Cursus

OPLEIDING

Sportongevallen en revalidatiecoaching

Wil jij...

 1. sporters er weer helemaal bovenop helpen, zowel fysiek als mentaal
 2. leren hoe je blessures voorkomt én zo structureel mogelijk geneest
 3. weten hoe je gepersonaliseerde revalidatieschema's opstelt
 4. jezelf verder specialiseren als sportcoach of trainer
 5. snel starten als zelfstandig revalidatiecoach in hoofd- of bijberoep

Revalidatiecoach, een beroep met toekomst!

Tijdens het sporten gaat niet altijd alles zoals verhoopt. Een uitschuiver, overbelasting of valpartij? Blessures komen altijd ongelegen, maar zijn jammer genoeg niet weg te denken uit de sportwereld. Met de opleiding Sportongevallen en Revalidatiecoach sta jij atleten bij om na fysieke en mentale dompers sterker dan ooit terug te keren.

In deze opleiding leer je hoe je geblesseerde atleten begeleidt vanaf het moment vlak na de blessure tot wanneer de sporter weer honderd procent fit is. Zo leer je onder meer hoe je de blessure analyseert en een opbouwend schema op maat opstelt. Je ontdekt ook hoe je jouw klanten psychologisch bijstaat tijdens de revalidatie. Zo zijn je atleten na afloop fysiek en mentaal weer in topconditie!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  8 lessen

  3 lesuren

  395.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Sportongevallen en revalidatiecoaching

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Gent17/11/202026/01/202118u30 - 21u30Din
Antwerpen09/02/202130/03/202118u30 - 21u30Din
Hasselt03/03/202105/05/202118u30 - 21u30Woe
Aalst18/03/202127/05/202118u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

word revalidatiecoach, leer revalidatietechnieken, cursus revalidatiecoach, sportcoach cursus, opleiding sportcoach

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig blessure- en revalidatiecoach
 • Revalidatiecoach in een fitnesscentrum of gezondheidsinstituut
 • Fitnessinstructeur voor geblesseerde spelers

Vaardigheden en skills

 • Jij brengt geblesseerde sporters terug op niveau.
 • Jij maakt complete revalidatieschema's met duidelijke targets en haalbare doelen.
 • Je staat gekwetste atleten ook psychologisch bij.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Anatomie
 • Analyse van de blessure
 • Doelen en targets bepalen
 • Trainingsleer
 • Opbouwende revalidatie in de praktijk
 • Psychologie

word revalidatiecoach, leer revalidatietechnieken, cursus revalidatiecoach, sportcoach cursus, opleiding sportcoach

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Sportongevallen en revalidatiecoaching

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Sport en blessures gaan hand in hand. Voor revalidatiecoaches is er dan ook altijd werk. In deze opleiding krijg jij alle tools onder de knie om sporters er opnieuw bovenop te helpen. Jij brengt hen terug in topvorm. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze opleiding volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een breed gamma aan cursussen rond het thema Sport. Check het aanbod, schrijf je in en word een veelzijdig coach!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Sportongevallen en revalidatiecoaching bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Tijdens de lessen leer je eerst alles over het lichaam en blessures. Daarna kom je meer te weten over trainingsleer en revalidatie, psychologie en nog zoveel meer! Aan het einde van de cursus ben jij in staat je klanten terug naar hun oude niveau te brengen. In het overzicht met de startdata van de opleiding Sportongevallen en revalidatiecoaching vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

In de eerste les krijg je van jouw docent cursusmateriaal op maat. Buiten pen en papier hoef je zelf niets mee te brengen. Wij voorzien de rest. In de latere lessen ga je op verplaatsing naar professionele fitnesscentra. Voorzie dan comfortabele of sportieve kleding en pas ook je schoeisel aan. Jouw docent kondigt deze leerrijke uitstapjes op voorhand aan.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij jouw favoriete fitness- of gezondheidscentrum en vraag naar een toffe stageplaats. Op stage begeleid je echte klanten naar sportieve topprestaties. Op stage leer je elke dag nog iets nieuws bij over coaching. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Revalidatiecoach.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt in totaal maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Je legt examen af in de laatste les. Daar hoef je dus geen extra tijd voor vrij te maken. Scoor je minstens 60%? Bravo, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Sportongevallen en revalidatiecoaching. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Revalidatiecoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

blessure, sportblessure, gekwetste sporters, revalidatie, sportrevalidatie, revalidatiecoach, opleiding, cursus, sportonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Sportongevallen en revalidatiecoaching bedraagt 395.00 euro. Dit bedrag omvat een uitgebreid lesboek met praktische oefeningen, de professionele begeleiding van een absolute topcoach, het gebruik van de lokalen en het examen. Zo heb je alles bij de hand voor een vlotte en succesvolle opleiding!

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
blessure, sportblessure, gekwetste sporters, revalidatie, sportrevalidatie, revalidatiecoach, opleiding, cursus, sportonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Sportongevallen en revalidatiecoaching

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS