Cursus

Wil je graag aan de slag in de bruisende toeristische sector? Is het je passie om anderen dingen te laten ontdekken en hen een onvergetelijke ervaring te bezorgen, zowel in binnen- als buitenland? Ben je creatief en hou je van reizen en organiseren? Dan is de professionele opleiding Toerisme en Recreatiemanagement jou op het lijf geschreven!

Tijdens deze intensieve opleiding stomen wij je in versneld tempo klaar om je nationaal en internationaal erkende diploma Toerisme en Recreatiemanagement te behalen. De lessenreeks is uniek in België, omdat ze ontwikkeld werd door topdocenten die nog steeds met beide voeten in de praktijk staan. Zij weten perfect wat je nodig hebt om het te maken in deze sector en daar hoef je echt geen jaren voor op de schoolbanken te gaan zitten.

Aan ons onderwijscentrum dus geen overbodige vakken (zoals talen die je toch nooit gaat spreken), slaapverwekkende congressen of saaie gastsprekers. Deze no nonsense opleiding voor enthousiaste durvers is praktijkgericht en speciaal samengesteld om jouw talenten op een korte periode optimaal tot een hoog niveau te tillen!

Wij vinden het erg belangrijk dat onze studenten hun eigen toekomst kunnen bepalen. De wereld ligt voor je open! Daarom heb je met je erkende diploma en de kennis die je hebt opgedaan heel wat mogelijkheden. Een reisbureau starten? Aan de slag gaan bij een touroperator? Reizen, toeristische rondleidingen of evenementen ontwikkelen en organiseren in binnen- en buitenland? Jij beslist, want het is allemaal mogelijk!

Lessenverloop

De opleiding Toerisme en Recreatiemanagement bestaat uit 12 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 558.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Toerisme en Recreatiemanagement. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

558.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 12 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Structuur van de reisindustrie
 • Organisatietechnieken
 • Werken in het buitenland
 • Het organiseren van een dagtrip
 • Verschillende soorten toerisme
 • Toeristische trekpleisters in het buitenland
 • Thema's om een reis of uitstap rond te plannen
 • Het reisgedrag van Belgen
 • Verschillende soorten bestemmingen
 • Individuele reizen en groepsreizen
 • Soorten hotels
 • Verkooptechnieken
 • Toeristische trekpleisters in binnen- en buitenland

Wat je zal kunnen:

 • De structuur van de reisindustrie kent voor jou geen geheimen meer
 • Een dagtrip of uitgebreide rondreis plannen? Jij draait er je hand niet voor om
 • Perfect op de hoogte zijn van het reisgedrag van Belgen en de  soorten bestemmingen en trekpleisters zodat je dé gepaste reis kunt voorstellen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Toerisme en Recreatiemanagement?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Toerisme en Recreatiemanagement inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het ... jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Toerisme en Recreatiemanagement waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Toerisme en Recreatiemanagement. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezel ...f gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Toerisme en Recreatiemanagement. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfs ...tandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Toerisme en Recreatiemanagement?

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofi ...el automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Toerisme en RecreatiemanagementMaa19/02/201828/05/2018Gent18u30 - 21u30
Toerisme en RecreatiemanagementMaa05/03/201811/06/2018Mechelen18u30 - 21u30
Toerisme en RecreatiemanagementDon08/03/201824/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!