Cursus

Wil jij cliënten graag laten genieten van een professionele voetverzorging? Ben je klaar voor een carrière als erkend Pedicure? Dan is deze opleiding exact waar jij naar op zoek bent!

Je ontdekt tijdens deze lessenreeks alles over de werking en structuur van de huid en de anatomie van de voet. Vervolgens leer je hoe je dermatologische afwijkingen, nagelproblemen en ontstekingen (eeltpitten, likdoorns,...)  perfect kan behandelen. Ook krijg je onder de knie hoe je kan werken met professionele producten en materialen en leer je alle professionele technieken (zoals frezen, scrubben,....) die je nodig hebt als pedicure. Tot slot leer je hoe je jouw cliënten kan verwennen met een heerlijke, ontspannende voetmassage en hoe je hun teennagels prachtig kan lakken. Jij zorgt ervoor dat ze gezond, verzorgd en vol zelfvertrouwen door het leven gaan!

Klaar om de technieken zelf aan te leren? Schrijf je dan in voor deze erkende opleiding.

pedicure, pedicurist, voetverzorging, cosmetische pedicure, thuisstudie, thuis, studeren, podologen, voetmassage, voetbehandeling, anatomie, voet, nagels, huis, eelt, likdoorns, teennagels, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Lessenverloop

De opleiding Pedicure bestaat uit 10 lessen. Elke les duurt 3 uren en gaat steeds door op dezelfde weekdag dat de lessenreeks gestart is. In het overzicht met de startdata van de opleiding Pedicure vind je per lessenreeks alle lesdagen terug.

Kostprijs

Het inschrijvingsgeld voor de opleiding bedraagt slechts 540.00 euro. Dit bedrag omvat het cursusmateriaal, de professionele begeleiding van de docent, het gebruik van de lokalen en het examen.

Examen en diploma

Je legt het theoretische deel van het examen af tijdens de lessen.

Je legt het praktisch deel van het examen af tijdens de lessen.

Wanneer je voor beide onderdelen minstens 60% behaalt, ben je geslaagd voor het examen. Je ontvangt dan het erkend diploma Pedicure. Hiermee kan je als zelfstandige starten als je ook in het bezit bent van een diploma bedrijfsbeheer of je kan er mee aan de slag als werknemer.

Benodigdheden

Voor de opleiding {$course.CourseName} werd in samenwerking met jouw docent een pakket op maat samengesteld via Schoonheidshandel.

Praktische info

540.00 euro

 • All-in cursusgeld
 • Erkend diploma
 • Duur: 10 lessen
 • Voor iedereen

Inschrijven

Het programma kort samengevat:

 • Werken met professionele apparatuur
 • Je cliënten vriendelijk ontvangen
 • De behandeling voorbereiden
 • Kennis over de werking en structuur van de huid
 • De anatomie van de voet
 • Dermatologische afwijkingen
 • Reinigende en ontsmettende producten
 • Nagelproblemen en ontstekingen behandelen
 • Huid- en nagelbeschermende middelen
 • Je apparatuur steriel houden
 • Freestechnieken
 • Pathologische nagels

Wat je zal kunnen:

 • Nagelkniptang, dwarssnittang of hoektang? Jij kan werken met een waaier aan professionele producten en materialen
 • Verschillende technieken (frezen, scrubben, etc....) kunnen toepassen om klachten te behandelen
 • Je cliënten volledig kunnen laten ontspannen d.m.v. een voetmassage en hun teennagels prachtig kunnen lakken

pedicure, pedicurist, voetverzorging, cosmetische pedicure, thuisstudie, thuis, studeren, podologen, voetmassage, voetbehandeling, anatomie, voet, nagels, huis, eelt, likdoorns, teennagels, groepslessen, thuisstudie, volwassenenonderwijs

Ben je benieuwd hoe de lessen zullen verlopen? Het filmpje hieronder geeft je een duidelijk beeld van het lessenverloop. De groepen worden zo samengesteld dat iedereen op een aangename manier de lessen kan volgen en voldoende begeleiding krijgt van de docent.

 

Kan ik een korting of een vermindering van het lesgeld krijgen?

Je kan op verschillende manieren korting genieten. Er is een vroegboekkorting als je minstens drie maanden voor start van je cursus inschrijft en betaalt. Met de KMO-portefeuille voor zelfstandige ondernemers betaalt de overheid een deel van jouw opleiding. Wil je alle mogelijkheden zien? ...Die vind je hier. Ook als je niet voor een korting in aanmerking komt, zal je merken dat onze school een vergelijkbare of hogere kwaliteit biedt dan andere opleidingsverstrekkers, aan een scherpere prijs. Dit heeft te maken met de grootte van onze organisatie en goede samenwerkingsverbanden met onze docenten.

Kan ik betalen met opleidingscheques?

Dat hangt ervan af. Door een vernieuwing in de wetgeving sinds augustus 2013, mogen opleidingscheques enkel worden aanvaard in het kader van loopbaanbegeleiding.

Wanneer start de volgende opleiding Pedicure?

Je vindt een overzicht van de ingeplande opleidingen Pedicure inclusief locaties en lesuren hier. Onze planning wijzigt elke dag: wanneer een cursus volzet is, wordt meteen een nieuwe ingepland. Je kan dus regelmatig deze pagina raadplegen. Maak het jezelf gemakke ...lijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarin je interesse hebt een overzicht van de startdata, locaties en lesuren. Als er nieuwe cursussen worden ingepland, worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast, superhandig dus.

Wanneer ontvang ik de nodige praktische informatie van de opleiding Pedicure waarvoor ik me heb ingeschreven?

Nadat we jouw betaling intern hebben verwerkt, ontvang je een bevestigingsmail met alle praktische info over jouw opleiding Pedicure. Indien je je meer dan twee weken voor de start van een opleiding hebt ingeschreven, krijg je hiervan nog een reminder. Maak het jezelf gemakkelijk en ...f="/login/">meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven alle praktische informatie (zoals de uren waarop je verwacht wordt, het lokaal, wat je nodig hebt enz.). Er staat zelfs een heuse agenda op! Zijn er wijzigingen, dan worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Dus check deze pagina regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Welk materiaal heb ik nodig tijdens de lessen Pedicure?

Gelieve de eerste les volgende mee te brengen:

- witte kledij of schort

- schrijfgerief

- 2 handdoeken

- tissues

- wattenschijfjes

- afvalpotjes

- praktijkmateriaal

...
Voor deze opleiding heb je materiaal nodig voor gebruik tijdens de les en thuis, zodat je je goed voorbereidt op het examen. Eigen materiaal aankopen heeft heel wat voordelen: je bent zeker van een optimale hygiëne, en je oefent er ook thuis mee verder. Bovendien is het een uitstekende investering: na je opleiding ga je er meteen mee aan de slag! 

Voor de opleiding Pedicure werd in samenwerking met je docent een pakket op maat samengesteld. Dit pakket kan je aankopen op Schoonheidshandel.com. Daar vind je alle leveranciers van studentenpakketten verzameld. Bovendien geniet je van groothandelsprijzen, waardoor je verzekerd bent van de beste prijs.
 
Klik hier om de inhoud van je pakket te bekijken en te bestellen. Bestel tijdig zodat je het materiaal zeker de eerste les bij je hebt.
Maak het jezelf gemakkelijk en meld je aan op je persoonlijk studentenprofiel, je ziet er voor elke cursus waarvoor je je hebt ingeschreven een lijstje met de materialen die je nodig hebt. Als de docent iets zou willen wijzigen worden de gegevens in je studentenprofiel automatisch aangepast. Check deze pagina dus regelmatig opnieuw tot voor de start van je cursus, ze werkt ook op je smartphone!

Moet ik modellen meebrengen?

Voor de opleiding Pedicure hangt dit af van les tot les. Je docent informeert je de eerste les wanneer je een model moet meebrengen.

Wat als ik een opleiding waarvoor ik me heb ingeschreven, moet uitstellen?

Dat kan. Een opleiding uitstellen verloopt volgens de procedure beschreven in onze algemene voorwaarden.

Waar en wanneer leg ik examen af?

Pedicurist is een zgn. gereglementeerd beroep. Wil je als werknemer aan de slag? Dan leg je de laatste les examen af aan onze school. Met het behaalde diploma kan je in dienstverband starten. Wil je als zelfstandige in dit beroep starten? Dan leg je examen af bij de Centrale Examencommissi ...e van de overheid, waarna je het erkende vestigingsattest ontvangt. Onze cursus vormt hierop de perfecte voorbereiding, je moet geen bijkomende zaken studeren. Om als zelfstandige te starten heb je ook een attest bedrijfsbeheer nodig. Dit attest behaal je het snelst via onze opleiding Bedrijfsbeheer.

Mag ik met het attest van de Centrale Examencommissie iedereen behandelen?

Na het volgen van de opleiding Pedicure mag jij iedereen behandelen, behalve mensen met broze voeten, zoals diabetes- en artrosepatiënten. Deze mensen verwijs je bij voorkeur door naar een podoloog.

Kan ik stage doen tijdens mijn opleiding Pedicure?

Ja. Stage doen is geen verplichting, maar sterk aan te raden om praktijkervaring op te doen. Jij zoekt zelf je stageplaats en wij brengen voor jou je stagedocumenten in orde. Heb je je stageplaats gevonden? Laat het ons even weten! Je mag je stageperiode en -duur zelf kiezen. Zorg er zeke ...r voor dat je het maximum van 300 stage-uren niet overschrijdt en dat je stageperiode tijdens je opleiding valt, dus voor het behalen van je diploma.

LesdagEerste lesLaatste lesLeslocatieLesuren
PedicureWoe18/10/201720/12/2017Antwerpen09u00 - 12u00
PedicureMaa13/11/201729/01/2018Gent18u30 - 21u30
PedicureZat13/01/201817/03/2018Gent14u00 - 17u00
PedicureMaa15/01/201826/03/2018Brugge18u30 - 21u30
PedicureDon01/03/201803/05/2018Hasselt18u30 - 21u30
PedicureMaa05/03/201807/05/2018Gent09u00 - 12u00
PedicureDin06/03/201808/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
PedicureDin06/03/201808/05/2018Antwerpen18u30 - 21u30
PedicureDin20/03/201822/05/2018Brussel18u30 - 21u30
PedicureZat14/04/201823/06/2018Hasselt14u00 - 17u00
PedicureWoe18/04/201820/06/2018Antwerpen09u00 - 12u00
PedicureWoe18/04/201820/06/2018Antwerpen09u00 - 12u00
PedicureZon22/04/201824/06/2018Antwerpen10u00 - 13u00
PedicureZon22/04/201824/06/2018Antwerpen10u00 - 13u00
PedicureWoe25/04/201827/06/2018Gent18u30 - 21u30

Wij nemen jouw opleiding zeer persoonlijk!