Cursus

Heb je een passie voor orde en een talent voor organisatie? Dankzij de opleiding Professional Organizer zorg jij ervoor dat jouw klanten de hulp en structuur krijgen die ze verdienen.

Als opruimcoach schep je orde in de chaos. Je helpt jouw klanten met het opruimen, klasseren en organiseren van hun persoonlijke of werkomgeving. In de cursus Professional Organizer starten we met de impact en oorzaken van wanorde, waarna we leren hoe we zulke situatie kunnen vermijden of omkeren. Wat bewaar je en wat niet? Hoe leg je een opruimdossier aan? Hoe creëer je efficiënte opruimgewoontes? Jij leert jouw klanten binnenkort ordenen als geen ander – zowel op administratief als op huishoudkundig vlak.

In de opleiding voorzien we ruimte voor coaching en communicatie. Als Professional Organizer kom je veel in contact met je klanten. Leer hoe je omgaat met opruimsmoezen en hoe je mensen aanstuurt tot gedragsverandering. Na afloop van de opleiding ben je een volwaardig Professional Organizer en kan je verdere stappen nemen om je eigen coachpraktijk op te zetten. Droom je van een job als zelfstandig Opruimcoach? Dan is deze cursus voor jou weggelegd!

Lessenverloop

De opleiding Professional Organizer bestaat uit 8 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Professional Organizer vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 378.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen kan bestaan uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen kan bestaan uit tussentijdse opdrachten en/of een eindopdracht.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Professional Organizer. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

378.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 8 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Wat is een professional Organizer?
 • Hoe verloopt een organizing-traject?
 • Valkuilen van een traject
 • Opruimen en organiseren van spullen
 • Opruimen en organiseren van papier
 • Organiseren van tijd
 • Professional Organizer als zelfstandig ondernemer

Wat je zal kunnen:

 • Organiseer- en opruimmethoden? Jij begrijpt ze én kan ze toepassen
 • Gericht en duurzaam coachen op professioneel en privévlak
 • Zowel spullen, papieren als tijd efficiënt kunnen organiseren
 • Orde in de chaos scheppen door je cliënten efficiënte opruimgewoontes aan te leren én deze op te laten volgen

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Professional organizer. Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als zelfstandige i ...n hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Professional organizer?

Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent ...iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Professional Organizer?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Professional Organizer inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf g ...emakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Professional Organizer waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Professional Organizer. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakke ...lijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
Professional OrganizerZat14/10/201702/12/2017Antwerpen14u00 - 17u00
Professional OrganizerMaa20/11/201722/01/2018Brugge18u30 - 21u30
Professional OrganizerZon14/01/201804/03/2018Hasselt14u00 - 17u00
Professional OrganizerDon25/01/201815/03/2018Antwerpen18u30 - 21u30
Professional OrganizerDon01/02/201829/03/2018Leuven18u30 - 21u30
Professional OrganizerDon08/03/201817/05/2018Hasselt18u30 - 21u30
Professional OrganizerDin20/03/201829/05/2018Gent18u30 - 21u30
Professional OrganizerZat24/03/201812/05/2018Antwerpen10u00 - 13u00
Professional OrganizerMaa16/04/201811/06/2018Brugge18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!