Cursus

Wil je graag een professionele opleiding Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) volgen die je kan combineren met een job, gezin of andere activiteiten? Wil je je vaardigheden (verder) ontwikkelen en een erkend diploma behalen? Dan zijn de groepslessen Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) van De Schoonheidsschool exact waar jij naar op zoek bent!

Deze praktijkgerichte opleiding is voor iedereen toegankelijk en biedt heel wat mogelijkheden om je talenten te ontplooien, kennis op te doen en je skills aan te scherpen. Er zijn meerdere cursussen Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) per jaar, zodat je kan starten wanneer het jou het beste uitkomt.

Lessenverloop

De opleiding Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent en het gebruik van de lokalen.

Examen en diploma

Je legt het theoretisch examen af tijdens de lessen.

Je legt het examen af bij de Centrale Examencommissie in Brussel. Het examengeld betaal je rechtstreeks aan de Centrale Examencommissie. Dit is enkel een theoretisch examen. Wanneer je minstens 50% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkende vestingsattest Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) binnen de twee weken via de post. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

299.00 euro

 • Examengericht
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Voorbereiding op het beroep van kapper
 • Theoretische basis om te starten als kapper
 • Persoonlijke presentatie en hygiëne
 • Arbeids- en kapsalonregels
 • Verschillende functies in de kapperssector
 • Ontvangst van de klant
 • Basiskennis materialen en gereedschappen
 • Structuur van de huid
 • Technische aspecten van het haar
 • Huid- en haaraandoeningen
 • Huid- en haarverzorging
 • Wassen en massages
 • Gezichtsvormen, kenmerken en lichaamsbouw
 • Basistechnieken knippen en snijden dames
 • Tijdelijk omvormen via föhnen
 • Tijdelijk omvormen: watergolven
 • Blijvend omvormen
 • Kleuren en ontkleuren
 • Start je eigen salon

Wat je zal kunnen:

 • Alle theoretische kennis opdoen die je nodig hebt om je officiële vestigingsattest te behalen
 • Je persoonlijk voorkomen en hygiëne verzorgen
 • De verschillende materialen en gereedschappen kennen
 • De verschillende gezichtsvormen kunnen onderscheiden
   

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Barbier (Module Theorie). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandig ...e in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer en het vestigingsattest Kapper.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Barbier (Module Theorie)?

Breng tijdens de lessen pen en papier mee.
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou ...willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie)?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raa ...dplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie) waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak ...het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie)Maa16/10/201713/11/2017Gent18u30 - 21u30
Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie)Zon28/01/201825/02/2018Antwerpen10u00 - 13u00
Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie)Din06/02/201806/03/2018Gent18u30 - 21u30
Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie)Woe07/03/201804/04/2018Hasselt18u30 - 21u30
Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie)Zon02/09/201830/09/2018Antwerpen10u00 - 13u00
Starten als Zelfstandig Kapper (Theorie)Don06/09/201804/10/2018Brugge18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!