Cursus

Zoekmachinemarketing of Search Engine Advertising (SEA) moet in onze gedigitaliseerde samenleving zeker onderdeel uitmaken van je mediaplan. Dit zowel voor grotere ondernemingen, KMO’s als kleinere zelfstandigen.
 
Daarom leer je in deze praktijkgerichte opleiding op korte termijn Google Adwords kennen én efficiënt inzetten. Je maakt eerst uitgebreid kennis met de campagnestructuur (Search, Display, Video, App, Shopping) en leert een doeltreffende zoekwoordenstrategie (Keywords) met een zo laag mogelijke CPC (Cost per click) en zo hoog mogelijke CTR (Click-Through Rate) uitwerken. Vervolgens legt je docent je uit hoe je succesvolle advertenties (Ads) en advertentie-extensies (Ad Extensions) kan maken. Je leert uiteraard ook de correcte technieken om je budget en biedingen te bepalen, zodat je voor belangrijke keywords de beste en meest prominente plaatsen in de Google Zoekresultaten kan innemen en je concurrenten op die manier ver achter je laat. (“Where’s the best place to hide a dead body? Page 2 of Google’s Search Results!”).
 
Heb je dit allemaal onder de knie? Dan mag je er zeker van zijn dat je de juiste prospecten of klanten naar je site krijgt en dat je ROI (Return On Investment) zo optimaal mogelijk is! Of het nu een directe aankoop, aanvraag voor informatie of ingevuld inschrijvingsformulier is: met een correcte Adwords-strategie zorg jij ervoor dat de conversies massaal zullen binnenstromen!

Lessenverloop

De opleiding Google Adwords - SEA bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Google Adwords - SEA vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 420.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het examen bestaat uit het online examen van Google. Meer info vind je via https://support.google.com/partners/answer/3153810?hl=nl.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Google Adwords - SEA. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Tijdens deze cursus dien je enkele zaken mee te brengen. Kijk voor meer info bij de veelgestelde vragen op deze pagina.

Praktische info

420.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 8 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Starten met Google Adwords
 • De verschillende instellingen en tabbladen
 • Het bepalen van de structuur van uw account
 • De verschillende campagnemogelijkheden
 • Search, Display, App, Video, Shopping
 • De werking van het ‘veilingsysteem’
 • Het selecteren van de juiste zoekwoorden
 • Tips voor het schrijven van een advertentietekst
 • Het bepalen van de CPC
 • Het instellen en meten van conversies
 • Remarketing
 • De koppeling met Google Analytics

Wat je zal kunnen:

 • De perfecte campagnestructuur op poten zetten
 • Impactvolle advertentieteksten schrijven met het gewenste effect op jouw klanten/prospecten 
 • Een doeltreffende zoekwoordenstrategie bepalen en perfect leren werken met het welgekende veilingsysteem

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Ken ik na het volgen van deze opleiding voldoende om het officiële certificaat van Google te behalen?

Ja, na het instuderen van onze cursus ben je voldoende op de hoogte om te slagen voor het examen van Google om het officiële certificaat te krijgen.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Google Adwords expert. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in ... hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Google Adwords expert?

Voor deze cursus dien je volgend materiaal mee te nemen naar elke les: 
- laptop met een geladen batterij
- bijhorende lader
- eventueel een extra stekkerdoos
- pen en papier

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlij ...k studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Google Adwords - SEA?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Google Adwords - SEA inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het je ...zelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Google Adwords - SEA waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Google Adwords - SEA. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkeli ...jk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Google Adwords - SEAWoe22/11/201724/01/2018Gent18u30 - 21u30
Google Adwords - SEADon30/11/201701/02/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Google Adwords - SEADin23/01/201820/03/2018Hasselt18u30 - 21u30
Google Adwords - SEAMaa19/03/201807/05/2018Gent18u30 - 21u30
Google Adwords - SEAWoe18/04/201806/06/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Google Adwords - SEADon19/04/201814/06/2018Brugge18u30 - 21u30
Google Adwords - SEAMaa03/09/201822/10/2018Aalst18u30 - 21u30
Google Adwords - SEAMaa03/09/201822/10/2018Leuven18u30 - 21u30
Google Adwords - SEADin04/09/201823/10/2018Mechelen18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!