Cursus

Leer professioneel 3D-ontwerpen met SketchUp

SketchUp moet zowat het meest gebruikte programma voor het maken van 3D-modellen ter wereld zijn. Met SketchUp maak jij creatieve en realistische ontwerpen van huizen, meubelen en tuinen waarmee je je klant of werkgever overtuigt. De combinatie van jouw inzicht, creativiteit en technische kennis zijn het recept voor succes.

Deze cursus is bijzonder praktijkgericht en laat je kennismaken met alle figuren en features van dit programma. Je leert 3D-plannen en tekeningen maken van huizen, tuinen en volledige interieurs. Je vertaalt het idee van een klant in een professioneel en weldoordacht ontwerp. Nadien werk je met professionele CAD-plannen en breid je SketchUp uit met plugins en scripts. Met het behalen van je diploma ben je klaar om aan de slag te gaan!

sketchup 3d, tekenprogramma, software, ontwerp, CAD plan, architect, interieur, tekentool, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding SketchUp 3D bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding SketchUp 3D vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 396.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma SketchUp 3D. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

396.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 8 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • De verschillende tools van SketchUp kunnen gebruiken
 • Je ideeën vertalen in een creatief ontwerp
 • De werkomgeving en de gereedschappenset hanteren
 • Een SketchUp-model kunnen opbouwen
 • Extra realisme toevoegen aan je ontwerp
 • Fotorealistisch redeneren
 • Werken met professionele CAD-plannen

Wat je zal kunnen:

 • De verschillende tools en tekengereedschappen van SketchUp 3D perfect kunnen gebruiken
 • Professioneel ontwerpen en tekenen in 3D? Jij kan het!
 • Wensen van een klant kunnen omzetten in een overtuigend, creatief 3D-ontwerp

sketchup 3d, tekenprogramma, software, ontwerp, CAD plan, architect, interieur, tekentool, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar vind ik de juiste software?

Je vindt op de website van Sketchup zelf voor zowel mac als windows een Engelstalige versie van Sketchup 2016 die je kan downloaden. Dit is de versie die in de cursus gebruikt wordt. De versie ‘Make’ is de gratis versie en de versie ‘Pro’ is de betalende versie.

Wanneer start de volgende opleiding SketchUp 3D?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen SketchUp 3D inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gema ...kkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding SketchUp 3D waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding SketchUp 3D. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...href="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus SketchUp 3D. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of ... bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen SketchUp 3D?

Tijdens de les maak je gebruik van je eigen laptop. Installeer ook op voorhand het gratis programma Google SketchUp 3D, zodat je tijdens de les meteen aan de slag kan.De gratis versie van Sketchup is voldoende voor de cursus. Deze kan je downloaden via ...www.sketchup.com. Selecteer voor het downloaden ‘personal projects’.

 

Tips: Zorg voor een volle batterij, een eigen lader bij je laptop en eventueel een stekkerdoos.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
SketchUp 3DDin05/12/201706/02/2018Gent18u30 - 21u30
SketchUp 3DDin12/12/201720/02/2018Hasselt18u30 - 21u30
SketchUp 3DWoe10/01/201828/02/2018Antwerpen18u30 - 21u30
SketchUp 3DDin04/09/201823/10/2018Leuven18u00 - 21u00
SketchUp 3DDon27/09/201822/11/2018Brugge18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!