Cursus

Kan jij tijdens de film of op televisie ontzettend genieten van een boeiende dialoog of een onverwachte plotwending? Zit je zelf boordevol ideeën voor een spannend verhaal of een romantische scéne? Dankzij de opleiding Scenario Schrijven krijg jij de kans om jouw schrijftalent te tonen! 

Tijdens deze opleiding leer je in de eerste plaats hoe jij een interessante verhaallijn opzet. Je zorgt voor een goede structuur en aan de hand van verschillende verteltechnieken vertel jij jouw verhaal op de meest indringende manier. Je verpakt jouw creatieve ideeën in een cluster van pakkende scènes. Daarna kom je ook te weten hoe je geloofwaardige personages uitwerkt met hun eigen verhaal en unieke karaktertrekken. Je schrijft niet enkel voor films, maar ook theatervoorstellingen, televisieseries en documentaires behoren tot de mogelijkheden!

Mogelijkheden genoeg dus om je onder te dompelen in de wereld van Scenario's schrijven! Waar wacht jij nog op?

Lessenverloop

De opleiding Scenario Schrijven bestaat uit 6 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Scenario Schrijven vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 340.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Scenario Schrijven. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

340.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 6 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Een verhaal begint met een...idee!
 • De 4 W's
 • De regel van 3
 • Verteltechnieken
 • Dramatische situaties
 • Van concept tot scenische synopsis
 • Een filmscenario
 • Voor professionele scenaristen in Vlaanderen en Nederland
 • Het ‘warme’ theater
 • Met een toneelscript naar het theater
 • Audio Drama
 • Stripverhaal / Fotoroman
 • Role Playing Games (RPG)
 • Schrijf je eigen moordspel
 • City Games/GPS-spelen
 • Alternate Reality Games (ARG)
 • Starten als zelfstandig Scenarist

Wat je zal kunnen:

 • Interessante verhaallijnen zo uit je mouw kunnen schudden en zorgen voor een goede structuur
 • Een verhaal uitwerken vol pakkende scènes en geloofwaardige personages
 • Films, theatervoorstellingen, televisieseries of documentaires? Jij schrijft telkens het gepaste scenario

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Scenario schrijven. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in ho ...ofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Scenario schrijven?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusboek. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met ...de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Scenario Schrijven?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Scenario Schrijven inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemak ...kelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Scenario Schrijven waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Scenario Schrijven. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk ... en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Scenario SchrijvenMaa13/11/201718/12/2017Antwerpen18u30 - 21u30
Scenario SchrijvenMaa04/12/201722/01/2018Hasselt18u30 - 21u30
Scenario SchrijvenZat24/03/201828/04/2018Antwerpen10u00 - 13u00
Scenario SchrijvenZon13/05/201817/06/2018Gent14u00 - 17u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!