Cursus

De mens is van nature een relationeel wezen. Toch is het niet evident om vandaag de dag duurzame relaties met familie, collega's en partners op te bouwen. Instabiele en intense persoonlijke relaties zijn immers eigen aan deze tijd
Als mensen hulp kunnen gebruiken bij het verwerven van inzicht in de relatie met zichzelf en de relatie met het sociale netwerk, kunnen ze aankloppen bij een relatietherapeut. Deze  is gespecialiseerd in het begeleiden van interacties tussen individuen en kan tools aanbieden om de gewenste veranderingen in relaties duurzaam te maken.
Schrijf je nu in voor deze opleiding en help anderen stabiele familierelaties, werkrelaties en partnerrelaties op te bouwen, te optimaliseren én te behouden!

Lessenverloop

De opleiding Relatietherapeut bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Relatietherapeut vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 360.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Relatietherapeut. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

360.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Verschillende doelgroepen & methodes
 • Cliënten helpen met relatieproblemen
 • Gesprekstechnieken en luisteren naar je cliënten
 • Je cliënten op de correcte manier begeleiden
 • Seksuele counseling/therapie
 • Relatiecounseling/therapie
 • Een professioneel Intakegesprek voeren
 • Vervolgsessies en afsluiting van de counseling
 • Emotion Focused Therapy (EFT)
 • Zelfbeeld en authenticiteit in intieme relaties
 • Veiligheid en verbinding in relaties en gezinnen
 • Gezinsstructuren
 • Oplossingsgericht werken in relaties en gezinnen
 • Emotieregulatie binnen relaties en gezinnen
 • Gezinscyclus: verschuivende uitdagingen
 • Psychische problemen in relaties en gezinnen
 • Je toekomstmogelijkheden als Relatietherapeut
 • Het vinden van je eerste cliënten

Wat je zal kunnen:

 • Relaties en relatieproblemen? Jij hebt de nodige achtergrondkennis om mensen hierbij te helpen
 • Kennis hebben van verschillende technieken en methodes om mensen op de gepaste manier te begeleiden

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Relatietherapeut. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoof ...d- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Relatietherapeut?

Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent ...iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Relatietherapeut?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Relatietherapeut inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf ... gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Relatietherapeut waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Relatietherapeut. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk e ...n meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
RelatietherapeutWoe10/01/201814/03/2018Gent18u30 - 21u30
RelatietherapeutDon26/04/201805/07/2018Antwerpen18u30 - 21u30
RelatietherapeutDin08/05/201810/07/2018Hasselt09u00 - 12u00

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!