Cursus

OPLEIDING

Salonmanagement

Wil jij...

 1. je eigen kapsalon beginnen
 2. meer weten over het reilen en zeilen in een kapperszaak
 3. een vliegende start nemen als kapper
 4. beter leren omgaan met klanten
 5. ook de administratieve kant van de zaak op jou nemen

Kapper, een beroep met toekomst!

Je bent pas klaar voor een carrière als kapper als ook jouw organisatorische skills op punt staan en als je weet hoe je met klanten omgaat. Tijdens deze online lessenreeks kom je alles te weten over de praktische kant van de zaak. Je volgt deze studie volledig online met dezelfde voordelen als een groepsles.

Hoe beheer je je agenda en plan je vlot afspraken in? Welke officiële documenten moet je in orde brengen? Welke prijzen kan ik hanteren? En hoe zit het met leveranciers? Onze docenten - stuk voor stuk zelfstandige kappers met jarenlange ervaring - geven je online een antwoord op al jouw vragen! Geniet van deze flexibiliteit en schrijf je online in!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Attest

  Groepsles

  3 lessen

  3 lesuren

  104.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven
Ontdek ook onze
thuiscursussen

PROGRAMMA

salonmanagement

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Zelfstandig kapper
 • Medewerker in een kapsalon met kennis van administratie

Vaardigheden en skills

 • Je kan vlot omgaan met klanten en bezorgt hen telkens weer een aangename ervaring in de kappersstoel.
 • Je weet exact wat je moet doen om je eigen zaak op te richten.
 • Je weet welke administratieve taken je het hele jaar door moet uitvoeren.
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Eigen salon of franchise?
 • Agenda beheren en afspraken inplannen
 • Omgaan met klanten: de perfecte kappersbeurt van A tot Z
 • Inschrijven in de KBO
 • Administratie: boekhouding, verzekeringen en belastingen
 • Personeel aannemen of niet?
 • Leveranciers kiezen
 • Tarief bepalen
 • Time management
 • Het ideale pand voor je kapsalon
 • Je eerste klanten binnenhalen

salonmanagement

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Salonmanagement

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Wie als zelfstandige wil starten, bereidt zich maar beter goed voor op dit grote avontuur. Dat doe je met deze cursus! Er zijn immers zoveel zaken waaraan je moet denken. Bovendien zet je hier ook je people skills verder op punt, zodat jouw klanten zéker zullen terugkomen.
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Nee, je hebt geen voorkennis nodig. Jouw docent legt je van bij het begin alles stap voor stap uit.
Kan ik nog meer te weten komen over het starten van een eigen zaak?
Jazeker! Kom gerust ook eens langs op onze gratis eendaagse opleiding Starterslab óf schrijf je in voor de cursus Bedrijfsbeheer. Daar vertellen ervaren zelfstandigen je wat het is om je eigen baas te zijn.
Wat heb ik nodig om deel te nemen aan de virtual classes?
Je hebt een computer nodig met internetverbinding. Wij zorgen ervoor dat je je kan inloggen op onze beveiligde omgeving waar je in alle comfort en privacy kan deelnemen aan de lessen.
Kan ik met eender welke computer de lessen volgen?
Ja, het type computer maakt helemaal niet uit! Zowel een Windows als een Mac besturingssysteem zijn goed. Bovendien kan je je zelfs aanmelden voor de virtual classes vanop je tablet of smartphone!
Is mijn privacy beschermd?
Absoluut. We hebben speciaal een uiterst beveiligde omgeving gebouwd waarin jij in alle vertrouwen je opleiding kan volgen. Bovendien maak je zelf de keuze of je al dan niet gebruik maakt van je webcam. Zo bepaal je helemaal zelf hoe je deelneemt aan de lessen.
Ontvang ik een cursusboek?
Ja. Je kan je digitale cursus zelfs al onmiddellijk na inschrijving raadplegen via je eCampus. Zo kan je de leerstof al rustig doornemen voor de start van je opleiding.
Ik heb een technisch probleem met mijn computer of het internet. Wat nu?
Heb je een les gemist omwille van een technisch probleem? Laat het ons even weten en we zoeken een geschikt alternatief voor je om de les in te halen op een ander moment in een andere lessenreeks.
Kan ik een stage volgen?
Een stage is niet verplicht, maar zeker aan te raden. Bepaal zelf de plek, duur en periode van je stage. Heb je een boeiende stageplek gevonden? Vraag dan bij je opleidingsconsulent een stagecontract aan. In dat geval neem je niet deel aan het examen op het einde van je lessenreeks, maar leg je een nieuwe datum vast nadat je je stage hebt afgerond.
Hoe leg ik examen af en hoe ziet het eruit?
Het formaat waarin het examen afgenomen wordt hangt af van je opleiding. In de eerste les zal de docent hier uitgebreid op ingaan.

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding Salonmanagement bedraagt slechts 104.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een ervaren marketeer die je alle kneepjes van het vak leert en het gebruik van onze leslokalen.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Je hebt een pc, laptop of mac en een internetverbinding nodig. Je hebt toegang tot het online leslokaal via jouw persoonlijke eCampus. Je krijgt het handboek digitaal in pdf formaat.

Praktijkervaring en stage

Examen en diploma

Tijdens de laatste les leg je een online examen af. Daarvoor hoef je dus geen extra tijd vrij te maken. Scoor je meer dan 60%? Proficiat, je bent geslaagd! Je ontvangt per post het diploma Salonmanagement. Hiermee ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Kapper. Wil je nog meer weten over het oprichten van je eigen zaak? Bekijk dan zeker onze opleiding Bedrijfsbeheer. Die cursus bereidt je tot in de details voor op je nieuwe avontuur.

salonmanagement

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Je betaalt voor deze opleiding Salonmanagement 104.00 euro. Hiervoor krijg je cursusmateriaal op maat en praktijkgerichte begeleiding van een professioneel topdocent.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
salonmanagement
Inschrijven
Moshin F.
Antwerpen

Docent voor het ingeschreven vak is effectief bezig met de studenten. Ook legt de docent goed de nadruk op wat in de praktijk meer van toepassing is.

Abiha V.
Ravels

Ik werd steeds vriendelijk onthaald. Indien ik informatie nodig had, werd deze mij meteen duidelijk uitgelegd.

Maartje P.
Brugge

Al zeer nuttig geweest om professioneel door te kunnen groeien.

Evi D.
Gent

Goede, correcte en snelle service bij vragen!

Laatste weetjes over Salonmanagement

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS