Cursus

Ben jij een echte theeliefhebber? Wil je jouw kennis uitbreiden en een onderscheid kunnen maken tussen de verschillende soorten thee die de wereld rijk is? Dan is de opleiding Theesommelier iets voor jou!

Of het nu gaat om een Earl Grey, een Darjeeling of een Marokkaanse muntthee – jij bent fan. Als theesommelier ken je alle variëteiten, vormen en smaken. In deze reeks groepslessen bestudeer je het culturele belang van thee in landen als India en Groot-Brittannië, ontdek je welke kruiden gebruikt worden en leer je op welke manier thee bereid kan worden. Na afloop van de cursus ben je in staat deze verschillen te proeven.

Breid je kennis uit en ontwikkel je smaakpapillen: met de opleiding Theesommelier word je in geen tijd een volwaardige theekenner. Na afloop ontvang je dan ook een erkend diploma. Ben je een liefhebber die zich als hobbyist wil verdiepen in de heerlijke wereld van kwaliteitsthee of ambieer je een professionele carrière als theesommelier? Schrijf je dan nu in!

cursus theesommerlier, theesommelier, thee proeven, leer thee proeven, leer thee zetten, speciale thee, avondschool, groepslessen, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Theesommelier bestaat uit 3 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Theesommelier vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 264.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindopdracht.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Theesommelier. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

264.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 3 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

Deel A: Thee in al zijn facetten
 • Thee: een stukje geschiedenis
 • De theeproductie
 • Zetten van thee
 • Thee: de gebieden en de soorten
 • Kopen en bewaren van thee
 • Thee en gezondheid
 • Theeceremonie
Deel B: Kruiden
 • Geschiedenis
 • De productie
 • De kruidensoorten
 • Zetten van een kruideninfusie
 • Kopen en bewaren van kruiden
 • Kruiden en gezondheid

Wat je zal kunnen:

 • De productie en het zetten van thee? Jij weet perfect hoe dit allemaal verloopt
 • Van witte, over gele tot oolong thee. De soorten thee hebben voor jou geen geheimen meer
 • De gepaste thee of infusie kunnen aanraden bij elk gerecht en op elk moment van de dag

cursus theesommerlier, theesommelier, thee proeven, leer thee proeven, leer thee zetten, speciale thee, avondschool, groepslessen, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Theesommelier?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Theesommelier inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ge ...makkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Theesommelier waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Theesommelier. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en < ...a href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Theesommelier. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- ...of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Theesommelier?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusboek. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met ...de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
TheesommelierZon26/11/201710/12/2017Antwerpen10u00 - 13u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!