Cursus

Een doordachte marketingstrategie vormt steeds vaker de basis van professioneel succes en dankzij SEO of zoekmachineoptimalisatie zorg je ervoor dat jouw site online in de spotlight komt te staan. Zo weten jouw klanten je (bijvoorbeeld in de Google Search Results) gemakkelijk te vinden en breid je je klantenbestand snel verder uit!

Tijdens deze opleiding leer je in de eerste plaats de basisprocedure kennen om de waarde van een zoekwoord te bepalen. Van daaruit bouw je vervolgens een effectieve zoekwoordenlijst op. Verder leer je ook efficiënt te schrijven voor het web, zodat je via Content Marketing meer prospecten naar je website kan gidsen. Je krijgt tijdens de lessen ook onder de knie hoe je een RSS feed kan uitbouwen, en maakt uitgebreid kennis met WordPress.

Linkbuilding, backlinks, trustrank, redirect en permalinks: het zijn maar enkele begrippen die jij zal beheersen na de lessen. Van social media tot Google Analytics en verder naar Mobile SEO: deze cursus biedt jou een totaalpakket aan dat jouw skills als marketeer flink zal aanscherpen!

Lessenverloop

De opleiding SEO - Content Marketing bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding SEO - Content Marketing vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 299.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen of oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma SEO - Content Marketing. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

299.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is SEO
 • Schrijven voor het web
 • Content Marketing
 • Optimalisatietechnieken
 • Social Media
 • Google Analytics
 • Betere verkoop van je producten of diensten via jouw website
 • Een inkomen verdienen met je website

Wat je zal kunnen:

 • Voor een website een volledige SEO strategie kunnen ontwikkelen van A tot Z
 • Eigenhandig elke website kunnen upgraden naar een SEO strategie en deze kunnen implementeren op verschillende niveaus
 • Aan de hand van social media je strategie kracht kunnen bijzetten
 

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus SEO (content marketing). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige ...in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen SEO (content marketing)?

Voor deze cursus dien je volgend materiaal mee te nemen naar elke les: 
- laptop met een geladen batterij
- bijhorende lader
- eventueel een extra stekkerdoos
- pen en papier
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoo ...nlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding SEO - Content Marketing?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen SEO - Content Marketing inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het ... jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding SEO - Content Marketing waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding SEO - Content Marketing. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakk ...elijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
SEO - Content MarketingWoe11/10/201715/11/2017Gent18u30 - 21u30
SEO - Content MarketingDon26/10/201723/11/2017Antwerpen18u30 - 21u30
SEO - Content MarketingDin05/12/201716/01/2018Hasselt18u30 - 21u30
SEO - Content MarketingMaa12/02/201812/03/2018Gent18u30 - 21u30
SEO - Content MarketingDon01/03/201829/03/2018Brugge18u30 - 21u30
SEO - Content MarketingWoe07/03/201804/04/2018Antwerpen18u30 - 21u30
SEO - Content MarketingMaa07/05/201811/06/2018Aalst18u30 - 21u30
SEO - Content MarketingMaa07/05/201811/06/2018Leuven18u30 - 21u30
SEO - Content MarketingDin15/05/201812/06/2018Mechelen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!