Cursus

OPLEIDING

Timelapse

Wil jij...

 1. oogverblindende timelapses maken van zonsondergangen en straatbeelden
 2. weten waarom, wanneer en hoe je de settings van je camera aanpast
 3. ontdekken hoe je het juiste interval en het aantal frames per seconde bepaalt
 4. jouw timelapse-video leren bewerken en perfectioneren met Lightroom
 5. een naam maken voor jezelf als topfotograaf of video editor

Timelapse-Fotograaf, een beroep met toekomst!

Ben jij een fotograaf die graag eens een versnelde opname wil maken van een indrukwekkende sterrenhemel of idyllische zonsondergang? Weet je echter niet goed hoe je hieraan begint? Dan is onze praktijkgerichte opleiding Timelapse beslist iets voor jou!

In slechts één dag leer zelf geweldige timelapse video's maken. Je komt te weten hoe je je camera het beste instelt en hoe je het interval aanpast naargelang het onderwerp. Met een aantal handige tips & tricks maak je zelf binnen de kortste keren prachtige video's van een ontwakende stad of schitterende wolkenpartij. Schrijf je nu in en verbluf iedereen met jouw opnames!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  1 les

  7 lesuren

  175.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Timelapse

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent14/11/202014/11/202010u00 - 17u00Zat
Antwerpen09/01/202109/01/202110u00 - 17u00Zat
Hasselt05/02/202105/02/202110u00 - 17u00Vrij

PROGRAMMA

timelapse fotografie, time-lapse, intervalfotografie, interval, frames, intervalometer, fotograaf, creatief, time-lapse video, videotechnieken, video-opname, groepslessen, avondonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Fotograaf gespecialiseerd in timelapse

Vaardigheden en skills

 • Je bepaalt de juiste instellingen voor ISO, diafragma, sluiterijd en witbalans.
 • Je past het interval en aantal frames aan naargelang het onderwerp.
 • Je monteert de beelden op je computer.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Welk materiaal heb je nodig om timelapsevideo's te maken?
 • Een goede compositie uitzoeken
 • Belichting, ISO en sluitertijd instellen
 • Het juiste interval en aantal frames per seconde bepalen
 • Het eindresultaat bewerken in Lightroom

timelapse fotografie, time-lapse, intervalfotografie, interval, frames, intervalometer, fotograaf, creatief, time-lapse video, videotechnieken, video-opname, groepslessen, avondonderwijs

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Timelapse

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Een timelapse-video is iets unieks: het is intrigerend, indrukwekkend en vaak ook meeslepend. Het is vaak een echt kunstwerk. Goed nieuws! Met deze opleiding krijg jij die kunstvorm in de vingers door te focussen op het technische én het artistieke aspect. Eb en vloed, voorbijrazende auto’s of een bloem die zich in de schemering sluit? Jij legt het binnenkort perfect op beeld vast.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Het is handig als je de basisprincipes van het fotograferen al onder de knie hebt. We raden dus aan om eerst de opleiding Digitale Fotografie (Basis) te volgen. Ook kennis van het programma Lightroom is wenselijk.
Is de les praktijkgericht?
Absoluut. Je leert door te doen. Maak je lens dus maar schoon en zet je arendsogen dus maar op scherp!
Kan ik een camera huren van de school?
Dat is niet mogelijk. Als fotograaf is het belangrijk om je eigen camera te hebben. Enkel zo leer je het toestel door en door kennen. Enkel zo ontdek je wat precies de mogelijkheden én beperkingen van je toestel zijn. Dat inzicht is onmisbaar voor een echte fotograaf.
Welke camera raden jullie aan?
Bijna alle spiegelreflex- en systeemcamera´s die je in de winkel vindt, zijn degelijke toestellen. Of je nu fotografeert met een toestel van 500 euro of één van 3000 euro: de leerstof van deze cursus en de principes van de fotografie blijven hetzelfde. Bepaal dus zelf wat je aan een camera wil uitgeven. Laat je bij de keuze voor een bepaald merk of type door een winkelbediende adviseren.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Met onze opleiding Monteren en Aftereffects voeg je bijvoorbeeld beeldbewerking aan je skill set toe. Check ook zeker ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Fotografie & Media.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Timelapse bestaat uit 1 les van 7 uur. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je alle lesdagen en locaties terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng een statief en een spiegelreflex- of systeemcamera mee naar de les. Het merk en het type mag je zelf kiezen. Kijk zeker even na of je camera voldoende opgeladen is, of neem je oplader mee. Is je camera gloednieuw? Breng dan de handleiding mee.

Praktijkervaring en stage

Na de hands-on les ga je meteen actief aan de slag met je camera om de meest indrukwekkende timelapses te maken. Je hoeft dan ook geen stage te lopen.

Examen en diploma

Na de les krijg je een attest om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit attest ga je meteen aan de slag.

timelapse fotografie, time-lapse, intervalfotografie, interval, frames, intervalometer, fotograaf, creatief, time-lapse video, videotechnieken, video-opname, groepslessen, avondonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Timelapse bedraagt slechts 175.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van je docent die met beide voeten in de praktijk staat, het gebruik van de lokalen en het examen op het einde van je cursus.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
timelapse fotografie, time-lapse, intervalfotografie, interval, frames, intervalometer, fotograaf, creatief, time-lapse video, videotechnieken, video-opname, groepslessen, avondonderwijs
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS