Cursus

OPLEIDING

Photoshop voor Fotografie

Wil jij...

 1. professioneel leren werken met Photoshop
 2. alle tools en mogelijkheden van dit bewerkingsprogramma ontdekken
 3. saaie of mislukte foto´s omtoveren in geslaagde en indrukwekkende kunstwerkjes
 4. klanten of vrienden altijd weer verbluffen met perfecte plaatjes
 5. de kwaliteit van jouw foto´s in een handomdraai naar een hoger niveau tillen

Fotograaf, een beroep met toekomst!

Heb je al een basiskennis Digitale Fotografie onder de knie? Wil je jezelf specialiseren om foto´s tot in de puntjes af te werken? Dan is deze cursus de manier om de meest indrukwekkende foto's te creëren.

Tijdens de opleiding Photoshop voor Fotografie leer je vanaf een basisniveau met dit programma werken. Stap voor stap overloop je alle tools zodat je snel aan de slag gaat met gevorderde technieken zoals maskers en retouches. Binnen vijf weken ben je in staat om als een professional met Photoshop aan de slag te gaan en je foto´s prachtig te bewerken. Daarnaast vormt deze cursus een mooie aanvulling op de kennis uit de cursus Lightroom.

Tover je foto´s om tot de meest indrukwekkende beelden die iedereen verbazen!
 • Les krijgen van gepassioneerde professionals
 • Een praktijkgerichte cursus bij jou in de buurt
 • Snel een waardevol diploma behalen
 • Het voordeligste lesgeld van Benelux

  Diploma

  Groepsles

  5 lessen

  3 lesuren

  285.00 euro

Оpleidingsbrochure Proefhoofdstuk
Inschrijven

Startdata Photoshop voor Fotografie

CursusCampusEerste lesLaatste lesLesurenLesdag
Antwerpen09/11/202007/12/202018u30 - 21u30Maa
Gent07/01/202104/02/202118u30 - 21u30Don
Hasselt04/03/202101/04/202118u30 - 21u30Don

PROGRAMMA

photoshop, beeldbewerking, fotograaf, foto

Toekomstmogelijkheden en nieuwe carrièrekansen

 • Professioneel fotobewerker
 • Beeldredactie bij magazine of krant
 • Medewerker in een fotozaak
 • ...

Vaardigheden en skills

 • Je importeert foto's in Photoshop en voert de meest courante basisbewerkingen uit
 • Met jouw Photoshopvaardigheden til je het niveau van elke foto torenhoog op
 • Kleine of grote foutjes in je foto's maskeer je zonder problemen
 • Je kan overweg met alle tools die Photoshop jou aanreikt
 • Je weet perfect hoe je als zelfstandige aan de slag gaat
Proefhoofdstuk

Inhoud cursus

 • Importeren en exporteren van foto’s in Adobe Photoshop CC
 • Adobe Photoshop RAW verkennen
 • Werken met lagen en maskers
 • Verfijnde selecties maken
 • Werken met verschillende retoucheertools
 • Blending modes
 • Kleurcorrecties uitvoeren
 • Reflectie toevoegen
 • Perspectief rechtzetten
 • Slimme objecten en uitknipmaskers toepassen
 • Transformeren van foto's
 • Luchten veranderen binnen een foto
 • Model retouches uitvoeren
 • Foto volledig afwerken van A tot Z

photoshop, beeldbewerking, fotograaf, foto

Onze Docenten

Christophe Luts

Hoofddocent Christophe Luts is een doorkneed freelance fotograaf met expertise in product- en portretfotografie en commerciële reportages. Deze grafische duizendpoot is bedreven in o.a. multimedia technology, regie, visual storytelling, high-end retouching… the list goes on!
 
Christophe mengt vlot het visuele met het digitale: Photoshop, After Effects, 3D en een scherp oog voor detail zijn maar enkele tools uit zijn wapenarsenaal. Deze docent ademt digitale fotografie en zijn obsessie/passie neemt hij mee naar de cursussen Digitale fotografie, Lightroom, Landschaps- en architectuurfotografie, Reportagefotografie, Studiofotografie, Portretfotografie en Photoshop voor fotografen.
 
Studenten die zich inschrijven voor de praktijkgerichte opleidingen van Christophe genieten van creatieve uitdagingen, pro tips uit het werkveld en een grondige scholing in de grafische sector. Met trots werken wij dan ook samen met deze gedreven en getalenteerde docent.

Christophe Claeys

Christophe Claeys is een enthousiaste en gemotiveerde ondernemer die als geen ander de klappen van de zweep kent om als jonge starter een onderneming uit het niets op te starten. Christophe heeft een eigen ontwerpbureau dat zich focust op grafisch ontwerp, fotografie en social media. Zijn ervaring als starter en als ondernemer geeft hij maar al te graag door aan zijn studenten. De lessenreeksen bij Christophe zijn opgebouwd rond creativiteit. Verwacht je tijdens de cursus Photoshop, Illustrator, InDesign en Creatief Ontwerp aan een explosie van enthousiasme, interactiviteit en bovenal inspiratie.
 
Ik vind het fantastisch om samen met mijn studenten aan het denken te slaan. Om inspiratie op te doen en mekaars creatief vat te triggeren. Aan het einde van een lessenreeks zien waartoe ik mijn studenten heb aangespoord, te zien wat zij nu kunnen verwezelijken, geeft mij een ontzettend voldaan gevoel” zegt Christophe.

Isabel Debeuf

Isabel Debeuf is bijna twintig jaar aan de slag als zelfstandig fotografe in bijberoep. Ze maakt reportages voor zowel particulieren als voor bedrijven en ze verzorgt de digitale verwerking van foto-opdrachten van collega's. Zelf volgde Isabel haar vierjarige opleiding fotokunst in avondonderwijs en schreef ze zich ook in voor een verkorte opleiding Photoshop.
 
Wil je les krijgen van deze echte professional? Isabel deelt met veel plezier al haar handige tips en tricks!

Volg les bij succesvolle zelfstandigen.

Onbeperkt examen afleggen tot je slaagt.

Altijd een trainingscenter binnen 30km.

Goed om te weten over deze cursus Photoshop voor Fotografie

Waarom is deze opleiding iets voor mij?
Rode ogen, een storende achtergrond, een wildvreemde die plots opduikt,… Binnenkort is het allemaal verleden tijd. In deze opleiding leer je namelijk hoe je foto’s bewerkt en een perfect eindresultaat krijgt, helemaal zoals je het zelf wil. Jij krijgt alle tools van Photoshop onder de knie. Echt iets voor jou!
Heb ik voorkennis nodig om deze opleiding te volgen?
Iedereen kan deze cursus volgen. Je hebt geen voorkennis nodig.
Wat is het verschil met de standaardopleiding Photoshop?
Deze opleiding focust volledig op fotobewerking. Je leert alle tools en technieken aan die je als professioneel Fotograaf nodig hebt. De standaardopleiding Photoshop is breder opgezet: naast fotobewerking komt ook grafisch design aan bod. Dat is handig voor grafisch vormgevers.
Met welke versie van Photoshop leer ik werken?
Je leert werken met de meest recente versie van Photoshop (Creative Cloud). Installeer dit programma op je laptop voor je naar de eerste les komt. Kies bij voorkeur voor de Engelstalige versie. Je vindt deze versie via de website van Adobe. Gebruik dezelfde link om het programma Lightroom te installeren.
Zijn de lessen praktijkgericht?
Ja, in de les ga je actief aan de slag met de tools en mogelijkheden van Photoshop. Je leert door te doen.
Kan ik me na deze opleiding nog verder specialiseren?
Absoluut, we hebben een ruim aanbod aan cursussen rond het thema Fotografie & Media. Check het aanbod, schrijf je in en word fotografisch expert!

PRAKTISCHE INFO

Lesdagen

Jouw opleiding Photoshop voor Fotografie bestaat uit 5 lessen. Elke les duurt 3 uur. Je hebt elke week op dezelfde dag les. Je krijgt eerst een algemeen basisoverzicht van Photoshop waarna je stap voor stap met de rest van het programma leert werken. Je oefent je nieuwe vaardigheden met wekelijkse oefeningen. Op het einde van de rit ben je capabel om verschillende grafische opdrachten succesvol uit te voeren. In het overzicht met de startdata van de opleiding Photoshop voor Fotografie vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Klik hier voor de startdata.

Benodigde materialen

Zelf breng je een laptop, oplader, verlengsnoer, externe muis, USB stick (4GB of hoger) en een spiegelreflexcamera of systeemcamera mee. Het merk en het type fototoestel mag je zelf kiezen.

Installeer op voorhand de programma´s Lightroom Classic CC en Photoshop op je laptop. Zo kan je vanaf de eerste les actief oefenen. Je vindt deze programma´s via de website van Adobe. Hou er rekening mee dat het studentenpakket van Adobe niet in aanmerking komt voor onze opleiding.

Omdat we focussen op praktijk, innovatie en kwaliteit vind je het ondersteunend lesmateriaal voor de opleiding via jouw eCampus. Zo ben jij er als student zeker van dat je steeds het meest actuele en up-to-date materiaal in handen hebt.

Praktijkervaring en stage

Wil je voor je examen extra ervaring opdoen? Dan is een stage echt iets voor jou! Ga bijvoorbeeld eens langs bij een ervaren fotograaf of een grafisch bureau in jouw buurt. Op stage voer je in real life fotografische opdrachten uit voor echte klanten. Strikte deadlines zorgen ervoor dat je snel en efficiënt foto´s leert bewerken. Een stage is zo de beste manier om jouw niveau op te krikken en snel een carrière te lanceren als professioneel Fotograaf.

Kies zelf de plaats, periode en duur van de stage. Wanneer je een leuke stageplaats gevonden hebt, vraag je bij je opleidingsconsulent de nodige documenten aan. Je stage duurt maximaal 300 uur. Je stage eindigt voor je examen aflegt. Je bent natuurlijk niet verplicht om stage te lopen.

Examen en diploma

Voor deze opleiding maak je tussentijdse opdrachten en/of een eindwerk. Jouw docent beoordeelt je opdrachten. Als je slaagt, ontvang je per post het diploma Photoshop voor Fotografie. Met dit diploma ben je onmiddellijk inzetbaar op de arbeidsmarkt als Fotograaf. Wanneer je als zelfstandige wil starten in hoofd- of bijberoep is het handig om ook de opleiding Start je eigen zaak te volgen. Die cursus bereidt je perfect voor op je nieuwe avontuur.

photoshop, beeldbewerking, fotograaf, foto

FINANCIËLE INFO

Daarom kies je voor Centrum Voor Avondonderwijs

Het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is de belangrijkste opleidingsverstrekker van Vlaanderen op het gebied van professionele opleidingen voor volwassenen. Er worden lessen georganiseerd in alle grote steden in Vlaanderen zodat je steeds in jouw buurt kan studeren. De onderwijsinstelling voldoet aan de strenge kwaliteitsvereisten van ISO 9001:2015 en is ingeschreven in het Centrale Register voor Kort Beroepsonderwijs (CRKBO).  Kiezen voor het Centrum Voor Avondonderwijs VZW is kiezen voor studeren in een inspirerende omgeving. Je kan rekenen op gemotiveerde en professionele docenten.

Lesgeld

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 285.00 euro. Dit bedrag omvat het lesboek, de professionele begeleiding van een professioneel fotograaf met tonnen ervaring in fotobewerking, het gebruik van onze lokalen het examen op het einde van je opleiding.

Kortingen, subsidies en voordelen

Bekijk zeker de pagina "voordelen en kortingen" op onze website!  Je kan gebruik maken van "de vroegboekkorting" of "de last-call korting".  Ook voor werknemers, werkzoekenden en ondernemers zijn er vaak tijdelijke kortingen die  bij inschrijving onmiddellijk kunnen worden verrekend met de juiste kortingscode! 
photoshop, beeldbewerking, fotograaf, foto
Chris
Puurs

De lessen waren heel interessant, mijn persoonlijk doel was om genoeg van Photoshop te leren zodat ik op mijn eigen verdere lessen kan volgen (boeken, video’s,…) en dat doel is zeker gehaald. De docent (Christophe) was zeer goed, de combinatie van zijn theoretische- en vakkennis is een enorm pluspunt, je weet direct dat hij ook uit ervaring spreekt. 

Kristel
Herne

Ik ben  zeer tevreden van Isabel debeuf waar ik nu photoshop bij volg en ook fotografie gedaan heb.

InschrijvenStartdataContact

Interessant voor jou

SCHRIJF JE IN CONTACTEER ONS