Cursus

OPLEIDING

Situationeel leidinggeven: moeilijke doelgroepen

Wil jij...

 1. als leidinggevende leren omgaan met moeilijke doelgroepen of complexe situaties
 2. competentieniveau´s van mensen glashelder leren inschatten
 3. beter aanvoelen welke leiderschapsstijl op een gegeven moment het meest gepast is
 4. weten hoe je keer op keer het beste uit jouw team haalt
 5. jouw skills als teamleader of manager versterken en verfijnen

Teamleader, een beroep met toekomst!

Succesvol leidinggeven is een kunst. Of je slaagt als manager of leidinggevende hangt sterk af van het samenspel tussen jouw eigen stijl én het competentieniveau van je medewerkers. Net daar knel het schoentje. Hoe geef je leiding aan mensen die eigenlijk onvoldoende opgeleid zijn? Of niet gemotiveerd zijn? Welke leiderschapsstijl pas je toe om toch tot positieve resultaten te komen? Je leert het hier!

Ontdek hoe jij je leiderschapsstijl afstemt op uiteenlopende situaties, op medewerkers met diverse achtergronden of op collega´s met verschillende opleidingsniveau´s. Leer moeilijke doelgroepen aansturen en situationeel bepalen welke aanpak het meest effectief is. Zo versterk en verfijn jij je leadership skills.

Schrijf je nu in en leer flexibel, veranderlijk en aanpassingsgericht leidinggeven in elk soort situatie. Dat is goud waard!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Certificaat

  Groepsles

  1 les

  8 lesuren

  199.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Situationeel leidinggeven: moeilijke doelgroepen

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen21/10/202021/10/202009u00 - 17u00Woe
Bruxelles / Brussel19/11/202019/11/202009u00 - 17u00Don
Hasselt18/01/202118/01/202109u00 - 17u00Maa

PROGRAMMA

doelgroepen, moeilijke doelgroepen, leidinggeven, avondschool, situationeel, leidinggeven, moeilijke doelgroepen, volwassenenonderwijs, centrum voor avondonderwijs, opleidingen, avondschool, avondopleidingen

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis uit deze opleiding komt elke manager of leidinggevende van pas

Vaardigheden en skills

 • Je leidingsstijl perfect afstemmen op de doelgroep waarmee je werkt
 • Instrueren, delegeren of coachen? Jij voelt de nuances aan
 • Jij schat situaties in en kiest meteen de meest gepaste aanpak
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • De kunst van het leidinggeven
 • Jouw leiderschapsstijl
 • Bekwaamheid versus bereidheid
 • Het competentieniveau van medewerker
 • De motivatie van medewerkers
 • Overtuigen
 • Delegeren
 • Coachen
 • Instrueren
 • Moeilijke doelgroepen en complexe situaties
 • Succes is goud waard

doelgroepen, moeilijke doelgroepen, leidinggeven, avondschool, situationeel, leidinggeven, moeilijke doelgroepen, volwassenenonderwijs, centrum voor avondonderwijs, opleidingen, avondschool, avondopleidingen

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Situationeel leidinggeven: moeilijke doelgroepen

Wanneer start de volgende opleiding Situationeel leidinggeven: moeilijke doelgroepen?
Check het overzicht van de geplande opleidingen, locaties en lesuren. We plannen voortdurend nieuwe startdata in. Bekijk dus regelmatig het overzicht om een startdatum te vinden die perfect in jouw planning past. Of meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel voor een overzicht van alle startdata, locaties en lesuren binnen jouw interessegebied. Superhandig!
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Jazeker! Check ons ruime aanbod aan opleidingen rond het thema Management & Bedrijfsvoering en vind een specialisatiecursus die jou verder opleidt tot topmanager!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

De opleiding Situationeel leidinggeven: moeilijke doelgroepen bestaat uit een intensieve lesdag van 8 uur. In de dynamische les ontdek je hoe je ook aan moeilijke doelgroepen effectief en succesvol leiding geeft. In het overzicht met de startdata van de opleiding vind je de lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Bij aanvang van de les krijg je speciaal ontwikkeld cursusmateriaal. Neem je graag notities? Breng dan pen en papier mee naar de les.

Praktijkervaring en stage

Na deze praktijkgerichte les ga je meteen actief aan de slag met je kennis uit de opleiding Situationeel leidinggeven: moeilijke doelgroepen. Een stage is dus niet van toepassing.

Examen en diploma

Na de les krijg je een certificaat om je kennis en nieuwe vaardigheden aan te tonen. Met dit certificaat ga je meteen aan de slag.

doelgroepen, moeilijke doelgroepen, leidinggeven, avondschool, situationeel, leidinggeven, moeilijke doelgroepen, volwassenenonderwijs, centrum voor avondonderwijs, opleidingen, avondschool, avondopleidingen

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor de opleiding Situationeel leidinggeven: moeilijke doelgroepen maar 199.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat, praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent, én het gebruik van de lokalen.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
doelgroepen, moeilijke doelgroepen, leidinggeven, avondschool, situationeel, leidinggeven, moeilijke doelgroepen, volwassenenonderwijs, centrum voor avondonderwijs, opleidingen, avondschool, avondopleidingen
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Situationeel leidinggeven: moeilijke doelgroepen

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS