Cursus

Behaalde je reeds je diploma Praktische Psychologie of heb je al kennis/ervaring? Wil je je verworven vaardigheden verder ontwikkelen en nog meer kennis en technieken aanleren om anderen beter te begrijpen en ondersteunen? Wil je meer inzicht krijgen in de persoonlijkheid en emoties van de mens? Dan is deze opleiding perfect voor jou!

Tijdens deze vervolgcursus worden je reeds verworven gesprekstechnieken verder ontwikkeld en aangevuld met conflicthantering. Bovendien krijg je meer inzicht in de lichamelijke, geestelijke en sociale ontwikkeling van de mens. Verder leer je je kennis van de psychologische ontwikkeling en de klinische psychologie praktisch en professioneel toe te passen. Ook worden assertiviteit en stress uitgebreid besproken, waardoor je rond deze hot topics onmiddellijk aan de slag kan gaan.

Daarnaast ontwikkel je ook technieken om een positief zelfbeeld op te bouwen of de assertiviteit te verhogen. Je steunt daarbij op een goed onderbouwde basis van neuropsychologie. Doel hiervan is een innerlijke vrede in de persoonlijkheid te creëren en energie op te wekken. Je docent leert je hoe je mensen kan motiveren en hun faalangst laat overwinnen!

praktische psychologie, psycholoog, geestelijke ontwikkeling, beweegreden, geprekstechnieken, gesprekstherapeut, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Praktische Psychologie (Gevorderden) bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Praktische Psychologie (Gevorderden) vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 275.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Het theoretisch examen bestaat uit open vragen, meerkeuzevragen en oefeningen over de leerstof.

Het praktijkexamen bestaat uit een eindopdracht.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Praktische Psychologie (Gevorderden). Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor deze opleiding dien je geen extra materiaal aan te kopen om te gebruiken tijdens de lessen. Je moet enkel schrijfgerief en een cursusblok meenemen.

Praktische info

275.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 5 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Waarnemingen
 • Communicatie
 • Opbouw van een relatie en gesprekstechnieken
 • Motivatie
 • Werkmethodieken
 • Gezondheidspsychologie
 • Ontwikkeling
 • Persoonlijkheid
 • Emoties
 • Geestelijke gezondheid
 • Conflicthantering
 • Assertiviteit

Wat je zal kunnen:

 • Cliënten correct kunnen aanleren hoe ze assertiever kunnen worden of met stress moeten omgaan
 • Door middel van professionele technieken je cliënten leren omgaan met faalangst en een negatief zelfbeeld
 • Specifieke methodes onder de knie hebben om uiteenlopende conflicten te kunnen oplossen

praktische psychologie, psycholoog, geestelijke ontwikkeling, beweegreden, geprekstechnieken, gesprekstherapeut, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik met deze opleiding starten zonder voorkennis?

Er wordt verondersteld dat je de basiskennis al onder de knie hebt.

Ben ik na het slagen voor deze opleiding een erkend psycholoog?

De titel ‘psycholoog’ is beschermd. Enkel mensen met een master in de psychologie mogen zichzelf psycholoog noemen. Je mag jezelf wel ‘psychologisch consulent’ noemen.

Waar en wanneer leg ik examen af?

De laatste les leg je een examen af van jouw cursus Praktische psychologie (gevorderden). Wanneer je geslaagd bent voor het examen, krijg je nadien het erkend diploma via de post thuis gestuurd. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als werknemer. Wanneer je als ...zelfstandige in hoofd- of bijberoep wil starten, moet je ook beschikken over het attest Bedrijfsbeheer.

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Praktische psychologie (gevorderden)?

Bij de start van de cursus ontvang je het cursusboek. We vragen je om schrijfgerief en een notitieboekje mee te brengen naar de lessen. 

Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je ... hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wanneer start de volgende opleiding Praktische Psychologie (Gevorderden)?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Praktische Psychologie (Gevorderden) inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadple ...gen. Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Praktische Psychologie (Gevorderden) waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Praktische Psychologie (Gevorderden). Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het ...jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!