Cursus

Wie een reis wil boeken, is graag goed geïnformeerd over de bestemming, het vervoer en de kostprijs. Daar zorg jij voor! Je geeft de klant een duidelijk overzicht van alle opties die binnen zijn budget passen en een uitgebreid, eerlijk advies. Ook na het boeken van een reis kan hij op een degelijke service rekenen.

Heb jij het in je om gericht te zoeken naar die topbestemming? Om eventueel alternatieve suggesties aan te brengen die minstens even aantrekkelijk zijn voor je klant en om de organisatie van de gehele of een gedeelte van de reis op je te nemen?

Dan ben jij klaar om te starten met de cursus Reisagent! Schrijf je in en ontwikkel je talent!

reisagent, reisbureau, toeristische sector, reisadvies, reiswereld, zakentoerisme, reisinformatie, reisagentschap, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Reisagent bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Reisagent vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 509.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch eindexamen bestaat uit een aantal open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Reisagent. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

509.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Soorten reizen en bestemmingen
 • Organisatie en structuur van de reisindustrie
 • Methodes om een meerwaarde aan je klanten te bieden
 • Prijsberekeningen
 • Het organiseren van een gepaste rondreis en incentives
 • De structuur van de hotelwereld
 • Reisverzekeringen

Wat je zal kunnen:

 • Je klanten gericht kunnen adviseren en suggesties maken aangaande de reis. Jij zorgt voor hun droomreis!
 • De volledige organisatie van de reis kunnen uitvoeren van A tot Z, rekening houdend met het budget van de klant
 • Alle onvoorziene situaties met een koel hoofd tackelen 

reisagent, reisbureau, toeristische sector, reisadvies, reiswereld, zakentoerisme, reisinformatie, reisagentschap, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Reisagent. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige in hoofd- of b ...ijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Reisagent?

Tijdens de eerste les krijg je het cursusmateriaal. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje ... met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Reisagent?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Reisagent inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakkelijk en ... meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Reisagent waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Reisagent. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...ef="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Follow-up cursussen

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!