Cursus

Zou jij graag een professionele Shiatsu Massage kunnen geven? Dan is deze erkende opleiding exact waar jij naar op zoek bent!
Shiatsu is erop gericht om door middel van een drukpuntmassage de energiehuishouding te optimaliseren om lichamelijke en geestelijke klachten te voorkomen of te verzachten. Tijdens de lessen leer je om je duimen, vingers en handpalmen te gebruiken om zachte druk uit te oefenen op bepaalde cruciale punten en meridianen in het lichaam om zo de energiebalans te herstellen. Shiatsu vertoont dus veel gelijkenissen met accupunctuur, al wordt bij deze laatste techniek met naalden gewerkt en niet met de vingers.
De Shiatsu-methode is onder meer heilzaam bij rugpijn en zware hoofdpijn, verlaagde weerstand, spijsverteringsproblemen en concentratiestoornissen. Als Shiatsu Masseur zorg je ervoor dat je de bloedsomloop activeert, de energie weer laat stromen en het lichaam beter laat functioneren. Je laat je cliënten stress- en pijnvrij, gelukkig en volledig zen door het leven gaan!
 

Lessenverloop

De opleiding Shiatsu Massage bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Shiatsu Massage vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 210.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Shiatsu Massage. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

210.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is de oorsprong van de Shiatsu Massage?
 • Wat is de filosofie achter Shiatsu?
 • Meridianen en drukpunten
 • Voorbereiding op de behandeling
 • Massagetechnieken
 • Behandeling rug, schouders, nek en hoofd

Wat je zal kunnen:

 • De Shiatsu-technieken? Jij kan ze op een professionele manier uitvoeren
 • Meridianen en drukpunten zo kunnen manipuleren dat de energie weer vrij kan stromen en de energiebalans hersteld wordt
 • Je cliënten stress- en pijnvrij, gelukkig en volledig zen door het leven kunnen laten gaan

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Moet ik modellen meebrengen?

Tijdens de lessenreeks oefen je op je medestudenten. Zo kan je de behandeling zowel uit het standpunt van de ontvanger als van de massagegever ervaren.

Wanneer start de volgende opleiding Shiatsu Massage?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Shiatsu Massage inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ...gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Shiatsu Massage waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Shiatsu Massage. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ... meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Shiatsu Massage. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd ...- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Shiatsu Massage?

Gelieve de eerste les schrijfgerief mee te brengen.

Voor de lessen breng je 2 grote handdoeken (strandlakens) en sokken mee. Je draagt gemakkelijke kledij, waar je vlot in kan bewegen (geen jeansbroek of rokjes).

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je ...aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Shiatsu MassageWoe28/02/201828/03/2018Hasselt18u30 - 21u30
Shiatsu MassageWoe07/03/201804/04/2018Gent18u30 - 21u30
Shiatsu MassageDon15/03/201812/04/2018Antwerpen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!