten

Lidy Devis

Docente Lidy geeft de opleidingen Frans en Toerisme aan onze school. Ze geeft al jaren les in het regulier onderwijs, maar vindt het ook fijn om mensen die uit eigen interesse of die een carrièreswitch overwegen, een opleiding te geven. Ze kan er enorm van genieten om gemotiveerde studenten in haar klas de nodige kennis bij te brengen om de job van hun dromen te kunnen uitoefenen. 

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Toerisme- en Recreatiemanagement

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Een citytrip naar Londen, een weekendje weg vlakbij huis, een strandvakantie in het mediterrane Zuiden,… Iedereen houdt van reizen! Met deze opleiding zet je die liefde om in een volwaardige job. Vanuit België of echt in het buitenland; binnenkort bezorg jij mensen de reis van hun dromen. Helemaal iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen. Jouw docent legt de leerstof stap voor stap uit in begrijpelijke taal. Je hebt geen voorkennis nodig.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, onze lessen zijn speciaal ontwikkeld om jou in sneltempo praktijkgerichte kennis en vaardigheden bij te brengen. Aan de hand van voorbeelden, praktijkoefeningen en case studies pas je de leerstof vanaf de eerste les actief toe.
Hoe start ik als zelfstandig reisagent?
Dat kom je te weten in onze praktijkgerichte opleiding Start je eigen zaak, waar je jezelf voorbereid op een carrière als zelfstandig ondernemer. Het is jouw sleutel tot succes. Wil je ontdekken of het ondernemerschap iets voor jou is? Kom dan naar ons gratis Starterslab. Daar krijg je een voorproefje van wat het betekent om als zelfstandige te werken.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond de thema’s Management & Bedrijfsvoering en Toerisme & Recreatie. In ons gamma vind je zeker en vast een specialisatiecursus die bij je past.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement bestaat uit 12 lessen die elk 3 uur duren. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Het lessenpakket is enorm gevarieerd: van luchtvaart, reisbemiddelaars en animators tot handige tips bij het kiezen van huurwagens in het buitenland. In het overzicht met de startdata vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je niets mee te brengen. Jouw docent zorgt voor de rest.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete hotel of reisbureau en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage organiseer jij in real life droomreizen voor echte klanten. Zo leer jij elke dag iets nieuws bij. Een stage is dan ook ideaal als opstapje voor jouw carrière als professioneel reisagent.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Toerisme- en Recreatiemanagement. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als reisagent. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor de opleiding Toerisme- en Recreatiemanagement betaal je 589.00 euro. Een mooie investering voor een toekomst in deze boeiende sector. Voor dit bedrag krijg je het uitgebreide lesboek vol boeiende tips en tricks die je in de praktijk kan gebruiken, de professionele begeleiding van docenten die met beide voeten in de sector staan, het gebruik van onze lokalen en het examen op het einde van je opleiding. Daarnaast krijg je als student ook toegang tot ons online studentenplatform.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
reisleider, reisorganisator, reisagent, reisbureau, reiskantoor, toerisme, rondreis, reisbegeleiding, trekpleister, bestemming, boeking, hotel, vliegtuig, dagtrip, groepsles, avondonderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS