Cursus

Social media zijn een niet weg te denken onderdeel van ons dagelijks leven geworden. Vrijwel iedereen heeft ondertussen een profiel op Facebook of een Twitteraccount. Bedrijven hebben de kansen die social media met zich meebrengen, goed begrepen en besteden meer dan ooit de nodige aandacht aan een verhoogde zichtbaarheid op het internet en aangepaste reclame. Dankzij deze opleiding krijg ook jij de kans om dichter bij de consument te staan en specifieke doelgroepen aan te trekken!

Tijdens deze opleiding worden de belangrijkste socialmediakanalen tegen het licht gehouden, zodat jij van naadje tot draadje leert hoe deze werken. Zo krijg je een goed beeld van onder andere de Facebook InsightsTwitter Lists, het creëren van een personal brand op LinkedIn en een inleidende rondleiding op Google+. Verder wordt ook YouTube uitgebreid besproken, dit kanaal biedt voor een kleine kost namelijk ongelooflijk veel voordelen. Of wat dacht je van Search Engine Optimization specifiek voor YouTube? Je leert het tijdens deze unieke opleiding!

Blogging is eveneens een perfecte aanvulling op social media campagnes. Een goede blog moet echter aan verschillende voorwaarden voldoen én moet bovendien ook vakkundig opgebouwd worden. In deze cursus leer jij de SEO basis voor WordPress, je komt te weten hoe je aan de hand van metatags en permalinks meer bezoekers naar jouw blog kan lokken. Daarnaast wordt er ook ruim aandacht besteed aan goede plugins en RSS-feeds. Succes verzekerd!

Naast een vlot gebruik van deze tools leer je ook hoe je de effectiviteit van jouw strategie kan meten. Een social media expert wil immers te weten komen of zijn inzet beloond wordt met meer bezoekers op het medium. Hiervoor is een grondige kennis vereist van Analyse Tools, zoals bijvoorbeeld Google Analytics. Je vindt in de cursus Social Media Marketing dan ook een uitgebreid hoofdstuk terug over dit onderdeel. Kortom: dankzij deze opleiding geraak je pas echt helemaal wegwijs maken in de wereld van Social Media Marketing.

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite

Lessenverloop

De opleiding Social Media Marketing bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Social Media Marketing vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 360.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen of oefeningen over de leerstof.

het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Social Media Marketing. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

360.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is Social Media?
 • Doelstelling
 • Facebook
 • Twitter
 • LinkedIn
 • Google Plus
 • Youtube
 • Social media en Blogging
 • Social Media Marketing & Analyse Tools
 • Google Analytics
 • Gevaren en valkuilen
 • Sociale Media – wet- en regelgeving
 • Starten als zelfstandig Social Media Expert

Wat je zal kunnen:

 • Alle ins en outs kennen van de belangrijkste socialmediakanalen
 • Metatags en permalinks? Het is voor jou geen Chinees meer
 • Meten is weten. Jij kan ook de effectiviteit van al je inspanningen meten via Analyse tools zoals Google Analytics

sociale media, nieuwe media, communicatie, facebook, twitter, youtube, foursquare, instagram, ello, snapchat, linkedin, google plus, blog, wordpress, analytics, hootsuite

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Wanneer start de volgende opleiding Social Media Marketing?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Social Media Marketing inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het ...jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Social Media Marketing waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Social Media Marketing. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakke ...lijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Social Media Marketing. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige i ...n hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Social Media Marketing?

Gelieve volgende zaken bij elke les te voorzien: 
- laptop met een geladen batterij
- bijhorende lader
- eventueel een extra stekkerdoos
- pen en papier

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel ..., je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Social Media MarketingWoe31/01/201828/02/2018Gent18u30 - 21u30
Social Media MarketingDon08/02/201808/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Social Media MarketingDin27/03/201815/05/2018Hasselt18u30 - 21u30
Social Media MarketingMaa14/05/201811/06/2018Gent18u30 - 21u30
Social Media MarketingWoe13/06/201811/07/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Social Media MarketingDon06/09/201804/10/2018Brugge18u30 - 21u30
Social Media MarketingMaa05/11/201803/12/2018Aalst18u30 - 21u30
Social Media MarketingMaa05/11/201803/12/2018Leuven18u30 - 21u30
Social Media MarketingDin06/11/201804/12/2018Mechelen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!