Cursus

OPLEIDING

Slager

Wil jij...

 1. een eigen beenhouwerij opstarten én succesvol uitbouwen
 2. leren hoe je vlees veilig verwerkt en heerlijke charcuterie maakt
 3. inspelen op de groeiende vraag naar ambachtelijke producten
 4. jouw carrière een positieve wending geven door een eeuwenoude stiel te leren
 5. studeren waar en wanneer je maar wil, op je eigen tempo en op je eigen manier

Slager, een beroep met toekomst!

Steeds meer mensen kiezen voor verse producten bereid door echte ambachtslui. Kruidenier, marktkramer en traiteur beleven hoogdagen. Ook slagerijen surfen mee op de trend. Heb jij een liefde voor lekker eten en pure producten? Zoek je een uitdaging in een dynamische en winstgevende sector? Volg dan de thuisstudie Slager.

Tijdens deze opleiding ontdek je alles over verschillende soorten vlees en hun bereiding. Daarnaast leer je werken met de onmisbare machines en materialen. Verder gaat de cursus in op hygiëne, veiligheid en winkelinrichting. Zo bouw jij al snel een gerenommeerde slagerij uit!

Lekker vlees en hemelse charcuterie? Je klanten smullen ervan! Jij staat al gauw bekend als kwaliteitsslager, zowel in je eigen dorp als ver daarbuiten.
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  399.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

slager, groothandelaar, slagerij, beenhouwer, beenhouwerij, vleeswaren, vestigingsattest, vestigingswet, centrale examencommissie, charcuterie, vlees, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Medewerker in een slagerij of beenhouwerij
 • Werknemer in de beenhouwerij van een supermarkt
 • Zelfstandig slager

Vaardigheden en skills

 • Perfect weten welk vlees je in de kuip hebt dankzij een degelijke warenkennis
 • Met professionele materialen werken op een veilige en hygiënische manier
 • Succesvol een eigen slagerij uitbouwen met lekkere charcuterie en smaakvolle kant-en-klaargerechten
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je toekomstmogelijkheden als Slager
 • Administratie
 • Technologie slagerij
 • Hygiëne en veiligheid
 • Technologie vleeswaren
 • Industriële vleeswarentechnieken
 • Vleeswaren
 • Panklare gerechten en culinaire bereidingen
 • Productontwikkeling en kwaliteitscontrole
 • Toonbankverkoop
 • Specifieke beroepswetgeving

slager, groothandelaar, slagerij, beenhouwer, beenhouwerij, vleeswaren, vestigingsattest, vestigingswet, centrale examencommissie, charcuterie, vlees, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Onze Docenten

Guy Brutsaert

Reeds meer dan 40 jaar lang is Guy Brutsaert zelfstandig ondernemer, aanvankelijk van een grote Keursslagerij, nadien ook van enkele kmo’s binnen de vleesindustrie waar hij aan het roer stond. Niemand beter geschikt dus om onze cursus Slager te doceren! En wil je een Eigen Slagerij Starten, dan ben je ook bij hem aan het juiste adres.
 
 

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Slager

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Slager. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt een uitgebreid handboek én speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde het cursuspakket op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie {$course.CourseName}.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Slager af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd. Je ontvangt dan per post je getuigschrift Slager en kan dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige starten, dan vormt deze opleiding de perfecte voorbereiding op het examen bij de Centrale Examencommissie. Daarnaast heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).
Wat verandert er vanaf 1/1/2018 aangaande het vestigingsattest?
Vanaf 1/1/2018 is het niet meer nodig om nog examen af te leggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een vestigingsattest te behalen. Dit is dus een groot voordeel; het diploma aan onze school is dan voldoende om zowel als werknemer als zelfstandige aan de slag te gaan. Als zelfstandige moet je tot september 2018 nog wel beschikken over een attest Bedrijfsbeheer.

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het online studentenplatform. De papieren versie van de cursus en het handboek gaan meteen op de post. Die weet je dus snel te vinden bij jou thuis in de brievenbus. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Vanaf dag één geniet je bovendien een jaar lang van online begeleiding door een echte slager. Hij geeft je praktijkgerichte tips, feedback en extra informatie. Zo sta jij er niet alleen voor. Dat garandeert een vlotte thuisstudie met maximale slaagkans.

Benodigde materialen

Je ontvangt een uitgebreid handboek én speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische map. Jouw persoonlijke docent stelde het cursuspakket op maat samen. Naast theorie bevat de cursus ook oefeningen om de leerstof beter in de vingers te krijgen. Overloop de oefeningen zeker eens met je docent via het interactief studentenplatform. Zo begin je goed voorbereid aan het examen.

Het cursuspakket is volledig. Je hebt geen extra boeken nodig. Je hebt meteen alles in huis voor een vlotte thuisstudie Slager.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen al concrete werkervaring opdoen? Volg dan een stage. Ga bijvoorbeeld langs bij een slager of in de beenhouwerij van een supermarkt, vraag naar een toffe stageplaats en leer alle kneepjes van het vak. Tijdens een stage verzamel je relevante praktijkervaring. Dat staat mooi op je cv. Verder leer je ook nieuwe mensen kennen binnen de sector. Dat is handig voor later, want een stage is zo de ideale springplank naar een droomjob als professioneel Slager.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een leerrijke stageplaats gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Dit document vul je samen met je stagegever in en bezorg je terug aan ons. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Zorg dat je alles hebt afgerond voor het behalen van je diploma. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Slager. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Slager. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

slager, groothandelaar, slagerij, beenhouwer, beenhouwerij, vleeswaren, vestigingsattest, vestigingswet, centrale examencommissie, charcuterie, vlees, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Slager maar 399.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid handboek én een aanvullende cursusmap. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een docent die al in de slagerij staat sinds zijn tienerjaren. Dat is expertise! Verder krijg je ook vrij toegang tot ons online studentenplatform. Zo ben jij perfect geplaatst om op korte tijd als kwaliteitsslager aan de slag te gaan.

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
slager, groothandelaar, slagerij, beenhouwer, beenhouwerij, vleeswaren, vestigingsattest, vestigingswet, centrale examencommissie, charcuterie, vlees, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Slager

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS