Cursus

OPLEIDING

Scriptiecoach

Wil jij...

 1. studenten helpen met hun scriptie, thesis of eindwerk
 2. weten wat er allemaal bij een scriptie komt kijken, van onderzoeksvraag tot bronvermelding
 3. meer klanten aanspreken door jouw aanbod als coach uit te breiden
 4. een centje bijverdienen door in bijberoep als Scriptiecoach te starten
 5. studeren op eigen tempo, met ruimte voor je werk, je gezin en je hobby's

Scriptiecoach, een beroep met toekomst!

Een scriptie of thesis vormt de sluisteen van een leerrijk schooltraject. Hoewel studenten er hun uiterste best voor doen, hebben ze toch vaak nood aan wat professionele ondersteuning. Ben jij gebeten door wetenschappelijk onderzoek? Help jij graag studenten hun eindwerk tot een goed einde te brengen? Dan is deze thuisstudie en het beroep van Scriptiecoach voor jou weggelegd!

Waaruit bestaat een goede onderzoeksvraag? Is het onderzoeksontwerp wetenschappelijk onderbouwd? Na deze cursus ken jij de deskundige vereisten waaraan een scriptie moet voldoen. Jij geeft vakkundige tips en reikt de student handvaten aan. Daar krijg je heel wat waardering en voldoening voor in de plaats. Je verdient er ook nog iets aan. Dat is mooi meegenomen!
 • Studeer thuis op je eigen tempo
 • Persoonlijke begeleiding gegarandeerd
 • Up to date en praktijkgerichte cursus
 • Voordeligste lesgeld van België

  Diploma

  Thuisstudie

  3-6 maanden

  249.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

JE KUNT ELKE DAG STARTEN

Ontdek ook onze
groepscursussen

PROGRAMMA

scriptie, coach, thesis, schrijven, hulp, student, leraar, docent, referenties, bibliografie, wetenschappelijk, bronnen, onderzoek, kwalitatief, kwantitatief

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Kennis uit deze cursus komt van pas om je eigen kind te helpen met zijn/haar scriptie
 • Medewerker van een coachingsbureau of een onderwijsinstelling
 • Zelfstandig scriptiecoach

Vaardigheden en skills

 • Een grondige literatuurstudie uitvoeren
 • Correct kwalitatief en kwantitatief onderzoek uitvoeren om de nodige data te verzamelen
 • Schrijven op een wetenschappelijk correcte manier? Jij weet perfect wat dit inhoudt!
 • De student van A tot Z begeleiden om zo tot een perfect afgewerkte scriptie of thesis te komen
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Je job als Scriptiecoach
 • Enkele kernbegrippen rond onderzoek
 • Het opstellen van een onderzoeksvraag
 • Grasduinen in de literatuur
 • Methodiek
 • Statistiek
 • Het schrijven van een scriptie
 • Bronvermeldingen en correct refereren
 • Presentatietechnieken
 • Time management
 • Starten als zelfstandig Scriptiecoach

scriptie, coach, thesis, schrijven, hulp, student, leraar, docent, referenties, bibliografie, wetenschappelijk, bronnen, onderzoek, kwalitatief, kwantitatief

Onze Docenten

Karen Van Hoye

Hoofddocent

In 2015 rondde docente Karen Van Hoye met succes een doctoraat in de Biomedische Wetenschappen af. Vandaag is Karen aan het werk als personal coach en spinninginstructor waarbij ze dagelijks haar coachingvaardigheden aanspreekt om mensen te motiveren om in beweging te blijven en een gezond en sportief leven te leiden. Daarnaast is ze ook werkzaam als docent Sportkunde en hardloop, en geeft ze obstacle lessen aan studenten. Tot slot staat ze natuurlijk ook altijd klaar voor studenten van het Centrum Voor Afstandsonderwijs om hen al haar kennis bij te brengen om het beste in zichzelf (en hun klanten) naar boven te halen.
 
“Mijn studenten zijn enorm gemotiveerd en leergierig”, vertelt ze. “Ze hebben bewust gekozen voor de opleiding, en dat maakt het fijn om hen te begeleiden.” Zowel haar sportieve als haar universitaire achtergrond kwamen goed van pas tijdens het schrijven van de Personal Coach, Scriptiecoach en Statistiek cursussen. Laat jij je binnenkort ook coachen door Karen?

Studeren waar en wanneer je wilt.

Online begeleiding van een professional.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Goed om te weten over deze cursus Scriptiecoach

Wanneer kan ik starten met een thuisstudie?
Je start met een thuisstudie wanneer je zelf wilt. Je kan na je inschrijving dezelfde dag al online starten met de cursus Scriptiecoach. De gedrukte cursusmap gaat onmiddelijk op de post en deze ontvang je snel thuis. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je waar en wanneer je wil. Je krijgt een jaar lang begeleiding van een docent via een online platform, dus je staat er niet alleen voor!
Waarom kiezen voor een thuisstudie?
Het grote voordeel van een thuisstudie is de flexibiliteit. Je studeert waar en wanneer je wilt. Je kiest zelf hoe lang je over de opleiding doet (je kan bij ons op school examen afleggen tot 5 jaar na start van de opleiding) en combineert je studie dus makkelijk met een job en/of gezin!
Wat is de leeftijd van de cursisten?
Wij hebben een heel uiteenlopend publiek, ook wat leeftijd betreft. Er zijn cursisten die recht van de schoolbanken komen en alsnog een andere richting uitwillen of hun kennis willen uitbreiden, jonge mensen die na een carrière van een aantal jaren een switch willen maken of zelfstandige worden, en veertigers of vijftigers die naar het einde van hun loopbaan nog graag iets anders willen gaan doen. Daarnaast hebben we ook enkele cursussen die puur hobbygericht zijn. Minderjarigen kunnen ook deelnemen, mits toestemming van de ouders.
Hoe schrijf ik in voor een opleiding?
Dat kan op één van onze secretariaten of gewoon online door het inschrijvingsformulier in te vullen en een betaling uit te voeren.
Wanneer is mijn inschrijving definitief?
Je inschrijving is definitief als je je hebt aangemeld en wij een betaling ontvangen hebben. Je krijgt van ons dan een bevestigingsmail met alle praktische info zoals de log-in voor het studentenplatform.
Wat als ik tijdens het studeren van mijn thuiscursus een vraag heb over de leerstof?
Je krijgt een jaar lang begeleiding van een ervaren docent, dit is inbegrepen in het cursusgeld. Via een studentenplatform kan je vragen stellen aan je docent, maak je oefeningen en dien je taken in. Deze begeleiding kan indien je dit wil nog verlengd worden.
Wat krijg ik thuisgestuurd?

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een professioneel coach met heel wat expertise, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en praktijkgerichte oefeningen tot een evenwichtig cursuspakket. Overloop de oefeningen in de cursus zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie {$course.CourseName} een succes te maken.

Wat verandert er in september 2018 als ik zelfstandige wil worden?
Vanaf september 2018 moet je geen examen meer afleggen bij de Centrale Examencommissie in Brussel om een officieel attest Bedrijfsbeheer te behalen. Dit is dus een groot voordeel; je kan het diploma gewoon aan onze school behalen. Kennis van bedrijfsbeheer geeft je een grote voorsprong op je concurrenten in de uitbouw van je bedrijf of zelfstandige activiteit. Naar klanten toe is dit een écht kwaliteitsbewijs.
Waar en wanneer leg ik examen af?
Na het instuderen van je cursus leg je het examen Scriptiecoach af op één van onze examenlocaties. Heb je minstens 60% behaald, dan ben je geslaagd en ontvang je per post het diploma Scriptiecoach. Hiermee kan je dan meteen solliciteren voor je droombaan als {course.professionName}. Wil je als zelfstandige je eigen zaak starten, dan heb je ook het attest Bedrijfsbeheer nodig. Je volgt hiervoor onze opleiding en legt het examen af bij de Centrale Examencommissie (vanaf september 2018 kan je dit ook gewoon bij onze school afleggen).

PRAKTISCHE INFO

Studieverloop

Je kan direct aan de slag na je inschrijving! De digitale cursus staat binnen 1 minuut op jouw profielpagina en op het studentenplatform. De papieren versie gaat direct op de post. Die vind je dus snel bij jou thuis in de brievenbus. Via het online studentenplatform geniet je een jaar lang van begeleiding door je persoonlijke docent, een ervaren coachingsspecialist. Zo sta je er niet alleen voor. Dankzij de flexibiliteit van een thuisstudie studeer je bovendien waar en wanneer je maar wil. Pas als je er helemaal klaar voor bent, leg je examen af op één van onze examenlocaties. Geslaagd? Gefeliciteerd, je ontvangt het diploma Scriptiecoach!

Benodigde materialen

Je ontvangt speciaal ontwikkeld cursusmateriaal in een praktische opbergmap. Jouw persoonlijke docent, een professioneel coach met heel wat expertise, stelde de cursus op maat samen. De docent combineerde theorie en praktijkgerichte oefeningen tot een evenwichtig cursuspakket. Overloop de oefeningen in de cursus zeker eens samen met je docent via het online studentenplatform. Zo krijg je een goed beeld van het examen.

De cursus is volledig. Je hoeft zelf geen extra boeken aan te schaffen. Je hebt dus meteen alles in huis om van je thuisstudie Scriptiecoach een succes te maken.

Praktijkervaring en stage

Wil je jouw kennis uit de opleiding Scriptiecoach in de praktijk omzetten? Volg dan een stage bij een coachingsbureau of een organisatie die studenten begeleidt. Tijdens een stage sprokkel je relevante werkervaring en bouw je een netwerk van contacten uit. Na je stage spreek je die contacten aan om snel werk te vinden als Scriptiecoach.

Je mag de periode, plek en duur van de stage zelf kiezen. Heb je een boeiende stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stageovereenkomst aan. Samen met je stagegever leg je in deze overeenkomst een paar praktische afspraken vast. Je kan daarna direct aan de slag, met een maximum van 300 stage-uren. Je rondt de stage af voor je examen aflegt. Zo ben je na een geslaagd examen meteen vertrokken voor een droomcarrière als Scriptiecoach.

Examen en diploma

Heb je de leerstof onder de knie? Dan leg je examen af op één van onze examenlocaties. Je kiest zelf je examenmoment. Scoor je minstens 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Scriptiecoach. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Scriptiecoach. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de thuisstudie Start je eigen zaak te volgen. Die cursus stoomt jou klaar voor je nieuwe avontuur.

scriptie, coach, thesis, schrijven, hulp, student, leraar, docent, referenties, bibliografie, wetenschappelijk, bronnen, onderzoek, kwalitatief, kwantitatief

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Afstandsonderwijs

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs is de belangrijkste opleidingsverstrekker van opleidingen in afstandsonderwijs in Vlaanderen. Door de jarenlange ervaring heeft de school een groot en gebalanceerd opleidingsaanbod uitgebouwd met relevante opleidingen voor de arbeidsmarkt. Je geniet van voordelig inschrijvingsgeld omdat je gebruik kan maken van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Kiezen voor het Centrum Voor Afstandsonderwijs is kiezen voor flexibel studeren waarbij je toch persoonlijk begeleid wordt door gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor je opleiding Scriptiecoach slechts 249.00 euro. Hiervoor krijg je allereerst een uitgebreid en gedetailleerd cursusboek met theorie, voorbeelden, oefeningen en samenvattingen. Daarnaast geniet je een jaar lang van professionele online begeleiding door een gemotiveerd coachingsexpert. Ten slotte krijg je vrij toegang tot ons online studentenplatform én de mogelijkheid om binnen een ruime termijn van vijf jaar gratis examen af te leggen. Dat kan op één van onze verschillende examenlocaties. Alles voor een geslaagde thuisstudie Scriptiecoach!

Kortingen, subsidies en voordelen

Het Centrum Voor Afstandsonderwijs, onderdeel van de Ondernemersschool bv, is één van de grootste opleidingsverstrekkers voor volwassenen van de Benelux. Ze organiseert professionele opleidingen voor cursisten uit de hele wereld via het systeem van afstandsonderwijs. Wie bij ons les heeft gevolgd kan zich aansluiten bij de Wellnessfederatie vzw; deze erkende beroepsvereniging zetelt in de Hoge Raad voor de Zelfstandigen en de KMO. De onderwijsinstelling is ingeschreven in het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Dit betekent dat de onderwijsinstelling voldoet aan de Kwaliteitscode voor Opleidingsinstellingen voor Kort Beroepsonderwijs. Bovendien voldoet het Centrum Voor Afstandsonderwijs aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 én is ze geregistreerd dienstverlener van de Vlaamse overheid in het kader van opleidingscheques en de kmo-portefeuille. Tot slot kan iedereen die les heeft gevolgd aan onze onderwijsinstelling vrijstellingen bekomen of vervolgopleidingen volgen bij het Centrum Voor Beroepskwalificatie vzw en het Centrum Voor Avondonderwijs vzw. Lees hier meer over de erkenningen en registraties.
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Scriptiecoach

InschrijvenContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS