Cursus

OPLEIDING

Threading

Wil jij...

 1. leren ontharen met touw en draad
 2. weten hoe je ongewild gezichtshaar pijnloos én langdurig verwijdert
 3. gericht en precies leren werken
 4. meer klanten lokken door een extra ontharingstechniek aan je aanbod toe te voegen

Ontharingsspecialist, een beroep met toekomst!

Met threading, een oude Indische methode die de laatste jaren enorm populair is, epileer je de wenkbrauwen tot in de perfectie. En dat op een natuurlijke en pijnloze manier. Wil je je specialiseren in deze techniek, dan is onze opleiding een ideale keuze.

Dankzij de cursus Threading leer je hoe je deze epileertechniek perfect uitvoert. En dat niet alleen op wenkbrauwen maar ook het hele gezicht. Onder leiding van een professionele docent ontdek je hoe je met twee katoenen draden alle haartjes vastklemt en via rolbewegingen bliksemsnel uit de haarzakjes trekt. Zo ga je precies te werk en zorg je ook voor een langer durend effect.

Met deze techniek verras je dus niet alleen jezelf maar ook je toekomstige klanten!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  3 lessen

  3 lesuren

  180.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Threading

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen18/10/202001/11/202009u00 - 12u00Zon
Brugge08/11/202022/11/202009u00 - 12u00Zon
Gent21/11/202005/12/202010u00 - 13u00Zat
Hasselt10/01/202124/01/202109u00 - 12u00Zon

PROGRAMMA

threading, epileren, oosters epileren, epilatie, cursus, opleiding, workshop, leren, lessen, school, avondonderwijs, avondlessen, diploma, schoonheidsschool, avondschool

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig ontharingsspecialist
 • Medewerker in een waxsalon, beautystudio of wellnesscenter
 • Schoonheidsspecialist met expertise in waxing

Vaardigheden en skills

 • Wenkbrauwen, kin, nek en bovenlip? Jij epileert ze allemaal!
 • Je weet hoe je de vorm van de wenkbrauw aanpast aan het gezicht.
 • Jouw behandelingen verlopen op een professionele manier: van voorbehandeling tot nazorg.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Opbouw van de huid
 • Voorbehandeling van het gelaat
 • Functies en ideale vorm van de wenkbrauwen
 • Hoe pas je wenkbrauwen aan de gelaatsvorm aan
 • Voordelen van threading
 • De technieken professioneel uitvoeren
 • Wenkbrauwen, kin, nek en bovenlip correct en pijnloos epileren

threading, epileren, oosters epileren, epilatie, cursus, opleiding, workshop, leren, lessen, school, avondonderwijs, avondlessen, diploma, schoonheidsschool, avondschool

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Threading

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Veel mensen kijken ertegen op om zich te laten ontharen of epileren. Ze hebben schrik voor pijn en irritaties. Met deze opleiding is die schrik verleden tijd. Threading is namelijk ideaal om haartjes te verwijderen zonder pijn of irritaties. En dat voor lange tijd. Het perfecte alternatief!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig. Een ervaren schoonheidsspecialist maakt jou stap voor stap wegwijs.
Oefen ik de ontharingstechniek op echte mensen?
Ja, tijdens de twee laatste lessen breng je een oefenmodel mee om op te oefenen. Denk daarbij aan een vriend(in), familielid of collega. Jouw docent vertelt je hier in de eerste les meer over.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker, volg bijvoorbeeld de cursussen Brazilian Wax of Sugar Waxing om je expertise op het vlak van ontharing en epilatie te verbreden.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Threading bestaat uit 3 lessen die elk 3 uur duren. Je hebt elke week op dezelfde dag les. In het overzicht met de startdata van de cursus Threading vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Breng een pincet, ontsmettingsalcohol en een rol draad mee naar de les. De meest gebruikte touwtjes voor deze epileermethode bestaan uit 100% katoen. Gebruik zeker géén nylondraad. Tijdens de twee laatste lessen breng je ook een oefenmodel mee om de nieuwe technieken in te oefenen. Denk daarbij aan een vriend(in), familielid of collega. Jouw docent vertelt je hier in de eerste les meer over.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen nog wat extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete schoonheidssalon en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage perfectioneer jij jouw epileertechniek. Door met echte klanten te werken leer je elke dag nog iets bij. Die werkervaring is waardevol als je snel wil starten als professioneel Ontharingsspecialist.

Bepaal zelf de plek, periode en duur van je stage. Heb je een toffe stageplaats gevonden? Laat het ons even weten en wij zorgen voor de nodige documenten. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg ervoor dat je de stage beëindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt een praktisch examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Threading. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Ontharingsspecialist. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

threading, epileren, oosters epileren, epilatie, cursus, opleiding, workshop, leren, lessen, school, avondonderwijs, avondlessen, diploma, schoonheidsschool, avondschool

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Voor jouw opleiding Threading betaal je slechts 180.00 euro. Daarvoor krijg je het geïllustreerde lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren docent, het gebruik van de speciaal ingerichte lokalen en het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
threading, epileren, oosters epileren, epilatie, cursus, opleiding, workshop, leren, lessen, school, avondonderwijs, avondlessen, diploma, schoonheidsschool, avondschool

STUDIETRAJECTEN

Wat is een allround opleiding?

Wanneer je kiest voor een allround opleiding, kies je ervoor om een echte professional te worden in je vakgebied. Je combineert namelijk 4 perfect op elkaar afgestemde modules, die je een breed scala aan vaardigheden aanleren. Zo start je volledig voorbereid en zelfverzekerd aan je nieuwe carrière.

De lessen zijn zo ingepland dat je alle modules aaneensluitend volgt en vlot het traject doorloopt. Tijdens de opleiding heb je wekelijks op dezelfde dag les Zo is het gemakkelijk voor je in te plannen. Bovendien profiteer je van een flinke korting wanneer je je inschrijft voor de allround opleiding, ten opzichte van de modules afzonderlijk volgen. Voor de opleiding Allround Browstyling bespaar je maar liefst € 107. Een echte aanrader dus!

Vrijstellingskorting

Heb je al één of meerdere modules gevolgd, maar wil je de volledige opleiding Allround Browstyling volgen? Dan profiteer je van vrijstellingskorting! Neem contact op met je opleidingsadviseur voor jouw korting.

opleiding, cursus, avondles, avondschool, volwassenenonderwijs, wenkbrauwen, wenkbrauwstyling, wenkbrauwstylist

Word een echte vakexpert!

Wees zeker van je plaats tijdens je hele traject!

Geniet van een korting op het inschrijvingsgeld!

Allround Browstyling

opleiding, cursus, avondles, avondschool, volwassenenonderwijs, wenkbrauwen, wenkbrauwstyling, wenkbrauwstylist

Carrièremogelijkheden

 • Zelfstandig wenkbrauwstylist of in bijberoep
 • Werknemer in een brow bar
 • Werknemer in een schoonheids- of wellnessinstituut (specialisatie wenkbrauwen)

Info over deze allround opleiding

Mooie wenkbrauwen ontzettend belangrijk voor onze look! Als je de juiste vorm te pakken hebt, bezorgen ze je meer expressie en trekken ze je blik open.

Tijdens deze opleiding leer je de perfécte wenkbrauwen creëren. Je maakt kennis met de verschillende gezichtsvormen en je leert hoe je de vorm van de wenkbrauwen hierop afstemt. Een ervaren brow expert leert je werken met pincet, schaartjes en hars en leert je ook epileren met draad.

Daarnaast zal je wenkbrauwen ook zeer precies leren opvullen, bijtekenen en verven met speciale wenkbrauwproducten als primer, gel, poeders en henna. Zo geef je dunne wenkbrauwen extra volume en kan je de vorm van de wenkbrauwen meer naar je hand zetten. Je komt ook te weten welke kleur het meest geschikt is voor je klant door rekening te houden met de kleur van het haar, de ogen en de huid.

Haal alles uit de kast om aan de slag te gaan als professioneel wenkbrauwstylist!

Programma

Module: Wenkbrauwstylist
Module: Threading
Module: Henna Brows
Module: HD Brow Sculpting
Word Brow expert

  Diploma

  Groepsles

  490.00 euro

Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS